keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kyllä se kotona osaa?

Viime kertaisen päivityksen jälkeen tuli pakkolepoa ohjelmaan, kun flunssa iski ja kaatoi minut muutamaksi päiväksi sängyn pohjalle. Lasse oli kiltisti minun vierellä kaiken aikaa. Eniten harmitti tiistaina kun piti jättää valmennusryhmän treenit väliin. Ne olisivat niin tarpeellisia meille, mutta ehkä me niihin taas päästään parin viikon kuluttua?
Torstaina olin jo sen verran kunnossa (?) että lähdettiin Saijan treeneihin. Treeneissä oli sopivasti suoraan menemistä ja irtoamista joten selvisin treenistä, kun ei tarvinnut itse juosta juurikaan? Perjantaina oli taas lepoa vuorossa, mutta viikonloppuna alkoi olo jo kohenemaan ja pikkuhiljaa palailimme normaaliin rytmiin. Sunnuntaina olikin vuorossa kelpieporukan treenit Ojangossa. Kouluttamassa meitä oli Jenna Caloander. Etukäteen saatu ratapiirros herätti lähinnä kauhua? Lasse ja kaksi suoraa putkea peräkkäin, Hui! Hiukan vilkkaalla mielikuvituksella varustettuna näin jo miten Lasse juoksee putkista läpi miljoonaa ja liiskaantuu sen jälkeen takaseinään,?!  Onneksi Lasse on hiukan tätä fiksumpi eikä se juossut hallin seinästä läpi, eikä edes ihan lähelle seinää. Itseasiassa Lasse oli suorastaan pätevä! Jennalta saatiin kivoja vinkkejä ja ajatuksia, kuten "etäsylkkäri" ja kontaktien vahvistaminen myös silloin kun minulla on vauhti päällä ja sivuetäisyyttä on useampi metri? Nämä kelpieporukan treenit ovat niin terapeuttisia, kukaan ei ihmettele kun koirat ovat vilkkaita ja säheltävät tai jos niillä on jotain ongelmia malttaa lähdössä, niin kukaan ei pyörittele silmiään, vaan kaikki ymmärtävät ja tietävät että kyllä tuostakin aikanaan hyvä lähtö vielä tulee :) Lisäksi on niin superkiva nähdä miten koirat kiitävät superhienosti rata, iloisesti yhdessä ohjaajan kanssa. Meidän kelpieporukka on muuten aika taitavaa ;)
Tiistaina oltiin sitten taas valmennusryhmän treeneissä. Lasse vaan oli vallan vallaton. Tehtäväksi oli saatu kellottaa tietyt kohdat radasta pidempää ja lyhyempää kautta. Kelloteltiin sitten, suurin ongelma oli ehkä saada ohjaukset onnistumaan molemmin päin, niin että saatiin joku aika otettua? Mutta sitten kun kellotettiin, niin mitään eroa ei ollut, tai oli 0,02-0.05s. Joten ehkä mä ainakin toistaiseksi keskityn suunnittelemaan ohjaukset sen mukaan mitä me osataan ja mihin mä ehdin? Ja niitä etäsylkkäreitä pitäisi kyllä treenata, kuten ehkä muutenkin etäohjaamista?
Torstaina oli Saijan treenit ja nyt Lasse oli taas niin kiltti ja kuuliainen että. Vaikuttaako tähän se että kun joku on kouluttamassa, niin minä itse keskityn paremmin omaan tekemiseeen ja siksi Lassekin on hyvin kuulolla ja omatoimitreeneissä me enemmän hömpöttelemme menemään? Perjantaina oli sitten tokovuoro hallilla. Tehtiin Jaanan ja Lumen kanssa yhdessä seuruuta vierekkäin ja peräkkäin, erinomaista häiriötreeniä ja Lassekin meni halpaan kun Jaana käskytti Lumea, niin Lasse aluksi reagoi Jaanan käskyihin, mutta sain kyllä kerrottua että Hups! vain minua kuunnellaan.
Eilen oli taas oman ryhmän treenit ja Marjo oli suunnitellut aika haasteellisen radan. Siinä taisi olla esteitä 33, mutta sen verran realistinen olin että tutustuin vain 20 ensimmäiseen. ja siinä kyllä oli ihan tekemistä meille. Vaikka positiivinen yllätys oli että selvisimme radan kun pätkäisin sen puomin jälkeen (este nro11) ja otin toisen pätkän esteeltä nro 13. Tosin toisessa pätkässä oli taas yllättävä kohta josta tuli "se ongelma" tällä kertaa. Kun itse olin sitä mieltä että ei Lasse osaa tuollaista keppikulmaa, niin sehän osasi ihan helposti, vau! Mutta sitten kun piti hypätä hyppy poispäin kentältä ja lähellä oli putki, niin se oli ongelma. Lasse pyörähteli ja ehdotteli mulle putkeen menemistä eikä millään meinannut hypätä ja siten kun se hypäsi, niin se ei osunut putkeen,vaan juoksi ohi. Vastakäännöksellä sen sai osumaan putkeen, mutta sillä se ei hypännyt hyppyä, ou nou! Mutta kokonaisuutena pitää kyllä olla tyytyväinen meidän suoritukseen, koska rata oli varsin tekninen, eikä se ole meidän vahvinta osaamisaluetta.
Huomisen jälkeen alkaa talviloma ja foreca on jopa ennustanut ihan kohtuullista lomasäätä, joten innolla odottelen lomaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti