torstai 27. syyskuuta 2012

treeniä ja treeniä

On niin paljon asioita joita olisi kiva tehdä, on liian vähän aikaa tehdä kaikkea mitä haluaisi. Tiistain agilitytreenit oli kivat, Kiitos Marika! Tehtiin erilaisia käteentulo ja hallinta juttuja ja sehän oli haastavaa:) Alun putkitykityksen jälkeen piti antaa irrota hypylle, mutta piti myös kertoa koiralle että hypyn jälkeen käännytään  ja tullaan pakkovalssiin, Kiitos? No kääntyi välillä liian hyvin, hyppääminen unohtui tai sitten hyppäsi pitkäksi. Mä jouduin miettimään mikä on meille se paras tapa ohjata? Mun ei vaan kannata olla siellä ekalla hypyllä kiinni ohjaamassa, koska sitten en millään ehdi pakkovalssiin, eli Lassen pitää kuunnella suhahdus kauempaa ja hypätä silti ja sitten tulla ohjaukseen, varsin hyödyllinen harjoitus, tukee hyvin minun omaa ajatusta siitä miten haluaisin ohjata. Ja kepit tämän hässäkän jälkeen meni hienosti! Sitten seuraavaksi otin pätkän missä koira tuli putkesta ja kahdella vierekkäisellä hypyllä tehtiin kolme sylkkäriä, tai siis piti tehdä? Lasse tuli taas niin valtavalla vauhdilla ja voimalla että sylkkäri jäi haaveeksi, tuli pyörähdys ja rima alas, höh!
No seuraavaksi jätettiin vauhti putkelta pois ja tehtiin ihan rauhallisesti namin avulla sylkkäreitä. Hyödyllinen harjoitus tämäkin, olen selvästi lintsannut sylkkärien opettamisessa... Käskyksi käteen tulemiselle valitsin :"käs,käs, käs" Sitä voidaan vielä tarvita, eli sitäkin pitää vahvistaa. Täsä kohtaa aika loppui, Lasse lenkille ja sitten tehtiin vielä omatoimisesti hyppyharjoituksia ja putki/A erottelua, mutta erottelusta ei meinannut tulla yhtään mitään! Lasse ei kertakaikkiaan kuunnellut vaan yritti arvata mitä pitää tehdä? Tiukalla komennuksella ja palkkaamalla sen käteen ennen putkea/A:ta sain sitten kuitenkin sen lopulta kuuntelemaan ja se kyllä erottaa käskyt, Vau!
Se mihin minun täytyy TAAS kiinnittää huomiota on lähdöt! Nyt se esitti jotain kummallista jumppaa siellä, se on nykyään makuullaan kun jätän sen ja nyt se sitten keksi kokeilla kelpaako jos etupää on alhaalla ja pylly nousee? No EI kelpaa ei! Mutta lähtöihin pitää siis taas kiinnittä extra tarkasti huomiota! Ikuisuusprojekti?
Tänän aloitettiin aamu tokolla. Tehtin pitkästä aikaa seuraamista, ihan kivaa peruskauraa. Käännösten arvo on selvästi noussut palkkamisten myötä, mutta edelleen tökkii vähänkin pidemmät suorat, pöh! Lelulla saan vireen kivaksi, tarkkuus kärsii... Ikuista taspainoilua tämä. Ja mä jotenkin vielä kestäisin jos se olisi liikkeiden tekniikka joka hajoilee, mutta kun se on tuo vire joka leviä käsiin ja se on hankalaa, mä en vaan tiedä miten sitä hallitaan? Kuka osaa kertoa mulle sen? Kun ei käppänän kanssa tällaista joutunut pohtimaan. Pitää varmaan kysyä kasvattajalta neuvoa.
Huomenna on Christan treenit, odotan innolla niitä! Christa on itse niin innostunut ja hänen aito innostus ja halu trenata tarttuu ja se on varmasti juuri se mitä tähän alati pimenevään syksyyn tarvitaan!

Detr finns så mycke man skulle vila göra och så lite tid att göra allt. På tisdagen träna vi agility, Marika skola oss, Tack! Hon vet och förstå oss bra! Med henna kan man resonera om alla möjliga (och omöjliga) problem som kommer och hon hjälper mig att själv hitta dem rätta svaren. Vi träna att kontrolera hunden och at den ska komma nära vid behov, svårt!
Lasse testar igen om han måst hällas i starten? Det här bli snart vårt evighetsproblem? Just när jag trodde att han håls så börja han och lyfta rumpan up, framdelen höls ännu, men, NEJ!! Han ska ligga stilla och vänta på lov.

Idag träna vi lydnad, lite ff, det har vi inte gjort på några veckor, för att han hade spänd rygg. Det fungera ganska bra, men jag vet inte hur man skulle få honom och vara "stabil" mellan örönen? Om han få en leksak till belöning så är ff. fint med bra attityd, men tekniken hålls inte ihop. Och om jag belönar honom med godis så hålls tekniken ok, men attityden bli "slö" Imorgon ska jag på Christa Ehnqvist kurs, så kanske jag får därifrån bra tips? Christa är jättebra, hon är själv så ivrig och duktig så man får själv också en "spruta" av träningsmotivation! Och det behövs nog nu när kvällarna börjar bli mörkare och mörkare. Nästa vecke tränar vi redan inne i hallen både agility och lydnad. Fast lydnadsträningarn fortsätter också ute så det bli mera träning!

Till slutet en bild som jag tog efter dagens skogspromenad:) Båda hundarna är våta men bara andra ser ut som om den hade simma?

Kuva koirista metsälenkin jälkeen:) Molemmat koirat ovat märkiä, vain toinen näyttää uitetulta rotalta?

1 kommentti:

  1. Lasse on kyllä komia kaveri. Toivottavasti tuosta pöntisestä tulee isänsä näkönen ja kokonen! :)

    VastaaPoista