maanantai 17. helmikuuta 2014

Kiva taas kouluttaa!

Kevät lähestyy ja treenirintamallakin pitäisi aktivoitua? Ensin oli muuten väsy ja kipeä ja nyt kun oikeanlainen ruokavalio alkaa puremaan, niin sitten iski flunssa, voi ei! Joten viime viikon molemmat aksatreenit piti jättää väliin. Onneksi harmitti vain "ihan vähän?" Positiivista on ollut, että flunssasta huolimatta olen jaksanut jo lenkkeillä paremmin kuin pitkään aikaan. Ja nyt kun aamut ja iltapäivät ovat jo valoisia, niin peruskuntokausi on ainakin aloitettu, koko poppoolle!
Eilen alkoi tokon ulkokausi ja heti ensimmäisenä kertana aiheena oli seuraaminen ja perusasento ja sitten mä nukuin pommiin treeneistä, oi ei! Onneksi heräsin kuuden jälkeen ja ehdin sentään kouluttamaan alo/avo ryhmää. Seuraaminen ja perusasennot olivat hiukan haasteellinen aihe, kun kentällä oli lunta/sohjoa useampi cm, mutta kivat treenit me saatiin silti aikaiseksi. Tunti aikaa ja neljä koiraa ja se oli ihan sopivasti. Olenkohan mä hidas kouluttamaan? Seuraaminen tuntui kerrankin sellaiselta aiheelta että mulla oli todella sanottavaa. Ja oli tosi hyvä kun puhui asiasta niin tuli samalla kerrattua itsellekin miten se nyt menikään? Vaikka pääsääntöisesti olen ollut tyytyväinen Lassen seuraamiseen.

Tänään koulutin sitten aksaa Virkkalassa. Ryhmä on niin kiva, kaikki ovat positiivisia ja innokkaita oppimaan, niin koirat kuin ohjaajat. Sari oli toivonut kontaktitreeniä, joten suunnittelin radan jossa varsinkin puomia kiidettiin useampi kerta. Itseasiassa yhdelläkään koiralla ei ollut mitään suuria ongelmia alastulokontaktin kanssa, mutta ne ylösmenot, hups! Muuten radalla piti tehdä putkijarru tai sitten koiralla piti olla hyvä itsenäinen puomin alastulo ja kun niitä hyviä alastulokontakteja löytyi useammalta koiralta niin pääsin ihailemaan sujuvia putki-hyppy-putki ohjauksia. Kouluttaminen oli suorastaan nautinto tänään ja joko rataprofiili oli sopiva tai sitten matolle oli tehty jotain, koska minusta koirat eivät edes lipsuneet tänään pahasti?
Vielä kun saan meidän omat treenit toimimaan ja tehtyä, niin sitten kaikki on kunnossa. Parin viikon päästä valmistuu uusi hieno halli alle kilometrin päähän kotiovelta, joten sitten ei mikään tekosyy enää kelpaa treenaamattomuuteen?

Våren kommer sakta men säkert. Vi har träna lite mera igen, men sista veckan var igen dålig när jag hade feber och hamna avboka två aglityträningar, oj nej! Men fast flunssan har varit på besök, så har jag ändo mera energi som på hela hösten, så vi har gjort långa promenader, för det orkar jag nu. Det känns att glutenfri diet passar mej ganska bra?
Igår var det min tur att skola lydnad. Träningarna ute börja och vädret var otroligt, +2c och ösregn!! Men det finns inte dåligt väder, det finns bara dåliga kläder?! Vi hade roligt och träna ff i slask och snö.
Idag skola jag agility, innomhus,tack och lov, för det regna även idag. Gruppen är så trevlig. Alla hundarna och ägarna är positiva och glada. Jag blev så glad när man så hur hundarna njuter och hur fina framsteg dem har tagit under vintern, vau!
Nu när vi ännu for våra egna träningar och fungera, så då är allt bra. Den nya fina inomhushallen borde bli färdig efter par veckor och sen finns det nog ingen "excuse" för at inte träna, när hallen ligger bara 500m frän hemdörren...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti