torstai 23. elokuuta 2012

Voi mistä sitä aloittaisi? Täällä ihanalla onnen kukkulalla on niin kiva nauttia silloin kun asiat sujuu! Täällä mä viihtyisin useammin?
Lassesta tule isä ensi kuussa! Ultrassa näkyy 6 pentua!! Ihanaa!
Viikonlopun treenaamisen jälkeen päätin maanantaina että käyn kokeilemassa mitä tapahtuu jos mennään Lassen kanssa epävirallisiin agikisoihin? No, ensin se hetken ihmetteli, verkan jälkeen sillä syttyi lamppu, Agilityä! Ja sitten se sähläsi ja joutui autoon jäähylle, sählasi lisää, joutui uudelleen autoon, mutta lopulta se päätti pitää päänsä kasassa ja tehdä kuten pitääkin.
Möllien rata oli kiva, hiukan haasteellinen puomille vienti, mutta muuten jouhevaa etenemistä. Eniten mua jännitti lähtötilanne, keväällä ne oli vähän kaaosmaisiakin ja vaikka niitä on kesän aikana kovasti harjoiteltu luottoa ei vielä ole...No ensin jätin istumaan, palkkasin ja jätin uudelleen odottamaan. Luvan saatuaan Laser tuli, kääntyi hyvin kolmoshypyllä, irtosi putkeen ja puomille vientikin onnistui hallitusti! Sitten itse mokasin yhden putkeen viennin jarruttamalla liian aikaisin; ohjaa-älä oleta! Loppurata olikin ilottelua, hyvä kontakti A:lla, hieno irtoaminen putken ja ja loput hypyt! Wau! Me tehtiin se! Lähes kyyneleet silmässä tultiin koirakkona radalta pois, yhdessä rinnakkain...
Sijoitus oli 2, palkinnoksi saatiin Laserille puruluu ja mulle töihin käytännöllinen istuinalunen! Kisapaikalla sain vielä super-ihanan kommentin meidän menosta, ohjaus on "coolia" Ja yhteistyö "harmoonista" Voi miten mä olin onnellinen!
Tiistaina olikin Sepon treenit. Myöhästyin alusta parikymmentä minuuttia, töissä oli vanhempain-ilta. Sepon rata näytti mielenkiintoiselta, tehtävä oli selkeä, ohjaa tarkasti turhia tekemättä! Olosuhteet treenaamiselle olivat haasteelliset; koira oli istunut autossa puoli kuudesta lähtien, trenikentälle tultiin 19.35 ja oma vuoro koitti lähempänä klo 21.30. Lassesta huomasi, että verryttelystä huolimatta, se pursusi energiaa ja oli tosi kyllästynyt istumaan autossa! Jotenkin päästin kentälle ja sitten Lasse yllätti! Se teki töitä ihan satasella! Sähläämättä mitään turhaa missään välissä! Mikään ei ollut liian vaikeaa, jarrut oli ja piti, vauhtia oli, käännökset oli mielettömän hienot ja yhteistyö oli saumatonta, uskomaton fiilis! Mielettömän hieno koira!! Seppo kehui meitä ja mua jo lähes nolotti, vaikka kun päästiin Lassen kehumisen niin olin samaa mieltä Sepon kanssa! Siinä on ainesta vaikka ja mihin!

Keskiviikko oli ihan lepo/palautumispäivä molemmille ja tänään tehtiin vain pitkä metsälenkki, löydettiin uusia polkuja taas ja nautittiin sateen jälkeisestä raikkaasta, hiukan jo syksyisestä metsästä yhdessä.

Hur ska jag börja? Det har hänt så mycke härliga saker! Jag kommer att le ännu hela nästä veckan:) Lasse ska bli pappa i september, ultra visar 6 valpar, spännande!
På måndagen så tyckte jag att vi ska testa hur det gå på inofficiell agilitytävling? Det gick fint! Banan var rolig, solen sken och Lasse var Laser! Superhunden! Jag fundera före tävlingen mycket på hur starten kommer att bli? Lasse hade på våren tändens att "rymma" och jag lita inte på honom nu häller 100% ? Men han skötte sin del och jag fick konsentrera at sköta min del! Efter banan kom vi ut från ringen tillsammans, bredvid varandra och lita på varandra! Härlig känsla! We did it!!
Plaseringen var 2. och Jag blev så lycklig när en bekant kom och berömde oss efter tävlingen, vi är "cool" och vårt sammanarbetet är "harmoniskt"
På tisdagen fortsatte vårt perfecta sammanarbetet! Vi hade Seppos träningar och banan var krävande, inte omöjlig, men man kunde inte slapna av en endaste sekund. Vad gjorde min Laser-hund? Ja han kom på startlinjen, vänta på lov, kom med full fart, hoppa fint, bromsa och vände sig i luften när det behövdes!
 Han har alla dem egenskaper som världens bästa hundar har, sa Seppo. Så tycker jag också, Laser är världens bästa! Och en vacker dag kanske han få tävla med världens bästa hundar?

På onsdagen vila vi bara och idag har vi gjort en härlig lång skogspromenad. Det doftar lite höst i skogen, vi hitta nya härliga stigar och bara njöt om att få vandra tillsammans, tillsammans med min Lasse!


1 kommentti: