keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Linan kuulumiset

Niin Lina kuulee ainakin jotain ja jotenkin. Sen korvat ovat ilmeisesti ikuinen murheenkryyni, jonka syytä ei kukaan tiedä. Ongelmat alkoivat 2017 talvella ääniarkuudella ja keväällä selvisi että sillä oli välikorvantulehdus. Tulehdusta hoidettiin ja vaikka tärykalvokin repesi osittain ja kokonaankin niin lopulta oltiin tilanteessa jossa tulehdus oli parantunut. Lina vastasi kivasti erilaisiin äänitreeneihin ja elämä jatkui normaalisti. Linalle jäi kipeästä korvasta ikäviä mielikuvia esim pari paikkaa ihan kotikulmilla on vieläkin Linasta ikäviä ja sillä on sieltä aina kiire pois. Lina on myös reagoinut esim tuuleen laittamalla vasemman korvan ruttuun ja tämä oire ei missään välissä ole kokonaan hävinnyt. Vaikka esim kesällä sitä esiintyy vähemmän kuin talvella. Mutta myös jotkut äänet saavat sen rutistamaan korvan ruttuun.
Kesällä asia taas oli esillä ja Lina kävi lopultä Mevetissä CT-kuvissa. Kuvista selvisi että välikorvassa ei ole tulehdusta eikä kasvainta. Mikä toki on hyvä uutinen. Mutta samalla se tarkoitti että oltiin edelleen lähtöruudussa. Vaihtoehtoina on nyt mietitty jopa hermovauriota vasemmassa korvassa?? Varasin Linalle ajan osteopaatille ja hän kiinnostui tapauksesta. Lina on nyt käynyt Jennyllä pari kertaa ja hoidettavaa näköjään riittää, kallossa, leuoissa ja niskassa. Parin hoidon jälkeen tilanne on rauhoittunut ja seuraavaa käyntiä siirettiin kuukauden päähän.
Tosin samaan aikaan kun ollaan käyty Jennyllä  niin  vajaa kuukausi sitten Lina alkoi ravistella päätä ja raapi oikeaa korvaa parina aamuna. Joten maanantaina Livettiin Kaisan luokse. Oikeassa korvassa ei ollut kuin yksi irtokarva mutta vasemmasta löytyi sitten punoitusta, turvotusta, kipua ja ärtynyttä ihoa ja paksuuntunut tärykalvo. No nämä on sentään selkeästi hoidettavissa, eli Lina sai kortisonia korvatippoina. Aluksi niiden laittaminen korvaan oli Linasta Todella Kamalaa ja se murisi neljä ensimmäistä päivää kun laitoin lääkkeen korvaan. Viidentenä päivänä se ei enää murissut eikä sen jälkeenkään. Ja kun kävimme maanantaina korntrollissa niin myös vasen korva oli nyt normaali ja Lina antoi myös tutkia sen ilman ongelmia. Nyt vain peukut pystyssä että tilanne myös pysyisi tällaisena. Edelleenkään kukaan ei tiedä mikä on oireilun syy? Mutta alkaa tuntumaan että on vain tyydyttävä iloitsemaan niistä päivistä kun se on edes oireeton. Jännä nähdä miten käy nyt kun syksyn koleat tuulet alkavat puhaltamaan. Onko hoidot auttaneet ja miten paljon..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti