torstai 29. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Mitä on tehty ja tapahtunut? Vaikka ja mitä on ehditty tekemään ja kivaa on ollut.Ollaan touhuttu, treenattu ja kisattu kaikenlaista. Lasse on ajoittain ollut huippuvireessä ja ajoittain sen vireet ovat karanneet taivaisiin enkä ole saanut niitä kuriin enää siinä hetkessä. Loppuvuodesta aloitettu forcalm ravintolisä on ehkä tuonut tähän ongelmaan vähän apua?
Lassen kanssa kevät meni hiukan potiessa ja kuntoa takaisin kasvatellessa. Mutta nyt eivät tulehtuneet anaalirauhaset ainakaan enää vaivaa sitä. Ja kesällä piti pari viikkoa parannella kyljen tikkejä. Miten minusta tuntuu että yhtään vuotta ei mene niin että jotain ei pitäisi parannella, tapaturmia tai tulehduksia tai sekä että. Mutta Lina sentään on säästynyt suuremmilta potemisilta. Ehkä se on hiukan järkevämpi tekemisessään eikä mene ihan yhtä päätöntä vauhtia joka paikkaan, vaan se jopa välillä miettii!

Keväällä ja kesällä leireiltiin ja oli huippukivaa sekä Walkabout leirillä Klotenissa sekä Hihan 30v juhlaleirillä! Lina kävi Ruotsissa kahdesti toukokuun aikana ja jälkimmäisellä reissulla käytiin MH-testissä sisarusten kanssa. Sekin oli superkiva retki ja Lina yllätti iloisesti olemalla rohkea, reipas ja järkevä koiralapsi! Koska lapsi se vuoden ikäisenä vielä on. Meillä oli kesällä myös  Winsure-vaellus joka onnistui hienosti, jopa sää oli täydellinen, hiukan lämpimän puoleinen, mutta ei se haittaa.
 Näyttelyssäkin pyörähdettiin sen verran että nyt Linalla on näyttelytulos ERI yli 15kk ikäisenä. Joten näyttelyihin ei ole pakko enää mennä. Ja hiukan epäinen että huipulle kannattaa lopettaakin.
Lina kävi myös läpivalaisussa ja tulokset olivat hienot! A/A lonkat, 0/0 polvet, kyynärpäät ja olkapäät. Selästä löytyi LTV1 mutta se tuskin haittaa ikinä menoa?
Linakin on aloittanut kisauraansa rallytokossa oikein kivasti. Se keskittyy hyvin ollakseen noin vilkas pieni otus. Kolmella kisalla saavutettiin koulari RTK1 ja se on ihan hyvä saavutus vain 18kk kelpielle.
Linan kanssa käytiin Sonjan luona aksan pentu- ja jatkokurssit. Kun ikää tuli tarpeeksi niin virallinen mittaus suoritettiin joulukuun alussa ja mediksi Lina mitattiin, mutta kiertoon se kuitenkin joutui. Joten hiukan jännitettävää jäi ensi vuodellekin. Aksassa ollaan ihan vasta alussa, putkihullu Lina on jo ja lähdössä pysymiseen kiinnitetään erityisesti huomiota. ennakoivat valssit ovat tuttuja Linalle, mutta siinä se melkein on mitä Lina osaa. Niin ja hiukan on aloitettu 2o/2o kontaktin paikkaa. Juoksukontaktit hylkäsin toistaiseksi, kun en vaan osaa opettaa niitä ja nuoren koiran kehonhallinta ei riitä vielä moisiin suorituksiin.

Tokossa on käyty paljon erilaisissa koulutuksissa ja onkin saatu paljon hyviä ideoita. Lina on edistynyt huikeasti tämän vuoden aikana, vaikka virallinen tokon kisaura on vielä korkkaamatta. Mutta en halua kiirehtiä nuoren ja vilkkaan koiran kanssa. Koska ajattelen että jos kiirehtii ja Lina olisi epävarma niin ääntelyn mahdollisuus on realistinen? Ja sitä en halua.
Lassen kanssa on aksattu jonkin verran mutta tässä huomaan että kun ihan oikeita tavoitteita ei ole niin tekeminen on vähän sinnepäin.Tavoitteiden asettaminen taas on vaikeaa. Kun katsoo kolmosten ratoja niin tiedän että ne ovat meille turhan vaikeita, joten tavoitteena on sitten pysyä kakkosissa vai..?
Lassen kanssa myös ulkopuoliset koulutukset ovat jääneet vähemmälle, mutta Kaisan luona ollaan sentään käyty hakuilemassa ja se on kyllä Lassen mielestä ihan parasta! Joten sitä jatketaan myös ensi vuonna!
Vepessä saatiin sove läpi joten sitä lajia jatketaan kesällä. Soven läpäisy oli iso juttu ja olin hiukan yllättynyt että se onnistui ensi yrityksellä, vaika aika tiukoille se lopulta meni..
Lina opetteli uimista, mutta tänä kesänä ei lamppu vielä syttynyt, ehkä ensi vuonna?

Peppi on voinut tasaisesti koko vuoden. Kesällä se kävi hammaskivenpoistossa ja samalla lähti muutama etuhammas. Ikä ei vaan tule yksin. Mutta hyvin teräsmummo näyttää pärjäävän ilman etuhampaitakin. Pahoin kyllä pelkään että seuraavassa putsissa hampaita lähtee lisää :(
Lisäksi Pepille on ilmastynyt pieni patti rintakehään. Iän mukana tuoma luultavasti vaaraton rasvapatti, mutta niin konkreettinen merkki siitä että viimeistään nyt Peppi on vanha koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti