keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Syksyn kuulumisia

Nykyään tulee harmittavan harvoin päivitettyä tänne meidän kuulumisia. Mutta syksyä on siis vietetty rauhallisesti treenaten ja ulkoillen.  Aloitin työt Lohjan pieneläinklinikalla syyskuun lopussa ja uusi työ vaatii aina aluksi hiukan uuden oppimista ja vanhana (?) se  myös väsyttää, joten en ole kauheasti ylimääräistä tehnyt.  Ollaan eniten tehty tokoa ja varsinkin Lasse on treenannut ohjattua noutoa. Liike pilkottiin palasiksi ja niitä palasia on sitten ihan ajatuksella koitettu vahvistaa. Käskyt vaihtui ja uusia käskyjä on ajettu sisään pala kerrallaan. Ongelmahan oli, että Lasse alkoi sekoittamaan kiertonoutoa ja ohjattua. Kiertonouto odottaa siis edelleen omaa käsittelyään ja sen aika tulee kun minusta tuntuu että Lasse on sisäistänyt ohjatun kunnolla. Eli toivottavasti alkuvuodesta?
Olen miettinyt paljon miten saisin selkeyttä liikkeisiin jotka ovat epävarmoja Lasselle ja päätin että pilkotaan ja tehdään vahvat pohjataidot vieläpä oikeassa vireessä. Ohjatussa noudossa ongelmana on ollut keskikapula, jonka Lasse bongaa merkille mennessään ja jää siihen sitten jumiin. Ja kun se kääntyy huonommin oikealle niin varsinkin silloin se ajautuu keskikapulalle ja sen luokse "jouduttuaan" se ei mitenkään voi vastustaa kiusausta myös noutaa sen. Vasen puoli on ollut helpompi, onneksi. Aluksi keskikapula oli hetken kokonaan pois ja muut kapulat olivat vain n 4-5m syvällä. Ja tässä kohtaa myös käsky vaihtui, joten tätä tehtiin useampia toistoja. Seuraava askel oli ottaa keskikapula mukaan niin että se oli 10m ja muut edelleen 5-6m:n päässä. Edelleen Lasse saattoi hiukan miettiä keskikapulaa ja pysähtymiset ennen keskikapulaa palkittiin namilla, jotta Lasse oppisi luopumaan siitä seis-käskyllä. Paljon olen palkannut ihan vaan oikean kapulan nostoja lennosta ja siitähän seurasi tietysti että Lasse nosti, otti pari loikkaa ja tiputti, olin sitten antanut luvan tai en?! Tämä oli onneksi nopeasti korjattu. Nyt ollaan tilanteessa jossa 2-3 viimeiset treenit ovat onnistuneet vain oikein. Ja viimeksi tehtiin kiertokartion ja merkin erottelutreeniä ja nyt Lasse yllätti kuuntelemalla ja tekemällä vain oikein, Vau!
Paljon muuta ei ole tehtykään, ainakaan ei yhtä suunnitelmallisesti. Erilaisia kuuntelutreenejä ja tunnaria kotona ollaan toki tehty ja esim seuraaisen peruutus odottaa myös että ehtisin pilkkoa ja kunnostaa sen, varsinkin vire on keskeinen osa liikettä. Tosin Lassen kanssa ehkä kaikessa on vire se suurin juttu?!
Lisäksi ollaan aksattu Lassen kanssa joka toinen viikko omatoimisesti, kun hiukan harmillisesti Lassen treenit sattuu samoille viikoille kun itse koulutan, mutta toisaalta on helpompi toivoa joka toinen torstai aamuvuoroksi kuin toivoa joka viikko aamuvuoroa torstaina.
Linan kanssa aksataan joka viikko, jos ei työ haittaa harrastamista. Tosin Linan juoksutkin hiukan haittasi lokakuussa ja se pitikin pari viikkoa taukoa. Linan maanantain ryhmässä saan sitten ohjausta ja ryhmä on superkiva! Lisäksi ollaan koitettu käydä Sonjan treeneissä Turussa, vaikka hiukan sitäkin on työ ja muu elämä haitannut. Välillä Lina on huippukiva ja taitava ja välillä kaasu hiukan hirttää kiinni ja sitten mennään korvat koristeena... Korvien käyttöä mennään viikonloppuna testaamaan molempien kanssa Lägin kisoihin. Tavoitteena on saada hiukan kokemusta ja pitää hauskaa ja toki kontakteille osuminen olisi aika kiva juttu. Ja jos vielä pujottelukin sujuisi niin aika voittajia oltais jo!
Kohta onkin jo joulu ja joulukuussa pidetään treenitaukoa ja keskitytään kiireettömiin jouluvalmisteluihin ja tammikuussa sitten taas treenataan ja koitetaan saada palasista kokonaisuuksia kasaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti