sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Hupsista huhtikuu meni jo!

Blogin päivitys on nyt vallan "unohtunut" kun on muka ollut paljon muuta? Lina aloitti juoksut 9.4 eli sillä todellakin on 10kk väliä juoksujen välissä. Oikein sopiva väli sinänsä ja suht helppo laskea koska juoksee seuraavan kerran. Ikävä kyllä Lina myös on kipeä juoksujen aikaan. Jo ennen kuin juoksut alkoivat se oli niin kiukkuinen että oksat pois, Hui! Ja ekana juoksupäivänä en edes minä saanut koskea takaosaan tai kylkiin kun alkoi jo hirmuinen murina! Koska Lina yleensä todellakin antaa koskea ja käsitellä niin annoin sille vatsansuojalääkkeen ennen aamulenkkiä ja ennen töihinlähtöä se sai ruoan ja kipulääkkeen. Ja kappas kun neiti oli "kesyyntynyt" työpäivän aikana. Joten eka viikko mentiin ihan suosiolla Antepsinin ja kipulääkkeen voimalla ja Lina sai myös treenitauon. Tokalla viikolla se jo pärjäsi ilman kipulääkettä ilman että hirmuinen lohikäärme palasi kuvioihin. Mutta varmuuden vuoksi pidin treenit minimissä Linan kanssa ja keskityin aina tasaiseen Lasseen. Tosin Lina alkoi loppuviikosta protestoimaan ja askarteli kaikkea pientä työpäivien aikana, joten sekin sai palata treenaamaan tokoa. Istumisia en treenaa juoksujen aikaan kun Linan perä on niin kovin turvoksissa, sen sijaan ruutua, ohjattua ja noutoa treenattiin ahkerasti. Ja samalla kun kerran oltiin hallilla niin pitihän vähän aksaakin tehdä. Kun juoksuja oli kulunut kaksi viikkoa tavattiin hallilta palatessa Sari ja Pojat ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä, Lina ja Pyry olisivat enemmän kuin mielellään perustaneet perheen juuri siinä ja nyt! Mutta valitettavasti nämä karvaiset versiot Romeosta ja Juliasta revittiin eri suuntiin ja kumpikin sai jatkaa eteenpäin ilman jälkikasvua.

Lassen kanssa ollaan tehty tunnaria, aksaa ja rallytokoa. Ja tauon jälkeen rallytokossakin näyttää riittävän hiukan haastetta. Mutta sehän onkin ihan parhautta että treenattavaa riittää. Mitäs sitä sitten tekisi jos koira valioituisi joka lajissa minimimäärällä treeniä ja kisoja..? 
Sitten olisi varmaan huomattavasti vähemmän harmaita hiuksia ja pureskeltuja kynsiä? Rahaakin säästyisi kun ei tarvitsisi treeniaikaa halleilta ja kisamaksujakin joutuisi maksamaan huomattavasti vähemmän kuin tällä meidän mallilla..
Mutta tällä mennään ja iloitaan että ollaan terveitä ja voidaan yhdessä treenata ja hakata päätä seinään!
Lasse sai keväällä jossain kohtaa myös uuden kiintorullan hakuun, nyt sillä on hieno pehmoinen ruotsalainen rulla ja samanlaisia pehmoisia irtorullia. Hiukan olen koittanut sisäänajaa niitä sille, mutta voi Lassea, koska rullat muuttuivat erilaisiksi niin heti meni ketju sekaisin.  Joten kärsivällisesti kootaan taas yksi käytösketju ja kokeillaan jos saataisi se toimimaan?

Aksassa alkoi kesäkausi ja se treenataan ulkona, jippii! Kelpiet ovat samassa ryhmässä ja lisäksi koulutan sitä itsekin, mutta kun lajeja on niin monta niin aksalle ei voi uhrata kuin yhden illan. Joten tällä mennään. Vaikka pitäisi kyllä ehdottomasti päästä treenaamaan enemmän kuin kerran viikossa, jos haluaisi että Lina edistyisi. Lasselle riittää hyvinkin kerran viikossa treenit, tai vaikka vain joka toinen viikko?
Linan kanssa kokeiltiin rallytokossa voi/mes treeniä ja sepä ei välttämättä olisikaan ihan mahdoton juttu? Ehkä me treenataan muutama kerta ja käydään kesällä kokeilemassa kisaamista?
Tokossakin näky pieniä valonpilkahduksia ja kun keskiviikkona lähdetään tokoleirille Ruotsiin niin uskon että tokossa suorastaan harpotaan eteenpäin?!
Ja jos ei harpota niin odotukset ovat silti korkealla; kiva päästä treenaamaan ja puhumaan kelpietä lähes viikoksi. Yksi matkan kohokohdista tulee olemaan Lilla Primtorpet kennelin kuusiviikkoiset pennut, jotka ovat siis Lassen siskon pennun pennut. Ja ne ovat onneksi kaikki varattuja!
Mutta nyt pitää käydä läpi treenikamat ja tehdä vaativa päätös siitä mitä otan mukaan ja mikä saa jäädä kotiin?  Tämä on haasteellinen tehtävä, kun tarkoituksena on treenata tokon lisäksi ainakin jälkeä ja hakua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti