sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kelpie viikonloppu! Maiskis koirien kanssa leirillä. Perjantaina lähdin aikasin töistä ja ajelin Inkooseen, siellä ruokailtiin ensin ja sitten suunnattiin hakumetsään. Kouluttajana oli Kaisa Hilska, jolla riitti kokemusta ja taitoa ratkoa erilaisia "ongelmia" ja tilanteita. Kiitos hyvälle kouluttajalle! Perjantaina tehtiin Lassen kanssa hajuhakuja ja kiinnitettiin huomiota sen mielentilaan ja kiihkeyteen. Taluttimessa hissukseen metsässä kulkeminen oli Lassesta varmaan hiukan omituista ja se käyttikin nenää ahkerasti maata haistellakseen! Kesti hetken, ennenkuin se oivalsi, että nostamalla nenän sammaleesta ylös niitä hajuja löytyy helpommin? Kaikki maalimiehet löytyi ja parasta oli kun viimeisellä maalimiehellä oli pallo jolla se leikitti, vau! Muilla oli "vain" herkkuja ja ne ei ole ihan se paras juttu Lassesta?
Lauantaina jatkettiin samalla teemalla, tosin nyt Lasse tuotiin takaisin keskilinjalle kun se oli saanut hajun ja se sai juosta keskilinjalta maalimiehen luo! Sepä oli kivaa ja sujui minusta yllättävän hyvin. Nyt Lassellakin alkoi selvästi raksuttamaan että nenä kannattaa pitää auki, metsässä on "ukkoja" Hiukan se kiihtyi ja alkoi tempomaan talutimessa, namit maassa rauhoitti edelleen. Lauantain ikävä puoli oli sää, vettä satoi lähes koko päivän ja lopulta ei edes sadevaatteet estäneet kastumasta, Yäk! Illalla oli vielä tarjolla mahdollisuus testata saalisviettiä oikein maalimiehen kanssa, mutta ilmeisesti koko päivän odottelu ja kaatosade sai Lassen äkkiä toteamaan että: "kiitti, mulle riitti" Joten yllättävän vaisusti se leikki... ja kun Timo hiukan tiukemmin tuijotti Lassea se heti kääntyi pois ja harkitsi jopa mun selän taakse menemistä? Illalla sisällä Lasse kuitenkin leikki Timon kanssa pallolla ja Timo "opetti" sen haukkumaan käskystä ja Lassella oli kivaa!
Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja aamutoimien jälkeen kuuntelimme Juha Korrin luentoa peltojäljestä. Paljon mielenkiintoista asiaa ja selvästi vankka kokemuksen rintaääni. Kun luento oli ohi tehtiin jälkiä ja Lasse pääsi ensimmäisenä suorittamaan. Tällaista jälkeä ei Lasse ole tehnyt, joten minusta se selvisi hyvin, malttamaton se on, kiire sillä on, mutta kertokaa mulle jotain uutta? Jälki saatiin ajettua ja sitten tuli muiden vuoro. Sillä välin Timo leikitti Lassea uudelleen ja totesi että sillä on rodunomainen vietti, innostuu ja saalistaa, mutta ei ole innokas puremaan lelua, lähinnä etuhampailla näykkii... Ok, minua ei tuo edes yllätä ja toisaalta olen ehkä jopa "tyytyväinen" että se käyttäytyy rodunomaisesti. Se kuitenkin palkkaantuu hyvin leluilla ja leikkiin tavalla joka riittää minulle. Ja se leikkii paljon käppänää paremmin:)
Ruokailun ajan pidettiin taukoa ja sitten jatkettiin selvästi jo osaavien koirien kanssa. Olihan se hienoa katsoa miten tarkasti, keskittyneesti ja varmasti ne jälkeä ajoivat. Mutta iltapäivän aikan minulle tuli vahvasti olo, että tämä ei kyllä ole se juttu mitä minä Lassen kanssa aion tehdä. Nostan hattua korkealle niille jotka sitä jaksavat tehdä, mutta se on vaan jotenkin niin pikkutarkkaa nypertämistä?
Me jatketaan aksaa, tokoa ja ehkä sitä hakua tai metsäjälkeä?

kelpie veckoslut! Läger med Maiskin kenneln. På fredagen sluta jag jobbet tidigt och åkte till Ingå. Där skola Kaisa Hilska Sök till oss. Hon är bra skolare och gav många bra tips och saker att tänka på! Lasse använde nog nåsen, men snusa mest på marken, försökte kanske spåra?? På lördagen sökte han bättre och fick redan springa till "gubbarna" från mittlinjen, efter att vi först hade varit i skogen och sökt efter dofterna och han viste vart han skulle springa.. Tyvärr regna det hela lördagen och på kvällen så var alla och allt vått!
När vi kom till huset tillbaka så fanns det ännu möjlighet att testa hundarnas "jaktinstikt", men efter långa dagen och spöregnet så var Lasse inte så ivrig att leka.. På kvällen så lekte han nog inne hur mycket som hälst.
På söndagen så var det fint väder igen! Juha Korri kom och berättä först om spårande på åkern och sen fick alla pröva det också. Vi spåra också en bit, men Lasse hade bråttom och han tyckte att spårande var roligare än att äta alla köttbullar, men det överaska inte mig, Lasse vill ha fart int är det så noga väll.?
Vi testa lite pånytt hans leklust och Timo tyckte att han är typisk kelpie! Ivrig och tycker om att jaga men han önska mera stadigt bett. Jag är nöjd med en "typisk" kelpie, han leker bra på träningar och tycker om det, när han få göra på hans sätt!
Sen åt vi och efter det spåra dom hundarna som redan kunde det. Vau, vad de så fint ut! Men jag tror nog at det här inte är det var vi tänker göra i framtiden? Alltför noggrant och besvärligt.?
Näst vecka ska vi nog träna bara agility och lydnad.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti