sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Lassen luonnetesti

Tänään oli Lassen "linnanmäki" päivä. Matkasimme heti aamulla aikaisin Helsinkiin dobermannien majalle Oulunkylään. Luonnetesti oli päivän ohjelmana. Testin järjesti sbcak ja tuomareina oli Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi.
Sää ei ainakaan suosinut vaan koko aamun satoi suuria räntähiutaleita. Lasse ei onneksi välitä säästä ja minullakin oli tarpeeksi vaatetta päällä.

Testi alkoi mikrosirun tarkastuksella ja sen jälkeen juteltiin hetki tuomareiden kanssa. Sitten piti leikkiä puukapulalla. Minä tunnustan olevani ikävä ihminen, mutta minun koirat eivät koskaan saa leikkiä oksilla tm. risuilla. Olen nähnyt liian monta tikun suuhun aiheuttamaan vammaa. Mutta vaikka epäilin että Lasse ei leiki, niin sehän otti ilon irti kielletystä hedelmästä. Video: Lasse leikkii
Leikin jälkeen siirryttiin kelkalle. Lasse jäi jumiin tuomariin joka veti kelkkaa ja itse kelkka kiinnosti sitä aika vähän. Toki kun se "kimppuun" kävi niin Lasse vastasi. Videolta näkyy reaktio ja palautuminen. Video: Lasse kelkalla Videoita ei ole kaikista osista mutta toisaalta video kelkasta kertoo miltä testi näytti.
Puolustuksessa Lasse pysyi rohkeasti minun ja hyökkääjän välissä koko ajan. Jos minun kimppuun aikoo käydä ja Lasse on mukana niin ensin pitäisi ohittaa Lasse.
Haalari nousi hiukan laimeasti, mikä oli ehkä vähän sääli, mutta en tiedä olisiko Lasse kuitenkaan reagoinut enempää kuin nyt? Se katsoi ja haistoi nopeasti eikä se kyllä siitä uudelleen ohittaessa välittänyt, reippaana poikana se porskutti menemään minun edellä. Ehkä se ajatteli että on parempi mennä edellä jos joku aikoo uudestaan hyökätä mamman kimppuun? Rämisevä tynnyri aiheutti pienen väistön mutta kun Lasse totesi, että ei se meihin osu niin eipä siitä sen enempää.
Pimeä huone oli seuraava tehtävä. Lasse ei ole vieläkään oppinut, että minä kuljen edellä vaan se sitkeasti haluaa ängetä ainakin yhtä aikaa jokaisesta ovesta. Nyt tuomari otti sen haltuun ennenkuin ovi avattiin, mutta niin vaan Lasse oli taas nopea ja pääsi livahtamaan tuomarilta vapaaksi ja ryysäsi huoneeseen ekana!
Onneksi se on tottelevainen ja se saatiin uudestaan oven ulkopuolelle. Ja kun se sai luvan kanssa tulla niin se tuli ja oli Lassesti tehokas. Lattialla olevat muovit ja joku heitetty esine eivät häntä häirinneet vaan hän otti nokan käyttöön ja kovan nuuhkutuksen kera tuli minun luokse.  Tässä tuli taas esiin Lassen loputon uteliaisuus kun minut oli löydetty huoneessa oli edelleen paljon kiinnostavia asioita. Joten kun valot syttyivät niin Lasse loikkasi lähimmän pöydän päälle tarkistalemaan tilaa paremmin!?! Minua vähän hävetti....
Seinässä se oli ensin hiukan epäillyt että et kai oikeasti meinaa olla ikävä? Mutta kun tilanne näytti siltä niin se puolusti äänekkäästi ja kun uhka poistui niin Lassesta tuli taas kiltti ja kiva kaveri <3

Sitten oli enää laukaukset jäljellä. Tästä olisi ollut kiva saada video, ihan vain siksi että Lasse ei reagoinut yhtään mitenkään!!
Lopputulosta odotellessa Lasse oli ihan normaali, ei se läähättänyt tai touhunnut mitään ihmeellistä. Kun tuomari tuli kertomaan pisteitä niin hän kysyi olinko yllättynyt jostain reaktiosta? No en oikeastaan ollut. Lasse ei vaan pelkää mitään. Kun se tehtiin, niin jossain meni jotain vikaan ja se sai kiihkeyttä kaksi annosta mutta pelko jäi puuttumaan sen reseptistä?
Pisteet olivat 225/300. Ei ehkä kaikista tyypillisimmät kelpien pisteet, mutta testi oli kyllä ihan Lassen näköinen.
Eli kun kuvasta ei näy kaikki niin tässä ovat osa-alueet:
Toimintakyky      +2 Hyvä
Terävyys             +3 Kohtuullinen, ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu     +3 Kohtuullinen hillitty
Taistelutahto        +2a Kohtuullinen
Hermorakenne     +2 TASAPAINOINEN!! tämä oli ehkä isoin yllätys?
Temperamentti     +2KOHTUULLISEN VILKAS   Lasse ei olekaan häiritsevän vilkas?
Kovuus                 +3 KOHTUULLISEN KOVA  ja tämä ehkä selittää eniten sitä mitä en ymmärrä?
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen luoksepäästävä <3
laukaisuvarmuus    +++ Laukaisuvarma

Vaikka Lasse on haastava ja liian nopea niin kyllä se silti taitaa olla elämäni koira, sellainen otus jonka voi saada vain kerran elämässään <3
Lasse on edelleen se sama Lasse kuin eilen, mun pieni kiltti poika joka ei aina malta kuunnella ja joka meni jo usein miten.Mutta sain testistä hiukan ideaa miksi ei aina suju kuin Strömsössä ;)

1 kommentti: