keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ja sitten tämän viikon kujeita. Maanantaina tuli ihan extempore tilaisuus lähteä kokeilemaan vepeä ja minä en sitten kauan miettinyt, eikun  menoksi. Ajettiin Marikan perässä johonkin Kirkkonummen takametsään pienen lammen rantaan. Siellä oli ensin radan rakennusta, eli kumiveneet, maalitolpat yms kannettiin rantaan ja sitten vaan treenaamaan. Aluksi kokeneemmat koirakot treenasi ja minä palkkasin rannalla ja hiukan verestin soututaitojani. Hienolta se näyttää kun osaavat koirat vei köyttä, haki venettä jne.
Sitten olikin Lassen vuoro. Lasse pitää uimisesta ja olikin ihan innoissaan kun tultiin rantaan. Ensin kokeiltiin miten Lasselta onnistuu venestä hyppääminen? Hyvin sujui, veneessä oleminen ei jännittänyt ja veteen kunnon loikalla vaan:) Kun tämä sujui näin helposti siirryttiin seuraavaan tehtävään, eli veneeltä piti käydä hakemassa köysi ja tuoda se rantaan. Aluksi Lasse ihastui airoihin ja kesti hetken ennenkuin se oivalsi napata köyden vedestä, mutta sitten se uikin hienosti rantaan köyden kanssa. Seuraavalla kierroksella asiaa vähän vaikeutettiin kun pelkkä köyden tuominen ei riittänyt vaan venekin piti tuoda mukana. Marika kiltisti auttoi vähän airoilla alkuun ja reippaasti Lasse sitten toi köyden ja veneen rantaan. Hieno kelpie! Ja minä kun olen ollut huolissani sen puruotteesta, uidessa se ainakin piti napakasti köydestä kiinni ja luovutti sen hyvin rannassa mulle. Hiukan tämä treeni otti kunnon päälle kun ei meinannut jaksaa nameja syödä?!?
Illalla kotona Lassea odotti vielä yksi järkytys, syksyn kosteassa ilmassa Lassen turkki ei ollutkaan kuivunut kunnolla joten Lasse joutui fööniin, Hui! Kyllä oli noloa!
Tiistaina oli agiitreenien vuoro. Tällä viikolla ei leijailtu vaan sählättiin... Ehkä eilinen vepeily vielä painoi vai mikä mahtoi olla kun ei agistä meinannut tulla mitään? Teemana oli poispäinkäännökset, mutta vaikka miten mietin niin me ei taidettu tehdä yhtään sellaista? Takaakiertoja tehtiin kyllä, valsseja ja päällejuoksuakin treenattiin, mutta ne poispäännöskäännöskohdat jäi meiltä saavuttamatta:)
Lasse kohelsi, rimat ei pysyneet kunnolla ja mun ohjaus ei taatusti ollut coolia eikä harmonista:(  No näitäkin päiviä mahtuu mukaan elämään.. Lisäksi ilmoitin Lassen virallisiin kisoihin, syyskuussa startataan Espoossa.
Tänään tehtiin vain metsälenkki, eikä edes kovin pitkää, kun Peppi oli mukana. Mutta sää oli niin kiva että oli ihan pakko päästä vähän nauttimaan luonnosta. Löydettiin jopa pari pientä kanttarellia, mutta jätettiin ne metsän joku muu poimikoon ne koriinsa?

På måndagen fick vi möjlighet att träna vattenräddning och varför inte? Så vi åkte till en strand med Marika och vattenrädningschampionen  kelpien Rico. Först träna hundarna som redan kan saken och vist såg det fint ut! Sedan var det vår tur och fint gick det också, första uppgiften var att Lasse skulle sitta i gummibåten och när båten var c.20m från  stranden så fick jag kalla på Lasse och han skulle hoppa från båten till vattnet och simma till stranden. Ingen konst, tyckte Lasse! Kvällens andra uppgift var at söka ett rep från båten och hämta den till stranden. När det här också var lätt, så på följande gång var repet fast i båten och Lasse hämta repet och båten till stranden!! Vau! Fin hund! Träningarna var roliga men mycke våta:) När vi kom hem så torka jag Lasse med hårtorkaren, fast det tyckte Lasse nog att var tråkigt:(
På tisdagen hade vi agilityträningarna. Det fungera inte så bra som det gjorde sista veckan. Kanske Lasse var trött efter allt simmas? Något var det, för han bara sprang och skutta fram och tillbaka utan att alls äns försöka göra rätt? Sista biten fick vi ändo och fungera på något sätt.. Och jag som har anmält Lasse på en officiel agilitytävling i september. Hoh hoijaa!
Idag har vi bara promenera i skogen och vila. Peppi var med i skogen så vi gick en lätt stig och inte för länge, men vädret var så underbart att jag måste slippa i skogen och njuta. Vi hitta några kantareller, men lämna dom sen i skogen så nån annan kan plocka dem i sin korg?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti