perjantai 27. helmikuuta 2015

Lomailua ja huoltoa!

Tämä viikko onkin ollut hiukan erilainen kun ei tarvitse käydä töissä, vaan saa olla kotona ja tehdä kaikkea kivaa. Kummallisinta on ehkä että lomalla ei ehdi treenaamaan koiran kanssa? On niin paljon muuta kivaa tekemistä. Perjantaina kävin visiitillä Karkkilassa ja on kyllä aina yhtä kiva istua rauhassa Rajakadun keittiössä ja jutella kiireettä.
Lauantaina oli hallilla ratatreenit. Vitosella sai harjoitella kisanomaisessa tilanteessa rataa. Lassen kanssa pääsin vihdoin puuttumaan lähtöihin ja niissä esiintyvään kaukojumppaan?!? Kun Lasse ei malttanut istua ja odottaa lähtölupaa, niin sepä sai pannan kaulaan ja joutui kokonaan radalta pois! Lasse oli kyllä tosi yllättynyt tästä ja toisella yrityksellä se istui erittäin kiltisti ja odotti lupaa :) Ja kun se malttoi tehdä kontaktit kiltisti niin siitä se sai nakkia palkaksi. Tällaisen treenin parasta antia on ehdottomasti että koira hiukan hämääntyy että oliko tämä kisa vai ei ja kun silloin pääsee palkkaamaan, niin mikäs sen parempi. Ehkä sinne takaraivoon jäisi ajatus, että kisoissakin voisi joskus saada namia?? Tai ainakin että kisanomaisessakin tilanteessa on tärkeä tehdä kontaktit hyvin! 
Maanantaina käytiin Velden kanssa Helsingissä ihmettelemässä pääkaupungin vilinää. Oli kiva päivä, hyvää ruokaa ja jäätelöä. Jalat vaan väsyy kaupungilla kävelemisestä. Illalla olin vielä lisää jaloillani kun koulutin hallilla. Olipa kiva kouluttaa. Joten Lassella oli tylsä päivä, kun se pääsi "vain" lenkille pari kertaa.
Tiistai onkin sitten treenipäivä. Ihan kivan haastavan radan Jaksi oli tuonut, mutta hyvillä neuvoilla se olikin tosi kiva rata, mä jopa ihastuin persjättöihin?! Siis minä & Lasse ja persjätöt oli superkivoja. Se kiva tulee siitä varmaan että voi vaan kääntyä, juosta ja silti voi luottaa että koira kyllä tulee mukaan ja suorittaa esteet matkan varrelta! Lisäksi treenattiin taas putki-puomi erottelua ja sekin sujui, kun vaan maltan antaa Lasselle rauhan kiivetä puomille. Lasse oli siis hyvällä vireellä liikkeellä, ei keittänyt liikaa, mutta oli silti intoa tehdä.
Keskiviikkona oli sitten Lassen huollon aika. Niinalla käydään uskollisesti ja olemme tyytyväisiä. Lassekin on vuosien varrella muuttunut helpommaksi hoidettavaksi ja nykyään se malttaa oikein hyvin maata paikoillaan vaikka pari tuntia. Tosin normaalisti tunti kyllä riittää. Mitään ihmeellistä pahaa jumia ei löytynyt, mutta hiukan kireyttä oikealla puolella. Olisiko vieläkin muisto lokakuisesta tapaturmasta vai johtuuko jostain muusta törmäilystä? Mahdotonta sanoa, mutta kaiken varalta varattiin seuraava aika jo parin viikon päähän. Lisäksi saatiiin iso kasa kotijumppaohjeita. Joten loppuloma kuluu jumpaten?
Torstaina käytiin tosin Saijan treenissä ja olikin oikein kiva rata! Mikähän siinäkin on että nykyään lähes kaikki radatkin on kivoja?Johtuisiko siitä että yhteistyö toimii ja voi oikeasti treenta agilityä, tekniikoita ja omaa liikkumista, eikä pääpaino ole enää Lassen hallinnassa?

Tänään saamme vieraita Ruotsista, kun Cissi tulee Lyran ja Rissie koirien kanssa kylään viikonlopuksi! Kiva tavata Cissiä ja Lassen siskoa  sekä ihastuttavaa Rissietä. Lauantaina kisaillaan aksassa kaksi starttia  ja sunnuntaina onkin sitten vuorossa tokotreenit. Joten varsin koirapitoinen viikonloppu on tiedossa.
Ja maanantaina koittaa paluuarkeen, hiukan jännissä merkeissä, mutta kai se siitä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti