maanantai 19. syyskuuta 2016

Linan viikonloppu!

Tämä viikonloppu on ollut Linan. Lauantaina oli aksatreenit Turussa Sonjan opissa ja sunnuntaina tokoiltiin Pekka ja Riitta Korrin valvovan silmän alla.
Lasse on kovin pahoillaan kun hän ei päässyt mukaan, mutta Lasse kyllä teki aksaa tiistaina Sarin treenissä ja perjantaina Lasse oli rallytokossa. Joten ei ukkelia ole mitenkään hyllytetty! Lisäksi olemme nauttineet upeista syyspäivistä metsässä useamman kerran tälläkin viikolla. Lassen treeneistä ei vain ole mitään uutta tai ihmeellsitä kirjoitetavaa tällä kertaa. Ihan sitä ihanaa tuttua menoa Laserin kanssa! Kovaa ja korkealta!

Sonaj oli suunnitellut helpohkon (?)  valssipainotteisen 10 esteen radan meille jatkokurssin ensimmäiseksi harjoitukseksi. Ja siinäkin oli aikalailla tekemistä. Alun hyppy, putki, hyppy, putki vielä sujui joten kuten kunhan Lina malttoi hypätä myös putkien välissä olevan hypyn eikä vain juossut sen läpi?
Sitten tulimme ensimmäisen liikkuvan valssin kohtaan ja auts! Jotenkin tiesin että ei tule onnistumaan, koska ei ole ikinä treenattu! Lina hyppäsi ensimmäisen hypyn, mutta sitten se syöksyi täysillä seuraavan hypyn takaa ja minun takana olevaan putkeen!! Hups! Ja minä en vain millään saanut jalkoja liikkeelle ja valssia valmiiksi. Tuli niin tuttu fiilis kun seison pers pystyssä ja katson kovaa putkeen vilahtavaa kelpietä.. Tätä olen tehnyt aikaisemminkin...
Mutta sitten otettiin vauhtia pois ja hiukan väännettiin rautalangasta Linalle että pitää kääntyä ja hypätä! Ja lopulta saatiin se jopa onnistumaan putken kautta. Seuraavaksi piti tehdä pari ennakoivaa valssia ja kun ne olivat tutumpia niin ne onnistuivat aika kivasti. Tässä kohtaa Lina oli ihan väsynyt jo joten lopetimme treenit ja siirryimme ulos jäähdyttelemään. Miten tuo aksa voikin olla niin kivaa ja vaikeaa yhtä aikaa? Linalle saisi varmaan pikkuhiljaa nostella rimoja ja nyt teimme suunnitelman myös siitä miten se tapahtuu? Tosin kun nyt Lina on mennyt 25-30cm rimoja niin ei niitä paljon tarvitse nostaa että ollaan kisakorkeudessa.

Tänään siis oli tokopäivä! Ensimmäinen ongelma oli valita mitä haluan treenata? Kun Linalla on ihan kaikki liikkeet kesken, mutta mitään erityisesti häiritsevää ongelmaa ei kuitenkaan ole. Lina oli vielä aamun ensimäinen Riitan opissa ja aiheeksi otin lopulta jättävät. Niissä on ollut kaikenlaista pitkin matkaa, milloin neiti ei mennyt ollenkaan maahan ja milloin ei sitten noussut ylös yms.  Eikä Lina minun mielestäni edes erottele kovin hyvin eri asentoja? Vaikka tänään se ei tainut kertaakaan tehdä väärin?!? Maahanmenot ovat kuulemma hienot ja seisomisetkin pysähtyvät hyvin ja asento on riittävän vakaa tällä hetkellä. Istuminen on pulmallisin. Se on hidas ja epävarma. Vaikka ei sekään kuulemma ole niin hidas kuin voisi olla, mutta eroa muihin asentoihin kuitenkin selkeästi on!
Istumista voisimme harjoittelemaan kuurina ja erilaisia palkkauksia vaihdelleen. Hetkeksi voisimme palata vauvatreeniin ja peruuttaa ja auttaa. Mutta tässä harjoituksessa Linan pitää luopua nameista paremmin! Myös takapalkkaa nameilla voisi kokeilla? Mutta namipalkalla pitäisi ainakin aloittaa koska leluilla tulee helposti staattista jännitystä kehoon ja silloin istuminen ei ainakaan nopeudu..

Sitten 20 min taukoa ja sen jälkeen Pekan oppiin. Nyt halusin miettiä hiukan vauhdikkaampia liikkeitä ja nouto ja kierto tuntuivat hyviltä vaihtoehdoilta. Noudossa aloitimme näyttämällä vauhtinoudon joka on varmaan yksi Linan ehdottomista lemppareista! Kapulan nosto oli aika ruma ja hetki meni kapulaa pyöritellessä, mutta muuta ihmeellistä tässä ei ollut. Seuraavaksi kapulan pitoa ja sen Lina kyllä osaa. Se kesti että kehuin, että koskin koiraan ja kapulaan, että piti seurata, mutta sitten se ei pystynytkään istumaan kapula suussa pa. Kädellä sain auttaa ja senkin Lina kesti! Tämän jälkeen tehtiin normi nouto joka sujui hienosti hiukan huonoa nostoa ja lopun vieressä seisomista lukuunottamatta. Mietin että onko nämä istumisongelmat nyt jotenkin yhteydessä juuri loppuneeseen juoksuun? Se varmaan selviää aika nopeasti?
Sitten teime kiertämistä ja sehän läks ihan lapasesta ensin! Lina kiersi lähes koko oman puolikkaan kenttää, kyllä se tötterökin tuli kierrettyä, mutta mukana meni hyppy ja ruudun kulma! Joten tässä olikin tekemistä hetkeksi. Tosin kun teimme niin, että Lina sai juosta täyden matkan ja minä jäin tötterön lähelle ohjaamaan/palkkaamaan oikeaa toimintaa niin ongelma oli poispyyhkäisty! Lisäksi teimme niin että jätin lelun kulkuväylän oikealle puolelle, vein Linan alkuun ja mein itse lähelle tötteröä ja Lina jätti lelun kun juoksi kiertämään ja kun työt oli tehty hyvin niin vapautin sen lelullle! Tykkäsin kovasti ideasta josa koira tekee täydellä matkalla mutta ohjaaja siirtyy sinne missä pulma on? Eli noudossa saan varmaan seuraavaksi siirtyä lähelle kapulaa, että Lina muistaa nostaa sen nätisti!?

Kuva: Pia Kareinen

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti