sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kisakauden alkuun on vain viikko aikaa!

Maaliskuussa olin suunnitellut että lähdetään kisaamaan jotain, jonkun kanssa? Tavoitteita oli vaikka ja mitä mutta lopulta "helpointa" oli laittaa s-postia ja kysellä peruutuspaikkoja rallytokoon Lasselle. Ja niitä paikkoja saatiin enemmän kuin uskalsin toivoa! Joten seuraavan kahden viikon aikana kisaamme neljä starttia! Ensi viikolla kisat ovat la ja su ja seuraavalla viikolla meillä on ekat tuplakisat Lohjalla. Tosin uskon että tuplakisat voivat olla hyvä juttu Lasselle. Niinä kertoina kun ollaan oltu nollakoirana oman suorituksen jälkeen Lasse on ollut kivassa vireessä! Ja niinä kertoina se on ollut myös erittäin yli-innokas ekalla radalla...
Kisoihin on jopa valmistauduttu ja treenattu. Vaikeinta on oikealla puolella tehtävät käännökset. Varsinkin täyskäännös oikeaan, koira oikealla puolella on vaikea. Ja apua jos ennen täyskäännöstä pitäisi vielä istua! Jostain syystä takapään käyttö oikealla puolella tuntuu hukkuneen kokonaan? Minun mielestäni Lasse osasi jo jotenkin käyttää takapäätä oikealla puolella ollessaan mutta ehkä se onkin ollut vain unta?
Lina ei kisaa vielä hetkeen, koska odottelen että neiti tekisi juoksut? Tosin sehän voi tehdä ne vasta syksyllä, joten sen puolesta voisin ehkä ilmoittaa sen rallytokoon? Pitäisi opettaa vain pyörähdys ja eteentulo ilman apuaskelta.
Agilityä on tehty Linankin kanssa ja aloitin jopa pujottelun opettamisen. Olin kohta vuoden suunnitellut että opetan Linan pujottelemaan 2x2 menetelmällä. Mutta en ole opettanut sillä menetelmällä koskaan enkä ole edes livenä nähnyt kenenkään opettavan. Joten kynnys lähteä opettamaan itselleen uutta asiaa vain nettivideoiden pohjalta oli liian iso. Lina saa nyt alkuun ainakin opetella verkoilla ja ohjureilla. Ja Linasta onkin kiva opetella, luulen niin, ainakin vauhdin perusteella. Mielenkiinnolla jään nyt katsomaan miten nopeasti/hitaasti tämä projekti etenee?
Ja tänään Linan kisakirja tuli varmennettua kun Anders Virtanen mittasi Linan ja hänkin sai siitä medin, aika reippaasti vieläpä. Joten seuraava suurempi askel aksassa olisi sitten ilmoittaa Lina kisaamaan? Tosin sitä ennen pitää kiertää melkoinen määrä epiksiä ja erilaisia koulutuksia, pitää saada tuntumaa eri halleihin, esteisiin jne. Mutta nämä ovat kesän suunnitelmia, tässä välissä on vielä koko valoisa kevät! Ihanat illat metsässä ja kentällä ja mahtavat aamulenkit lintukonserttia kuunnellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti