sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mestaruuskisoja ja kisoja

Näissä kesäpäivissä on vain yksi vika, ne kuluvat niin nopeasti?! Paljon on taas tapahtunut ja kivaa on ollut! Viikko sitten kisattiin Kirkkonummella agilityn Suomenmestaruuksista. Lauantaina olin kisapaikalla lähes koko päivän ja sen kyllä sitten huomasi, kasvojen väri vaihtui päivän aikana punaiseksi. Kisat oli kuitenkin jännittävät, sääli vain, kun kehiä on kolme eikä mitenkään ole mahdollista seurata kaikkia kehiä, joten piti valita ja tänä vuonna valinta osui maksi ja miniluokkiin. Niissä luokissa Hi-Halla oli joukkueet kisaamassa, vaikka tänä vuonna molemmat joukkueet jäivät ilman tulosta.
Samana viikonloppuna oli myös Ruotsissa heidän agilityn ja tokon mestaruuskisat! Tokossa kisasivat Lassen kasvattaja Maria, Lassen äidin Kylien kanssa. Heillä meni hienosti lauantain karsinnoissa ja he pääsivät mukaan finaaliin! Ja mä olen niin onnellinen tästä nykytekniikasta, jonka ansiosta finaali näkyi livelähetyksenä netistä. Kylien ja Marian yhteistyö oli hienoa katseltavaa, ruutuun lähetys meni hiukan pitkäksi, mutta Kylien vauhti ja into oli aivan fantastista katseltavaa.
Sunnuntaina menin Kirkkonummella vasta iltapäiväksi katsomaan finaaleja. Hienoja suorituksia ja Hi-halla oli minien finaalissa mukana jopa 4 koirakkoa, joten jännitettävää riitti. Välillä kyllä satoi vettä kaatamalla, mutta ei se oikeastaan haitannut, jalat vain kastuivat.
Alkuviikolla sitten treenattiinkin agilityä urakalla, kun kisapaniikki meinasi iskeä? Maanantaina tehtiin estetreeniä ja tiistaina Saija tuli kouluttamaan meitä ja ihmeteltiin sitten pujottelua ja takaakiertohyppyjä? Lasse on kuitenkin muuttunut kuulemma kiltiksi koiraksi ja se kuulemma kääntyy ihan kuin normaalit koirat? Joten ei mitään hätää, vähän vain lisää treeniä ja luottoa koiraan, niin kyllä se siitä.
Keskiviikkona ja torstaina maltoin olla menemättä kentälle, tehtiin vain kotitokoa vähän. Perjantaina oli sitten jo pakko päästä tekemään viimeistelytreenit. Juhannuksen kunniaksi Peppikin pääsi kentälle mukaan ja sillä oli ihan meno päällä. Se jopa muisti miten pujotellaan, kun ihan vain kokeeksi kysyin siltä: Missä kepit, kepit? Vauhti ei kyllä päätä huimannut, mutta pikkuinen oli ihan tohkeissaan, taitava koira! Lasse teki annetut tehtävät hyvin ja treenit jäivät aika lyhyiksi, kun kaikki onnistui kerralla niin tuntui turhalta jäädä jankkaamaan kunnes tulee virhe?!
Lauantaina herättiin aikaisin ja lähdettiin Turkuun kisaamaan koko poppoo. Peppi ja Velde oli mukana kannustusjoukkoina ja hyvä niin. Meillä kisapäivä alkoi Sepon hyppärillä joka oli "vain" 15 esteen mittainen. Katselin heti kun rataa rakennettiin että olisi hyvä, jos koira osaisi hakea itsenäisesti kepit. Ja se ei ehkä ole Lassen vahvinta osaamista, mutta toisaalta en mä sitä oikein pysty auttamaankaan.. Tutustumisessa mietin, että kun esteet 7-9 oli pyörittämistä, niin käsi pitäisi pitää alhaalla, ettei tule sinkoilua. Mutta arvatkaa vaan pidinkö käden alhaalla? No en, kun oikein "heitin" koiran esteelle 8 ja sehän sinkosi putkeen joka oli siellä jossain takana:) kepeillä kävi vähän niinkuin pelkäsin ja Lasse meni sisään kakkosvälistä, ei se haittaa! Muuten tehtiin yhdessä rataa, rimat pysyi ylhäällä ja renkaan Lasse suoritti hienosti. Joten nuo tuollaiset pienet kauneusvirheet on helppo saada pois.
Toisena ratana meillä oli tuomariharjoittelija Jari Helinen agirata. Rata alkoi suoralla hyppy- rengas-puomi. Alku meni hyvin, puomilla tuli joku tuijotuskohtaus ja 2on/2off paikka piti vähän muistuttaa, mutta maltoin odottaa ja vaatia, puomin jälkeen oli hyppy-putki-hyppy-hyppy kaarre takanurkassa, siinä ei ollut mitään ihmeellistä, aika hieno irtoaminen:) Mutta sitten tuli A-este ja ongelmia, jostain syystä Lasse ei lähtenyt kiipeämään A:lle vaan pyörähti kaksi kertaa takaisin alas?!? En vieläkään tiedä mikä tuli, mutta nuorelle koiralle kai voi vaan tulla näitä epävarmoja hetkiä? A:n jälkeen tultiin kentän läpi muuri-hyppy-putki suora ja taas kelpie  irtosi komeasti. Putken jälkeen oli hyppy ja sen jälkeen piti vähän kääntää koiraa kepeille, koska putkelta näkyi suoraan puomi. Ja taas keppien aloitus meni pitkäksi ja kolmas kielto:( Loppusuoralla meinasi vielä tulla neljäs kielto kun en en ehtinyt ulkopuolella ohjaamaan ja olin sitten vähän jäljessä ja Lasse jo juoksi kohti putkea, mutta tuli kutsusta pois ja hyppäsi viimeisen hypyn.
Kisat siis meni hienosti, vaikka tuloksia ei vielä tullut, mutta nyt tuntuu siltä että on kiva mennä uudelleen kisaamaan. Me osataan, me pystytään tekemään rataa yhdessä! Lasse oli niin ihana, se oli ihan cool kisapaikalla, se oli niin rauhallinen ja keskittynyt että sen rauha tarttui minuun ja kauhea sydämen jyskytyskin laantui. Kiitos Lasse!


Det är bara ett fel på sommardagar, dom går så snabbt. En vecka sedan fick man spänna sig för att det tävlades i agility FM i Kyrkslätt och Maria och Kylie tävla i Sverige på lydnads SM.
Hiiden Haukku hade två lag med på FM-tävlingen, men tyvärr blev det inga resultat i år. Men annors hade vi spännande veckoslut med mycke fina hundar och med tur och otur. På lördagen var det soligt så jag brände mej och på söndagen regna det, så det är väl i medeltal passligt?
På lördagen klara Maria och Kylie fint tävlingen och slapp med på söndagens final. Det är nog super när det finns den här tekniken, vi titta på Maria och Kylie tillsammans med Lasse på en livesändning i nätet. Jätteduktiga är dem , båda två!
Måndag och tisdag träna vi agility med Lasse. Tänkte bli en sista minuts panik före tävlingen, men Saija tyckta att Lasse är snäll och lydig hund, så jag sluta och stressa.
Onsdag och torsdag blev det bara lite hemlydnad, men på fredagen var vi och träna ännu lite. Och det blev en kort stund, för Lasse var superduktig så när vi hade tid så fick Peppi komma med på planet och göra någonting litet. Hon tyckte att det var kul att lite springa och skälla:) En gång gjorde hon även slalom, hon kunde det ännu! Farten var inte så hård, men glädjen var större!
På lördagen åkte vi tidigt till Åbo. Där skulle vi först på en hoppbana. Den verka rolig, men slalom var på ett sådant ställe att det skulle har varit bra om hunden klara det självständigt? Lasse försökte nog fint, men kanske gräsmattan som underlag var lite ovanlig och hans bromsar höll inte riktigt? Dessuton sprang han en extra tunnel, så inget resultat för oss.
Andra banan var agilitybana med långa sträckor framåt. Början fungera fint, lite trög bomkontakt, men sen blev det fart när Lasse fick med lov hoppa och springa, allt gick utmärk ända till A-hindret, men där blev det misförstånd och Lasse vägra två gånger?!? Jag vet inte presis vad det var som han tänkte, men sådant är det med unga hundar.  Vid slalom kom det tredje förbud och inget resultat här heller, men jag är ändo så nöjd! Fin hund, han hoppa fint, hade verkligen fart och gjorde sitt bästa. Min kära hund, Tack Lasse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti