torstai 26. joulukuuta 2013

Vuosi 2013

Loppuyhteenveto vuodesta 2013. Hyvä vuosi, vaikka kaikenlaista onkin ollut matkan varrella. Alkuvuosi meni Lassen mystistä ontumaa selvitellessä ja treenaaminen kärsi aikalailla. Kun helmikuussa syy selvisi ja lääke löytyi niin sitten alkoivat tositoimet. Alkuvuodesta tehtiin hajutunnnistusjuttuja ahkerasti ja rakennettiin peruskuntoa. Kun päivät pitenivät ja sää parani, niin siirryttiin enemmän ja enemmän agilityn ja tokon pariin. Hajutunnistus jäi taka-alalle. Keväällä käytiin kerran paimentamassa ja pari kertaa hakumetsässä. Molemmat lajit olisivat kivoja, mutta aika ei riitä kaikkeen. Näyttelyssäkin Lasse pyörähti kerran. Erkkarista tuli EH. Ja Tore oli BIS pentu!
Kesällä kisattiin vähän agilityä, mutta ne tulokset ei olleet kovin ihmeellisiä? Pari hyvää hyllyä ja jokunen lähes katastrofirata tehtiin.. Kesällä pitää myös uida ja nauttia lomasta ja sitäkin tehtiin.
Alkusyksyllä Lasse säikäytti saamalla neurologisia oireita Frontline punkkisuoja-aineesta ja siitä toipumiseen meni jokunen päivä. Mutta onneksi syy selvisi ja jatkossa pitäisi olla helppo välttää tällaisia oireita.
Syksyn tullen me kisattiin tokossa yksi kisa ja sen tulos olikin sitten hieno. Tavoite oli  että olisi ehditty tänä vuonna vielä avoimen luokkaan kisaamaan, mutta luoksetulon stopit ei pysähdy kovin hyvin, joten kisatavoitteet siirtyivät eteenpäin. Kisaamaan mennän sitten kun se siltä tuntuu.
Syksyllä jatkettiin Sonjan opissa aksaa ja jotain pientä kehitystä on havaittavissa? Aksassa ei kisata nyt hetkeen, meillä on pieni projekti ensin, Lassen mielentila  kisoissa pitää saada rennommaksi. Nämä mielentilat on muutenkin olleet taas tapetilla, kun Vappu Alatalo piti syyskussa motivointipäivää meille. Lassella niitä kierroksia riittää, se on peräänantamaton ja sitkeä. Upea harrstuskoira siis;)
Syyskuussa olimme Ruotsissa leirillä ja siellä innostuin jäljestämisestä. Lasse nyt tykkää kaikesta tekemisestä, joten minä saan valita lajit:) Jälkeä tehtiin pitkin syksyä ja edistymistäkin näkyy. Nyt Lasse ilmaisee jo kepit, vaikka tekniikka jättää kyllä toivomisen varaa? Mutta tätä voisi opetella vaikka talvella?
Loppusyksy/alkutalvi on sitten taas ollut rauhallisempaa ja nyt Lassella on taas tulehtunut anaalirauhanen ja ab-kuuri päällä. Mutta toivon että ensi vuonna saadaan taas harrastaa ilman lääkekuureja?
Lisäksi vuoden aikana ollaan iloittu Lassen pentujen hienoista tuloksista. Tuloksia on lähinnä näyttelykehistä ja terveystarkastuksista, mutta sitäkin hienompia tuloksia. Näyttelyistä on 5pennulla  eri/sa jokunen sertti ja pari varaserttiä. Kolme juniorivoittajatitteliä, yhdellä ja samalla pennulla ja lisäksi Kalle on startannut lupaavan oloisesti ja vauhdikkasti pari mölliagikisaa! Shy on Norjassa syuorittanut hyväksytyn vahingoittuneiden eläinten jälkikokeen ja on Norjan juniorivoittaja!  Eli pikkuhiljaa niitä käyttötuloksiakin alkaa näkymään? Ainoa ikävä asia oli Shy:n selkämutka ja Niilon välimuotoinen lannenikama. Mutta täytyy vain toivoa että ne eivät koiria tule haittamaan?

Året 2013. Ganska mycke har det hänt. Året börja med haltande som störde ganska mycke, men som var lätt att sköta om, när man först hittapå vad det var.
Vi jobba med ID-spåret på vintern, men när solen kom fram så blev det mera agility och lydnad.
Vi har varit och valla en gång, i sökskogen par gånger och på utställning en gång. Allt är roligt med Lasse, men tiden räcker inte till allt.
På sommaren njöt vi, simma och träna och hade semester också. Vi tävla lite agility, med par fina disc. banor och med några inte så fina banor? Dem riktigt fina felfria banorna väntar ännu...
På hösten blev det mera lydnad och en officiell tävling också. Tävlingen gick fint, 166p. och uppflyttad till öppen klass. Men när inkallningens stopperna inte ännu fungerar så nästa tävling väntar ännu..
I september åkte vi till Sverige på Walkabout läger och hade roligt med mycke träning och bra sälsskap. Efter lägret blev jag ivrig med spår och det gjorde vi hela hösten, med fina "resultat". Markeringen behöver ännu lite förstärkning, men annors ser det bra ut nu.
December har varit lungt och nu har Lasse antibiotika för hans analsäckar är inflamerede igen:( 
Och sen har vi varit glada för fina resultateten som Lasses valpar har gjort. Mest har det varit utställningar, 5x EX/CA. Några Sert och fyra st. juniorvinnare-tittlar!! En till Shy i norge och 3st till Kalle!! Valparna har blivit röntgade också med fina resultat, bara Shy hade en "virvel" i ryggen och Niilo har en övergångskota, men ryggen är rak.  Allas höfter och armbågar är UA.
Vi önskar att det bli mera fina resultat för oss och för valparna nästa år!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti