lauantai 8. syyskuuta 2012

Kisat, tävling

Tänään Lassen agilitykisakirja on vahvistettu virallisesti ja ekat startit on tehty. Mitään ihmeellistä kerrottavaa jälkipolville ei jäänyt. Positiivista oli että molemmissa starteissa Lasse pystyi lähdössä makuullaan ja tuli luvan kanssa. Agilityradalla se teki ok A:n kontaktin, hieman epävarmasti, mutta lopulta oikein, eikä ainakaan yrittänyt livistää sieltä pois, Vau! Alku ja loppuverkat sujui suht ok, intoa oli, mutta taluttimessa kävely sujui kisapaikalla aika kivasti:) Pientä innostunutta touhotusta, mutta ei mitään paha sinkoilua sinne/tänne. Verkkaalueella Lasse teki hienosti kepit ja keinun, radalla ei:(
Ikävä kyllä positiiviset uutiset loppuivat tähän? Mun ohjaus oli luokattoman huonoa, seisoskelen ja ihmettelen enkä ohjaa, koira sinkoilee iloisesti pitkin kenttää putkia bongaillen, jep, jep! Tässä kohtaa ainoa vähänkään järkevä vaihtoehto oli keskeyttää, ennenkuin ketään sattuu?
Hyppärillä meno jatkoi jotakuinkin samanlaisena... Hyppy-rengas-putki-pituus, siinä oli alku ja hyppy onnistui, rengas hajosi, putki meni lujaa ja pituus oli ok, sitten olisi pitänyt kääntyä mun myöhässä olevaan valssiin, mutta ei, vaan täysillä esteestä ohi,sieltä löytyi toinen hyppy ja sen takaa vielä yksi putki, jiiihaa! Tässä kohtaa sain äänijänteet käyttöön ja kovaa karjaistu Laser!! toi koiran takaisin mun luo, matkalla kaatui kokonaan yksi hyppy:( Laiton Lassen putkeen nro 3 (väärästä päästä) otin pituuden ja hypyn uudelleen ja siitä jatkettiin jotenkuten yhdessä rata loppuun. Pujotella Lasse ei vielä osaa (kisatilanteessa ainakaan) joten siinäkin tuli pientä epätarkkuutta, mutta kolme vikaa estetä suoritettiin kunnialla! Huh, Huh!!
Kotimatkalla en voinut vastustaa kiusausta ajaa kentän kautta, en tiedä oliko fiksua, mutta omalla kentällä tehtiin pientä pujottelutreeniä ja neuvoteltiin siitä saako Kelpii juosta putkeen joka välissä? Tässä kohtaa sain varmaan harmaita hiuksia, mutta lopulta Lasse ehkä oivalsi että vaikka putki näkyy, sinne ei ole tarkoitus joka välissä mennä? Uusi asia Lasselle?? 

Idag har jag och Lasse tävla vår första agilitytävling! Resultaten var dåliga! Vårt samanarbete fungera inte, jag bara stod stilla och berätta inte i tid vart Lasse skulle gå, så han bestämde själv vad han ville göra? Efter 10 hinder tyckte jag att nu räcker det och gick ut med hunden! Andra banan var inte mycke bättre, fast då fick jag äns munen upp och komendera lasse med mycke hård röst och sen kom han och jobba den sista biten ganska bra? Problemt är kanske att jag var nervös och var sen helöa tiden och när jag inte förde ordentligt Lasse på banan så orka han inte vänta på mig utan sprang ensam och hade roligt? Det most bli förändring till det här! Men nu ska vi fortsätta och träna, många saker som ska tränas mera före vår följande tävling!
Jag börja träna redan idag när vi åkte hem från tävlingen, liten stop på hundplanet och lite slalomträning! Så att Lasse int fick springa i tunneln, fast han såg den hela tiden! Svårt!!
Men nu är det bara att träna vidare!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti