lauantai 19. lokakuuta 2013

Rtg-kuvia

Tällä kertaa mun koirat eivät ole olleet läpivalaistavina vaan Lassen ja Nemin pennut ovat jo tulleet siihen ikään että saavat ekat kunnon "kännit" ja pääsevät vielä säteilemäänkin:)
Ensimmäisenä kuviin ehti Shy, Norjassa. Norjasta tulikin sitten hyviä ja huonoja uutisia.. Shyn lonkat ovat virallisestikin A/A, kyynärpäät olivat siistit, virallinen tulos ei ole vielä tullut, mutta jotta elämä ei olisi pelkkää ruusuilla tanssimista, niin Shyn selkä ei ole täydellinen, vaan siellä on jotain vinoa,7.lannenikama/ristiluualueella. Tämä ei tietenkään ole täysin yllättävää, yhdellä Lassen siskolla on välimuotoinen lannenikama ja rodussa on ehkä muutenkin herätty miettimään selkien terveyttä, onneksi. Mutta kyllä tämä teki loka/marraskuun vaihteesta jännittävämmän kuin mitä olin odottanut, 6 pentua kuvaamatta, mitä jos selkämutkia on enemmän?? Voi ei...paniikki!?
Tänään sitten kuvattiin ruskeat pennut, Bria, Typy ja Tore. Tämä oli tapahtuma jonne lähdin mielelläni mukaan, fiilis oli kyllä hiukan huolestunut, mutta toivosta en vielä ollut luopunut. Ensin peilattiin silmät ja ne olivat kaikilla priimaa!! Silloin jo oli hiukan helpompi hengittää, Bria kuvattiin eka ja sen epäviralliset tulokset tulivat ensin, lonkat lähtivät A/A, kyynärät ja polvet 0/0, olkapäät ja selkä priimaaa!!! Jee!!! Ainakin yksi terve pentu:)
Sitten oli vuorossa Tore ja Typy, Ja hienolta näytti niidenkin osalta, lonkat, polvet, kyynärät ja selät!! Helpotus ja iloinen tuuletus Maijan kanssa. Tässä kohtaa olen myös erittäin onnellinen siitä että kaikille pennuille löytyi näin ihanat vastuuntuntoiset kodit, jotka tuovat pennut tarkastukseen ja hoitavat niitä hyvin. Ihania iloisia reippaita kakaroita, jotka nukkuivat kiltisti kun "käskettiin", mutta jotka heti herättyään tulivat syliin ja nuolivat naamaa iloisesti ja olivat taas valmiita uusiin seikkailuihin.
Klinikalla tuli myös taas herättyä miettimään asioiden oikeaa tärkeysjärjestystä, kun sinne tuotiin auton alle jäänyt cockerspanieli. Pientä koiraa oli sattunut ja omistajan ilmeen nähdessä ymmärsi taas paremmin olla kiitollinen jokaisesta päivästä jonka saa viettää omien koirien kanssa. Siinä kohtaa sillä ei ole paljon väliä jos lonkat on C/C tai selästä löytyy mutka, kunhan koiralle ei satu mitään noin vakavaa.
Mustat pojat kuvataan parin viikon kuluttua. Sen jälkeen on koko katras kuvattu. Ja sitten seuraavaksi tuloksia pitäisi tulla ainakin messukeskuksesta joulukuussa? Ja keväällä pennut tulevat jo agilityn kisaikään, vaikka luulen että niiden kisaamisella ei ole keväällä vielä kovin kiirettä. Varsinkaan jos ovat yhtään isäänsä tulleet, niin voi olla että tarvitsevat hiukan enemmän aikaa kypsyäkseen??

Lasses och Nemis valpar har kommit till den åldern att de ska röntgas. Shy i Norge hann göra det först. Hon fick både glada och inte så glada nyheter. Hennes höfter är A/A, armbågarna ser fina ut, men officiella resultaten har inte ännu kommit, men hennes rygg har konstig "böj" Det tycks inte störa Shy och jag hoppas verkligen att det gör det aldrig.
Idag var det Brias, Typys och Tores tur att ta en "tupplur" men före det så blev de ögönlysta och ögonen är ok. Och samma linje fortsatte med allt annat också. Knäna, höfterna, armbågarna och ryggarna är helt ok!! Hurra, man for ju ännu se vad kennelklubben tycker om deras bilder, men kan nog inte tänka mej att dem skulle hitta något fel på dem heller?
Idag när vi var på kliniken så kom man ihåg igen att vara tacksam av varje dag som man har sina hundar, för det hämtades en cockerspaniel till kliniken som hade träffa ihop med en bil.. Stackaren, den fick förstahjälpen på Mevet och sen åkte ägaren med hunden till veterinärhögskolan för mera hjälp. Man stannar vid sånt hänt och funderar och förstå att vara tacksam för varje dag man få vara med sina hundar, om dem sen skulle ha C-höfter eller en böj på ryggen, vad betyder det??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti