tiistai 15. maaliskuuta 2016

voihan vire?!

Minä niin tarvitsisin kristallipallon, tai edes jonkun työkalun jolla ymmärtäisin paremmin Lassea? Toisaalta ymmärrän sitä nykyään edes kohtuullisesti. Kun oikein mietin, suunnittelen ja toteutan viikon ajan parasta mahdollista treeniä ja liikuntaa sille niin saan sen toimimaan kisoissa kivasti. Mutta kisoihin pitää valmistautua koko viikko ennen kisoja. Yhtään lenkkiä ei voi jättää väliin ja treenejä pitää olla riittävästi, mitään vapaapäiviä ei vain pidetä ja kipeäksi ei voi tulla, jos aikoo kisata, ilman että Lassella keittää yli...
Viime viikko aloitettiin maanantaina ihan normaalilla päiväohjelmalla. Tiistaina oli illalla rallytokotreenit Klaukkalassa ja siellä Lasse tuntuikin varsin kivalta. Tehtiin hiukan haastavaa rataa, jossa oli moneen kertaan hyppyjä ja puolenvaihtoja. Starttiviivalla Lasse tuntui kovin iloiselta ja teki innokkaasti häntä heiluen hommia puolet radasta. Sitten se oli sitä mieltä, että olisi jo palkan aika ja se alkoi tuuppimaan minua ja hetken kuluttua se hyppäsi minua vastaan, kesken radan ja tunki pään treeniliivin taskuun ja koitti saada sieltä pallon itselleen?! Jouduin ihan oikeasti sanomaan Lasselle että lopettaa ja silti se sähläsi jonkun verran loppuradalla.
Keskiviikko oli lenkkeilypäivä ja torstaina aksattiin. Tehtiin rataa ihan kivasti. Olihan siellä niitä kohtia jotka ei menneet hyvin ekalla yrittämällä, eikä edes toisella, mutta pääasia oli että oli kivaa!
Perjantaina tehtiin ihana metsälenkki kun pääsin töistä aikaisin ja hiukan taas "eksyttiin" metsään. Tuli suunniteltua pidempi lenkki, mutta se kai sopi Lasselle ja Linalle hyvin! Peppiä jouduin kantamaan aika paljon, mutta sekin sopi sille!
Lauantaina oli sitten kisapäivä. Päivä aloitettiin kuten mikä tahansa lauantai; aamulenkki, aamupalaa ja päivätorkut koirille kun me käytiin kaupassa. Sitten puolen päivän aikaan lähdettiin Juvanmalmille. Katselin hetken avoimen luokan kisaa ja sitten lähdin Lassen kanssa piiitkälle rauhalliselle lenkille. Sää oli niin ihana ja nautittiin auringonpaisteesta.
Sitten tutustuin voittajaluokan rataan ja se vaikutti ihan kohtuullisen mahdolliselta, jos Lasse ei keittäisi? Ensimmäisen kerran taisin tutustua rallytokorataan koko 15min! Sitten hain Lassen halliin. Onneksi agimesta on aika tilava eikä voittajaluokan alkaessa koiriakaan ollut montaa hallissa. Lasse sai katsella kisakehää ja syödä nameja ja katselimme myös käytösruutua ja syötin nameja. Tehtiin pari helppoa temppua joita ei ole radalla. En halua tehdä radan juttuja juuri ennen omaa vuoroa ettei tule jotain mokaa, jota pitäisi sitten paikkailla ja mina ja Lasse olisimme molemmat epävarmoja kun se pitäisi suorittaa radalla!?
Rata alkoi samalla kyltillä kuin viime viikon rata joka oli tosi kiva juttu. Toisena oli hyppy ja sen jälkeen pujottelu. Tässä ei ollut mitään pulmaa. Pujottelussa kehuin Lassea kun se oli niin kivasti yhdessä minun kanssa radalla. Se hiukan vilkaisi käytösruudun suuntaan, mutta ei ollut kiinnostunut siitä. Kaksi kertaa se on istunut jossain kohtaa, enpä tiedä missä, luultavasti ainakin peruutuksessa? Minulla ei ole videota enkä katsonut piirroksesta millä kylteillä virheet tulivat, kun tämä oli vain kokeilu miltä voittajaluokka tuntuu? Ja lisäksi kokeilin, että saanko Lassen vireen järkeväksi jos valmistaudun huolella ja teen kaikki oikean mielentilan jutut kisapaikalla. Ja kyllä se toimi! En oikeastaan tiedä mikä oli se juttu, minkä takia Lasse oli ihanteellisessa vireessä kisapaikalla, mutta joku toimi silti! Kehässä oli kiva ja suorastaan rento olla. Mitään kylttiä en uusinut, tulos ei ollut tavoite vaan fiilis. Ja silti saimme vieläpä tuloksen, iloinen yllätys! Ja tuomarin palkintokin saatiin! Lasse on hieno kisakaveri kun se on sillä tuulella. Ja onhan se muutenkin kiva kaveri <3

Olen myös huomannut, että ei pitäisi oikoa mutkia suoriksi opetusvaiheessa. Lasse nimittäin ei osaa tulla eteen istumaan pelkällä käskysanalla?! Ja siitä johtuen se tietysti on hiukan epävarma ja mitä Lasse tekee kun se on epävarma, no joo, sehän lisää kierroksia. Miksi Lasse ei osaa tulla eteen pelkällä käskyllä? Sehän osaa tulla oikealle ja vasemmalle puolelle perusasentoon ja se osaa tulla jalkojen väliin pelkällä käskyllä. Koska rallyssä saa auttaa kädellä ja varsinkin alokasluokassa oli helppo vetää se kädellä eteen istumaan vauhdista ja avoimessa luokassa ei ehkä ollut niin montaa eteentuloa että se olisi jäänyt kiinni tästä osaamattomuudestaan? Joten nyt ollaan harjoiteltu eteentulemista ilman käsiapuja. Ja olen muutenkin huomannut että käsiavut nostavat kierroksia, joten jatkossa on tavoitteena saada niitä vähennettyä tosi paljon. Muutama sormella näytettävä juttu varmaan jää mukaan.
Lina sitten? Mitäs neiti on tehnyt? Hiukan tokoa liikkuroidusti eikä mennyt kovin hyvin. Toisaalta kun ei ole edes treenattu liikkurointeja niin ei kai muuta voi olettaa? Lina oli myös kisaturistina lägin kisoissa sunnuntaina ja tapasi veljensä Taikon! Sisarukset juoksivat metsässä hurjaa kyytiä ja kivaa oli. Käytin Linan myös mittakepin alla ja toistaiseksi se taitaa olla medi. Nyt ikää on 10kk joten ei kai se enää kasva ??
                                                 Lasse on lähdössä rallytokoilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti