torstai 29. joulukuuta 2016

Kisanomaista treeniä Turussa

Meidän piti mennä tapaninpäivänä epäviralliseen tokokisaan Turkuun, mutta sitten kisat peruttiin kun peruutuksia tuli niin paljon. Harmittelin tätä järjestävälle Tuija Serelle jolloin hän ehdotti että voisin tulla tiistaina 19-20 ryhmään tekemään kisanomaisesti alokasluokan liikeet? Tämähän oli juuri sen mitä halusin, vieras paikka, vieras liikkuri ja alokasluokan liikkeet sekä paikallaolo ryhmässä vieraiden koirien kanssa! Kyllä, ehdottomasti halusin tällaisen treenin! Tein etukäteen suunnitelman miten halusin palkata Linan kehässä. Pääasiassa sosiaalista palkkaa, mutta kolmen liikkeen jälkeen myös lelupalkka. Ja tietysti loppuun siirtymän jälkeen lelupalkka uudelleen.
Tiistaina siis ajelimme Turkuun. Alkuverkan aikana raketit paukkuivat, Ou nou! Mutta Linaa ei kyllä haitannut sen enempää, onneksi.
Hallissa aloitin pienellä alkuverkalla jossa samalla kentällä ruutua tekevä koira meinasi olla häiriö, mutta tästä selvittiin jotenkin.  Yksilöliikkeet tehtäisi ensin ja paikallaolo ryhmässä lopuksi.
Sitten Lina sai mennä häkkiin odotusalueelle odottamaan omaa vuoroa. Hiukan ennen meidän vuoroa otin Linan häkistä ja tehtiin luopumista ja kontaktitreeniä. Ja sitten kehääntulotarkastukseen, se ainakin sujui hienosti!
Seuraaminen oli ensimmäinen liike ja se olisi voinut olla parempi. Siinä oli paljon hyvää, mutta ne seuraamisen pulmat tulivat esille hyvin, Linalla on joku ihmeen kiire jonnekin? En kyllä tiedä minne ja epäilen että Lina ehkä ei itsekään tiedä? Selvästi vieras paikka ja peilit ja ruutu aiheuttivat häiriötä eikä tilanne ollut helpompi kun samalla kentällä oli toinen koira samaan aikaan treenaamassa.
Liikkeestä maahanmeno sujui ihan nätisti, ei edes ennakoinut ylösnousemista! Luoksetulo oli ok, mutta nykii liikkurin käskystä ja loppuperusasento oli vino kun nyt jo kyttäsi palkkaa minun taskusta. Sosiaaliset palkat kuitenkin toimivat ihan hyvin ja Lina vaikutti tyytyväiseltä ja innokkaalta jatkamaan hommia. Joten pienen siirtymän jälkeen se saikin lelun hetkeksi. Sitten jatkettiin kapulan pidolla joka oli erinomainen, Lina jopa luovutti sen vastaan panematta, eli tässä ainakin treeni on tuottanut tulosta. Sitten oli vuorossa kaukot jotka on hiukan jännä juttu, minulle. Niissä on treenattu 99% tekniikkaa ja matkaa on treenattu juuri sen prosentin verran. Mutta nyt Lina teki ylösnousun ekalla käskyllä hienosti pompulla! Ja meni myös takaisin maahan hyvin. Jäljellä oli enää hyppyliike. Ihanaa kun ei tarvitse jännittää että koira varastaa hypylle omia aikojaan. Lina suoritti hypyn ihan hyvin mutta jäi sitten istumaan poikittain minun eteen?! Se toki korjasi paikan kun huomautin asiasta, mutta selvästi tässäkin on lisätreenin paikka. Sitten siirryimme kehässä pienen pätkän ja Lina sai lelun ja vuolaat kiitokset jotka se ehdottomasti ansaitsi!
Sitten treenin kisanomainen osuus oli loppu ja kun aikaa oli niin juttelimme hetken Tuijan kanssa ja sain pari kokeilemisen arvoista ajatusta seuraamiseen.
Lopuksi oli vuorossa paikallaolo joka sujui hienosti. Lina jopa meni maahan ekalla käskyllä, hiukan hitaasti kyllä, mutta se ei nyt ole tärkeintä. Lina oli rauhallinen ja vakaasti paikallaan vaikka viereisen koiran ohjaaja tuli aikaisemmin koiransa luokse ja palkkasi sitä. Hiukan Lina vilkaisi että mitä tapahtuu, mutta ei se ollut sen kiinnostuneempi asiasta. Kun palasimme koirien luokse Lina nosti minun puoleisen kyynärpään ylös jotta se pystyi katsomaan minua. Eli jatkossa kun palaan Linan luokse niin pitää jättää hiukan väliä ;)

Minulle jäi positiivinen olo tästä treenistä ja luottamus Linan kanssa tekemiseen kasvoi. Tuija totesi että kun paikallaolo on noin hyvin hallussa niin voin lähteä kisaamaan koska vaan. Mutta haluan kyllä että muutkin liikkeet tuntuvat varmoilta ja ennenkaikkea että Linalla on selkeä käsitys siitä mitä ollaan tekemässä, myös seuraamisessa.
Mutta kun nyt on vuodenvaihde tulossa niin päätin että tavoitteita pitää olla ja tavoitteena on siis startata virallisesti alokasluokassa Linan kanssa maaliskuussa. Jos sillä ei ole juoksuja silloin?!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti