torstai 4. lokakuuta 2012

hallikausi alkoi

Lokakuu ja pimeys tulee joka ilta vain aikaisemmin ja aikaisemmin, plääh... Onneksi vielä on ollut suht lämmintä, sateista kylläkin, mutta vielä en ole palellut! Viikonloppu meni Christan antia sulatellessa, paljon mitä pitää tehdä. Ihan ensimmäiseksi haluan tehdä niitä paikallaoloja! Joten niitä on nyt tehty, kotona ja kentällä. Lauantaina esittelin myös Lassea tulevalle pennunomistajalle. Lupaava rohkea tyttö, näki Lassen täydessä vauhdissa kiitämässä pitkin metsää eikä hätkähtänyt, vaan edelleen tahtoi itselleen kelpien!

Sunnuntain tokotreeneissä oli aiheena nouto. Oikein kiva aihe, mulla on jonkinverran eväitä sen eteenpäin viemiseksi ja sain pari kokeilemisen arvoista vinkiä lisää, Hyvä! paikallaolokin sujui hyvin, jopa häirittynä pysyi, vau! Siten virallisen treeniosuuden päätteeksi tehtiin Marikan kanssa vähän rankempia häiriötreenejä toisillemme, ei sujunut vielä kovin hyvin...
Kotona jatkettiin paikallaoloja häirittynä, pikkuhiljaa Lassella alkaa raksuttaa mikä on jutun juoni, ehkä tää tästä?
Tiistaina oli agilityn vuoro, syksyn ekat hallitreenit. Minulla ei ollut mitenkään kovin luottavainen olo, oletuksena oli lähinnä että Lasse kuumuu, ei keskity ja ihmettelee valtavasti. No Lasse yllätti iloisesti, ekan pätkän se teki tosi kivasti, ei kuumunut vaikka hinkattiin keppejä, Milla palkkasi ja todettiin että jos olen keppien oikealla puolella Lasse pujottelee hyvin loppuun saakka, mutta jos jään keppien vas. puolelle se alkaa kysymään ja pysähtelemään tokavikan kepin kohdalla. No palkattiin edestä vain kun teki hyvin ja kai se vähän auttoikin? Tokalla pätkällä tein välistävetoja, jotenkuten? Lassen "tyyppivika" tuli taas esille, kun mun liike lakkaa se bongaa seuraavan putken ja viilettää sinne isot korvat off asennossa:(  Ja nyt putket oli molemmissa päissä kenttää ja hypyt oli siinä välissä poikittain, eli jos ei hypännyt niin tie putken oli avoinna, Murr!!  Tälle asialle pitää varmaan tehdä jotain? Lopulta tein jarrutreeniä ja se sitten toimikin hyvin, sain Lassen tämän jälkeen myös kokoamaan itsensä välistävetoihin ja nekin onnistui, liioitellun hitaasti, mutta ainakin Lasse kuunteli hetkittäin...
Keskiviikkona käytin Lassen akupunktiossa. Sillä on ollut selkä jumissa toistuvasti oikealta puolelta ja vaikka sen hieromalla saakin auki, niin mietimme Ninan kanssa että sille voisi tehdä hyvää kokeilla jotain erilaista. Akupunktio oli sitten hyvä valinta. Lasse jopa piti käsittelystä, se antoi hyvin laittaa neulat  ja lepäsi ihan rauhallisesti neulat selässä. Hoitava lääkäri Oili Gylden piti kovasti Lassesta ja kirjoitti sen papereihin: Tosi kiva koira! Nyt mulla on siis ell lausunto että Lasse on kiva koira! Lassen kanssa on kyllä kiva liikkua erilaisissa paikoissa, onhan se vähän vauhdikas, mutta se selvästi myös kehittyy koko ajan. Parin vuoden kuluttua se on jo Super!
Tänään piti olla agilityä Juhan ohjauksessa, mutta valitettavan unohduksen takia meillä olikin omatoimiset treenit. Mutta kivat sellaiset! Tein sellaista siksak-pätkää, jossa olisi ollut eduksi jos koiran olisi saanut joka hypyllä kääntymään. Tämä ei tänään vielä onnistunut, muutama hyvä käännös ja sitten oli niitä ei niin hyviä käännöksiä, syy saattaa olla minun, ajoitus oli tod. näköisesti myöhässä?
Huomenna jatkamme tokon hallitreeneillä, mitähän tekisi? Nyt pitää oikeasti laatia sunnitelma ja siinä sitten pysytään! Viikonloppuna pääsen katsomaan Lassen ja Nemin pentusia, ihanaa!

Fart på fötterna veckan fortsätter! Kvällarna börjar tyvärr bli mörka tidigare och tidigare. Men det har ännu varit lagom varmt och regnit...
På veckoslutet träffa jag en valpköpare, som ville träffa pappan til valparna, modig flicka, hon såg  Lasse springa full fart i skogen och ännu vill hon ha en egen kelpis:) På söndagens lydnadsträningar träna vi apport, det är en av Lasses favorit! Mycke som han kan och en hel del ännu att förbättra, jag fick några bra tips igen och vet hur jag vill gå vidare. Platsliggande i grupp fungera bra, efter det gjorde vi ännu med Marika lite svårare träningar, som kräver ännu en hel del övning.
På tisdagen träna vi agility i hallen, första gången sen vintern. Lasse överraska mej! Han var inte helt vild och kokhet, utan klara sig ganska fint, konsentrera sig och lärde sig en hel del nya saker kanske?  Jag lyckades att få fram vårt grundproblem = när jag slutar springa, stannar, så kutar Lasse i första bästa tunneln han bara ser och då har han inga örön alls!! Och det är inte ok, jag ska fundera på någon lösning till det här också!

På onsdagen hade Lasse tid till akupunktur! Han har haft onödigt ofta stela muskler i ryggen på högra sidan och vi fundera med Nina att man skulle kunna pröva på något annat än massage imellan. Akupunktur var bra ide! Lasse slapna av fint med nålarna i ryggen och veterinären tyckte att han var en superfin hund med stark och fin muskulatur! Hon t. om skrev på hans papper att han är jätte trevlig hund!
Idag träna vi lite mera agility, bromssa, vända och slalom! Vissa saker fungera bra och andra saker ska vi ännu träna. Men jag är nöjd, det är så kul att träna med Lasse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti