sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Aksaa ja lisää tokoa

Eli viikko sitten vietettiin agilityviikonloppua ja jos tavoite oli vain pitää hauskaa, niin taisimme päästä tavoitteeseen?
Lauantaina Espoossa odotti taas haasteellinen ja hauska radanpätkä. Sujuvasti esteelle nro 2 saakka ja siitä hiukan myöhässä esteet 3-6, mutta sitkeästi jatkettiin eteenpäin ja lopulta päästiin esteelle nro 17 saakka. A-esteellä meillä on nyt pulma! Lasse tulee sen hyvällä vauhdilla alas, mutta sepä ei pysykään kontaktilla, voi ei!! En ole ehtinyt vielä analysoimaan tarkemmin että mistä pulma johtuu? Se voi johtua siitä, että vauhtia on liikaa ja fysiikka ei vaan mahdollista pysähtymistä tai sitten se johtuu siitä, että kun ei pysähdy, niin pääsee muka (?) nopeammin eteenpäin?!  En tiedä, mutta kontakteja pitää vaan treenata lisää, varsinkin A:ta, puomilla pysähtyy toistaiseksi hyvin ja keinu on ollut tosi hyvä viime aikoina!
Sunnuntaina oltiin Turussa Sonjan luona treenaamassa ja Sonjan rata oli tosi kiva! Alku sisälsi useamman takaakierron ja yhden päällejuoksutyyppisen kohdan, mutta ne sujui yllättävän hyvin. Puomin kontakti oli ok, sitten putkelta hypylle ja siitä käännös kepeille oli loistava. Keppien jälkeen pari hyppyä ja A:lle. A:n jälkeen en ollut osannut lukea rataa oikein, mutta kun Sari meni Pyryn kanssa, niin tajusin miten se pitäisi ohjata, eri tavalla kuin mitä olin tutustunut... Käytännössä tämä oli yllättävän vaikea kohta, mutta jotenkin me siitä selvittiin, sitten putkesta vauhtia keinulle ja siitä muurille ja renkaalle, jossa piti tehdä sokkari ja ohjata A:n alla olevaan putkeen ja sitten piti ehtiä vielä takaakiertoon ohjaamaan, Hui! Keinulta lähti hyvin muurille, renkaalla piti vain luottaa ja kääntyä ja siihen se kaatui! Että jättäisin Lassen selän taakse hyppäämään rengasta ja vain juoksisin ja uskoisin että se onnistuu, nou vei!  Sonjan piti lopulta itse näyttää että se on mahdollista ja kyllähän se sujuu, kun sen osaa! Radan loppu sujui sitten hyvin. Viikonlopun agit oli kuitenkin niin kivoja että innostuin ilmoittamaan Lassen kisoihin. Marraskuun puolivälissä startataan Turussa, saa nähdä miten käy?

Tarkoituksena oli käydä arkenakin kentälllä tekemässä kontakteja, mutta ei me kyllä käyty, oli pimeää, satoi, jne. Lauantaina sain kuitenkin Saijan kaveriksi kentälle joten tuli edes kerran treenattua myös tällä viikolla. Saijalla oli kiva ykkösen rata, jossa riitti kyllä tekemistä, mutta ei ollut mitenkään mahdottoman vaikeaa. Ongelmat A:lla jatkuvat edelleen, todella yllättävää että ne ei poistu treenaamatta?! Ensi viikolla käydään kyllä treenaamassa kontakteja! Olen nyt koittanut itselleni saada ajatusta, että Lassea voisi ohjata enemmän takaa, ettei tarvitsisi kokoajan juosta ja koittaa pysyä sen edellä? Tosin takaaleikkauksia pitää sitten tehotreenata, jos tätä meinaa harrastaa enemmän?
Eilen lähdimme vielä pimeneviä syysiltoja uhmaten jälkimetsään Niinan kanssa. Saimme jäljet tehtyä ja ehdimme jopa ajaa ne ennen kuin tuli säkkipimeää. Tosin kovin vanhoja jäljet eivät sitten olleet. Lassella oli aika lyhyt jälki, jossa oli neljä keppiä. Tuoreella jäljellä vauhti taas nousi aikamoiseksi välillä, mutta kaikki neljä keppiä tuli nostetuiksi ja kulma sujui siististi! Jatkossa pitäisi panostaa enemmän pidempiin jälkiin ja vaikeusastettakin olisi varmaan vara nostaa. Kunhan joskus ehtisi valoisaan aikaan metsään??

Tänään oli sitten tokon tehotreenit. Päivällä ajettiin Tattarinsuolle möllikisoihin. Startattiin AVO:ssa. Jätin paikallaolon väliin, mikä näin jälkikäteen oli varmaan hyvä ratkaisu? Joten meidän ensimmäinen liike oli vapaana seuraaminen. Lasse oli todella innoissaan, silmät vain loistivat ja sitten mukaan tuli äänitehosteet alkumetreille ja pari kenguruloikkaa! Tuomari totesi että hyvin sillä kontakti pysyy, vaikka se hiukan keuli:)
Liikkeestä maahanmenossa oli edelleen äänitehosteita alkumetreillä, muuten liike oli siisti. Luoksetulo oli hiljainen, mutta turhan vauhdikas, stoppi valui aika reilusti, mutta Lasse kyllä yritti.  Seisomisessa on nyt ollut parin päivän ajan jotain levottomuutta ja sitä oli tänäänkin, joten käytin yhden lisäkäskyn ja lopuksi se vielä ennakoi perusasennon, Pöh! Nouto oli oikein hyvä ja siisti ja vauhdikas, kaukot toimi tosi hyvin, kun oivalsin jättää käsimerkit pois ja hypyllä olin supertyytyväinen Lasseen, se malttoi ja kuunteli. Avon hyppyä on treenattu kai 2-3 kertaa, joten se ei ole supervarma liike, vaan vaatii että korvat ovat ON-asennossa ja tänään ne oli! Pisteitä keräsimme 141,5 ja kun paikallaoloa ei tehty. Ei se nyt niin huonosti mennytkään, olen positiivisesti yllättynyt, mä kyllä luulin että meidän "vikalista" olisi ollut pidempi, mutta oikeastaan suurin yksittäinen "vika" oli liika into ja se on mielestäni aika positiivista! Tästä on hyvä jatkaa tiistaina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti