tiistai 12. tammikuuta 2016

Uusi vuosi uudet kujeet!


Uudesta vuodesta selvittiin suht´kunnialla, ison osan iltaa kaikki koirat lojui sohvassa meidän kanssa eikä välittäneet raketeista pätkääkään! Hiukan vaille 12 pauke yltyi ja Peppi hermostui. Mutta sekin rauhoittui kun pauke hiukan laantui. Lina vietti ensimmäistä uutta vuotta ja alkuilta sujui tosiaan täysin lungisti, mutta kun sitten käytiin ulkona n. klo 23, niin silloin Lina kyllä oli sitä mieltä että ei se ääni ollut hirveän kiva?! Lina teki tarpeensa ja jopa leikki hetken remmillä, mutta kyllä sillä vaan oli tavallista kovempi kiire kotiin. Sisällä Lina kuitenkin kesti äänet ihan hyvin, joten toistaiseksi en ehkä tee mitään? Mutta seuraavana uutena vuotena Lina ei käy ulkona kun paukkuu. Se toivottavasti riittää.
Tammikuu alkoi oikein talvisesti ja lägin hallin vapaakortille onkin ollut käyttöä. Lina on lähinnä saanut treenata näyttelykiemuroita tulevia pentunäyttelyitä varten ja Lasse on saanut treenata vaikka mitä hauskaa! Lassen kanssa ollaan tehty muutama kerta hyppytekniikkaa, jonka pitäisi tukea laukanvaihtoja? No en ole ihan varma toimiiko se Lasselle, kun se hyppää  innarina ja ihan miten vaan ja millä laukalla vaan, mutta harjoitus on ollut hurjan hauska, meillä on ollut neljä hyppyä vierekkäin, hiukan linkussa aluksi niin että siihen muodostuu kuja. Sitten Lasse sai odottaa ja minä menin toiseen päähän ja kutsuin ja Lasse tuli hienosti slalomina hypyt. Siitä pikkuhiljaa olen kääntänyt hyppyjä enemmän ja enemmän vierekkäin ja edelleen Lasse osaa tulla omatoimisesti ne slalomina! Hyppykorkeudet ovat vaihdelleet 30-60cm eikä yhtään rimaa ole tullut alas. Lasse suorittaa tehtävän niin hienosti, kun minä en ole sähläämässä vaan Lasse saa keskittyä itse hyppäämiseen. Kun hypyt ovat lähes kokonaan linjassa, niin olen hiukan "auttanut" ja ylävartalolla/ hartioilla antanut vinkiä miltä puolelta hypätään ja Vau! miten hienosti Lasse toimii! Tämän lisäksi päätin kokeilla suuntakäskyjen opettamista Lasselle. Lasse on kyllä viisas koira, ollaan kaksi kertaa treenattu ja nyt se jo hyppää oikeaan suuntaan ilman että käyn viemässä lelun siivekeen taakse! Lassen kyky oppia ja oivaltaa yllättää minut uudelleen ja uudelleen!
Hyppäämisen ja kääntymisen lisäksi ollaan tehty tietysti rallytokoa. Ollaan treenattu oikealla puolella seuraamista ja takapään käyttöä oikealla puolella ja tämä on varmaan hyvä treenisuunnitelma, koska lähes itsestään myös ne rallyn vaikeat käännökset ovat alkaneet sujumaan paremmin. Ongelmia on siis tuottanut ylempien luokkien käännökset: molemmat täyskäännös oikeaan/vasempaan, tulppaanit ja valkovuokot yms. Lasse lipsahti käsistä kuin saippuapala, enkä saanut mitään tolkkua touhuun. Mutta kun takapään käyttöön on tullut varmuutta niin käännöksetkin ovat parantuneet. Lisäksi nuo suuntakäskyt voisivat toimia? Pitäisi vaan ehtiä antamaan suuntakäsky ja samalla uuden seuraamispuolen käsky ja vaikka en ole itsekään ihan hitain ohjaaja, niin kiire tulee? Käännökset ovat tällä hetkellä väljiä, mutta sitä harjoitellaan kunhan ensin saadaan muut palikat pysymään kasassa?
Eilen treenattiin pujottelua, kävelen ja juosten edestakaisin, vasemmalla ja oikealla puolella! Aluksi oikealla puolella juosten oli melkoista kenguruloikkaa, mutta kun tehtiin vaan pari kertaa, vaikka oli vaikeaa, niin lopuksi sekin jo sujui! Lasse tykkää kun on haasteellista ja kun saa tehdä rittävästi.
Linalla on tosiaan ensi sunnuntaina kaksi näyttelyä Lahdessa. Ihan jännä mennä katsomaan mitä neiti sanoo näyttelytouhusta ja mitähän tuomarit sanovat mun koipeliinista? Mitään hurjia haaveita näyttelymenestyksestä minulla ei ole, vaan enemmän jalat maassa realistisesti mennään tutustumaan touhuun. Lina on takakorkea, purenta on juuri ja juuri ok ja kun kyse on tuosta neidistä niin kehässä voi tapahtua vaikka ja mitä? Joko se on täysin tokomoodissa ja seuraa poikittain minun vieressä tai sitten se unohtaa kokonaan minun olemassaolon ja säntäilee sinne tänne iloisesti?!

  Lina on myös opetellut odottamaan nätisti kun muut treenaa, sepä onkin vaikeaa.
Ääntä tuosta suloisesta pikkuneidistä kyllä lähtee..
                             Talvisen kaunista, vaikka ajoittain hiukan turhan kylmää on ollut!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti