lauantai 31. toukokuuta 2014

helteistä treeniä

Ensin iloisia uutisia, Kalle sai kolmannen ykköstuloksen alokasluokassa joten sillä on nyt TK1. Niin ne pennut vaan on isäänsä parempia? Mutta toisaalta se on kai jalostuksessa tarkoituskin? Joten olen vain tyytyväinen kun pentujen kanssa tehdään ja harrastetaan. Ja Maiskis O-pentujen aktiivinen esilläolo jatkoi kun Tore ja Niilo kävivät näytelmissä. Tore oli PU2 ja varasert ja Niilo putsasi Joensuussa pöydän, ROP ja Sert. Pennuista 6 on nyt käynyt näyttelyissä ja kaikilla on vähintään Eri, SA ja vara-sert. Paavo kun vielä käy jossain näytillä niin sitten on koko pentue ulkomuotoarvosteltu ja niillä kaikilla on se näyttelytulos odottamassa sitten kun tulee aika saada joku muu kuin ulkomuotovalion arvo? Mä tietysti oletan että pennuista kuoriutuu aikanaan tottelevaisuus- ja aksavalioita ;)
Mitähän me ollaan Lassen kanssa tehty? No ainakin käytiin Turussa Sonjan treeneissä, mutta hellettä oli ehkä hiukan turhan paljon ja Lasse reagoi siihen niin vahvasti, että sille tuli jonkinlainen nestetasapainon heitto ja treenit jäi kesken. Sonjan rata olisi ollut kiva juosta loppuun saakka, mutta koiran hyvinvointi on toki etusijalla.

Nappasin tuntipörssistä paikan keskiviikon (21.5) ryhmään ja Sinikka koulutti meille Jennan radan. Rata oli kiva, sopivasti haastetta ja sopivasti rentoa menemistä. Alun kepeille vienti jännitti mua hiukan kun siinä "piti" itse odottaa kepeillä ja törkätä koira oikeasta välistä sisään enkä ole tehnyt sellaista Lassen kanssa, mutta se sujui hyvin. Oman ajoituksen kanssa piti kyllä olla tosi tarkka, mutta kun ajoitus osui kohdalle, niin toimi kuin junan vessa. Kepeiltä pääsin irtoamaan sivuun ja tein pakkovalssin keppien jälkeen ja siitä sitten hyppysuoralle, jota jouduttiin hiukan muokkaamaan, kun välit oli 3,5-4m. eikä Lasse vaan "pysty" hyppäämään sellaisia välejä. Tätä pitäisi ehkä opettaa sille, mutta minulle riittää että se hyppää puhtaasti 5m. väleillä tällä hetkellä.
Torstaina levättiin ja perjantaina olikin Sepon ohjaus ja ketteryyskurssin vuoro. Hiukan hirvitti kun lämpöä oli +27c ja kurssi kestäisi klo 17-21. Pakkasin mukaan vain paljon juotavaa ja Lasselle kylmiä pyyhkeitä. Helteestä huolimatta selvisimme hyvin kurssista, joka onneksi pidettiin Lägin hallilla, joka on helteistä huolimatta pysynyt ihanan viileänä. Vain alkuverryttely ja ohjaajien kordinaatioharjoitukset pidettiin ulkona eikä kyllä palellut. Pidin kurssin sisällöstä tosi paljon ja uskon että tämän kurssin jälkeen mulla on taas pari uutta työkalua pakisssa, joista voisi hyvinkin olla hyötyä radoilla. Mielenkiintoisia havaintoja oli mm. että valssissa jos käännän jalat sivuittain niin Lasse kieltää tosi herkästi, mutta kun pidän varpaat kohti estettä niin Lasse hyppää epäröimättä. Eli valssitekniikkaa hiukan muuttamalla turhat kiellot vähenevät?
Tämä viikko ollaan otettu rauhallisesti. Sääkin viileni ja muuttui sateiseksi, joten kotona takan ääressä oli ihana viettää vapaa iltaa. Lasse kävi tiistaina juoksemassa yhden kisaradan Lägin epiksissä Saijan kanssa ja hienolta se meno näytti, vaikka yksi hyppy jäikin suorittamatta. Mitä sitä pienistä? Loppuviikolla ollaan keskitytty paikallaoloihin, taas. Tällä kertaa taktiikka on selvä, Lasse laittaa leuan alas ja pitää sen siellä, piste! Ollaan naksuteltu leuan alaslaittamista nopeammaksi ja lisäksi ollaan tehty vaikeita häiriötreenejä (?) kotona. Lasse meinasi jo ahdistua, mutta sitten se ei ahdistunut sen pahemmin vaan makasi kaeuka maassa ja heilutti häntää.
Tänän Kävi Martha ja Elias kylässä ja kun ovat jo pitkään puhuneet että haluaisivat juosta Lassen kanssa niin tänään toive toteutettiin. Lasse tykkää touhuta ihan mitä vaan ja seuraksikin kelpaa hyvin iloiset lapset jotka jaksavat innostua ja touhuta. Hiukan saivat kokeilla agilityä ja se olikin vaikeampaa kuin miltä se näyttää? Elias olisi niin loistava ohjaaja Lasselle, että pitää varmaan köäydä jotkut lainaneuvottelut Leenan kanssa, saako Eliasta lainata kuskiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti