perjantai 15. toukokuuta 2015

Tulosten päivitystä..


Eli Lasse ja Lassen reippaat pennut ovat olleet aktiivisia taas ja ihan kivoilla tuloksilla. Kalle kävi luonnetestissä viime viikon tiistaina ja se meni kivasti 114p. Ainoa mistä tuli miinusta oli tempperamentti, Kalle on  häiritsevän vilkas? Tämä tosin oli ehkä etukäteen tiedossa, mutta muuten testi meni hienosti. Kalle puolustaa kun on "pakko" ja sitten sanoo kyllä kunnolla, mutta turhasta ei sano. Kiva ominaisuus minun mielestä. Taistelutahtoa oli kohtuullisesti, leikki todella hyvin, eikä olisi malttanut lopettaa ollenkaan. Laukaukset eivät aiheuttaneet mitään draamaa, mutta ei Kalle kuurokaan ole, laukauskokematon sanoi tuomari. Ei Kalle pelännyt, mutta vilkas koira nyt ehtii huomioimaan vaikka mitä.
https://youtu.be/gIka9Jhsa88 Kalle leikkii testissä
 https://youtu.be/AIvFB_hC-tY  Kalle puolustaa
https://youtu.be/c-RzjWraj2Q   Kalle haalarilla
https://youtu.be/q5a5Pocbz1s Kalle & tynnyri
https://youtu.be/otGO88Wp2mY Kalle & laukaukset

Ja kun luonnetesti meni hyvin tiistaina niin keskiviikkona Kalle ehti jo tokokokeeseen. Kakksotulos tuli, hiukan pitää vielä treenata noutoa ja luoksetulon stoppia varmemmaksi, sitten tulee ykköstuloksia?
Tokon SM-kisojen osallistujalistat on julkaistu ja sieltä löytyi tuttuja koiria useampiakin. Erityisen kiva oli huomata että Bria kisaa tänäkin vuonna SM-joukkueessa.
Lassen kanssa käytiin eilen kisaamassa rallytokoa. Labradorinnoutajakerho järjesti kisat yhteistyössä Hi-Han kanssa. Tuomari oli Heikki Palosaari, joka oli tehnyt aika haastavan radan. Ensimmäinen tehtävä oli juoksuun mars ja sitten pitikin jo pujotella-juosten! huh huh! Ja kun juoksusta piti siirtyä suoraan hitaaseen kävelyyyn, niin vauhtisokeus iski kai muillekin kuin minulle? Näin ainakin ymmärsin tuomarin loppupuheesta, että hidas kävely oli monelle muullekin ongelma. Mutta kun se oli lähes ainoa virhe, niin saimme tuloksen 93p ja siis hyväksytty tulos, Jee!! Nyt pitää vaan etsiä parit kisat lisää ja koittaa saada kouluri, jotta päästään avoimeen luokkaan kisaamaan. Ei kai sinne muuten olisi "kiire" mutta alokasluokassa koiran pitää olla kytketty ja minä en osaa toimia järkevästi taluttimen kanssa? Kisoissa oli kiva tunnelma, vähän kuin olisi treeneissä ollut ja luulen että Lasse jopa meni halpaan ja luuli että oltiin treeneissä, niin rennosti se ainakin tilanteen otti.
Siinä kohtaa kun odoteltiin omaa vuoroa ja Lasse makasi rennosti mun vieressä ja itse juttelin kavereiden kanssa niin olin yli-super onnellinen, siitä että Lasse oli rento! Se ei vinkunut, ei tuijottanut, ei koomannut, se odotti rauhassa että lopetan höpötyksen ja ryhdytään töihin.
Sitten kun oltiin lähdössä niin oli pientä latausta havaittavissa, mutta ei mitään sellaista mikä ei pysyisi hallinnassa. Sain koko radan pysymään koossa, ilman yhtään pahaa virhettä. Ainoa isompi ongelma oli hidas kävely heti juoksun jälkeen, minä en osannut kävellä riittävän hitaasti, siitä tuli 2x-3 ja jostain tuli yksi -1p.Mutta siis olin niin iloinen ja onnellinen siitä että Lasse ja minä pystyttiin suorittamaan rata yhdessä! Ilman paniikkia, ilman mitään epäselvyyttä siitä miten toimitaan. Meillä oli kupla, hyvä yhteinen kupla! Tämän jälkeen on taas pikkuisen helpompi lähteä kohti seuraavaa haastetta, lauantain aksakisat esim.
Ja tässä on meidän eilinen rallytokorata.
https://youtu.be/H8wUJQjf3LA
Eilen illalla ehdittiin vielä Saijan aksatreeneihin. Ne olikin tämän kauden vikat Saijan treenit meidän osalta. Talven treeneistä on ollut selvästi havaittavaa hyötyä. Monta ongelmaa on ratkennut ja ehkä on hiukan saatu jopa liikettä minuun? Ensi talven treenit ovat omalta kohdalta vielä täysin auki. Jotenkin ahdistaa toukokuussa ajatella syksyä ja talvea..? Mutta ehkä pikkuhiljaa pitää vaan tehdä suunnitelmia. Vaikka vielä ei ole edes varmaa montako treenikoiraa ensi talvena minulla onkaan ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti