perjantai 28. syyskuuta 2012

Tokotreenit!

Kun pääsin töistä kotiin, ajoin pikaisesti kotiin, vaihdoin vaatteet ja suuntasin koirien kanssa Nummelaan takaisin. Vuorossa oli tokoa Lassen kanssa, Peppi pääsi mukaan turistiksi. Jokaiselle koirakolle oli varattu aikaa 45min ja koska olin ajoissa paikalla ehdin nähdä pari koirakkoa ennen meitä, tosin Helin ja Hileen tokoilua vain pari minuuttia. Tanjan ja Taran näinkin sitten alusta puoliväliin, sitten piti lähteä verkkaamaan omaa koiraa.
Lassen kanssa oli selvää, että keskitymme seuraamiseen ja paikallaoloihin, meidän isoimmat ongelmat! Seuraamiseen sain neuvoksi ensin parantaa paljon kontaktia ja lisäksi sain vinkin että treeniä ei kannata aina aloittaa perusasennosta vaan tehdä se "lennosta" Tämä voisi toimia, pitää kokeilla, heti huomenna!
Paikalloloja treenattiin sitten kunnon häiriötreeninä. Lasse maahan ja sitten Christa järjesti häiriötä! Lassehan sinkosi heti ylös ja oli ihan intona lähdössä Christan mukaan seuraamaan, noutamaan jne. Ensin tuntui ettei Lasse edes huomannut että se ei tehnyt kuten oli sanottu? Sehän teki kaiken mitä kaikki sanoivat!?! Lopulta se alkoi miettimään; ai jaa, pitääkö mun pysyä maassa, vaikka tuo täti kutsuu ja heittele leluja ja kapuloita? Eikö olekan ideana ehtiä totella kahta ohjaajaa yhtä aikaa? Yleisöllä oli ilmeisen hauskaa Lassen toheltaessa:) Se jopa ehti kiitettävästi totella kahta ohjaajaa yhtä aikaa. Eikä Lasse kovin itseensä ottanut vaikka sille kerrottiin ihan tiukasti, että tarkoitus olisi nyt kuunnella, ei vain hassutella!?
Lopulta sille alkoi valkenemaan että vain omaa ohjaajaa tulee kuunnella ja sitten se oli kärsivän näköinen, kun se yritti kovasti olla innostumatta Christan ideoista, jotka kaikki oli kivempia kuin mun Maahan-Odota käskyt..? Lopulta se malttoi hetken niin että se päästiin palkkaamaan, Huh! Tätä pitäisi varmaan treenata nyt jonkin aikaa, jotta jatkossa saataisiin enemmän onnistumisia ja varmuutta tekemiseen. Mutta siihen tarvitaan treenikaveri! Nämä treenit ei ole sellaisia mitä ainakaan aluksi voisi tehdä ryhmätreenitilanteessa ja muuten mä sitten treenaan lähinnä yksin... Höh! Harmittaa...

Idag var det kursdag! På förmiddagen jobba jag och efter lunchen åkte jag hem, packa hundarna i bilen och sen åkte vi till planet. Där fick jag  först se på när Tanja och Tara träna inkallningar, lite "problem" med farten, jag skulle kunna "sälja" lite fart, vi har extra mycke av det ibland:)
När det blev min tur så valde jag att träna FF och platsliggande. Det är våra "problem" som fungerar lite bättre ibland och sen lite sämre igen..? Till ff fick jag många ganska enkla tips, varför kommer man inte själv på de här sakerna? Men nu har jag verktyg i bakfickan igen.
Sen att ligga på plats, hmmm...  Lasse har blivit bättre med de, men men.. Christa hitta med det samma vår svaga punkt! Hon hade väldigt lätt att få Lasse upp och med sig, fast han skulle ligga stilla! Lasse förstod inte äns at det var något galet när Jag hade sagt lig! och sen kom Christa och sag sit! Lasse sat up, låg igen och hoppa up när Christa sa! Ok, jag förstå, han försöker lyda alla, men han borde ju lyda bara mig!!! Publiken hade roligt med hans fart och förmåga at göra många saker samtidigt?
Med träning fick vi honom och tänka, men det var en svår övning! Christa kasta leksaker, apporter, sprang och kalla på Lasse och han skulle bara ligga, stackaren? Till slut börja han nog fatta vad det var frågan om, och han försökte stänga sina örön, men han såg ut som om han skulle ha fått elstötar, när Christa riktigt locka på honom, men han försökte hårt! Idag fick det räcka så här, men det här är tydligt något som vi ska fortsätta att träna.
Lite har jag problem när jag tränar ofta ensam och nu skulle jag tydligt behöva nån kompis till träningarna. I stor grupp kan man inte ännu träna det här, det är nog för mycke ännu... Jag måst ändo vara rättvis mot Lasse?
Imorgon ska jag och titta på lydnadstävling och sen kommer det en äventuell valpköpare och titta på Lasse. På söndagen är det lydnad igen och säkert en lång skogspromenad:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti