lauantai 25. maaliskuuta 2017

Rallytokoa tuplana

Tämän viikon olen saanut nauttia lomasta. Ja onhan se kiva kun saa aamulla nukkua ja muutenkin saa tehdä ja touhuta ilman että pitää koko ajan katsoa kelloa. Koirat ovat saaneet huomiota ja jopa minun vatsa kiittää ja on voinut epätavallisen hyvin! 
Porvoon kisan jälkeen ehdittiin treenaamaan houkutusta pari kertaa. Jotain ehkä liikahti Lassen päässä, mutta projekti on edelleen kesken ja jotenkin veikkaan että se tulee olemaan kesken vielä syksylläkin?
Lasse kävi  Niinalla viikko sitten. Ja olihan se ressukka jumissa. Talven liukkaat ovat jättäneet jälkensä turbo Laserin kroppaan. Vähän joka kohdassa oli jotain. Suurin pulma on etupää, siellä on hiukan enemmän jumia ja kun jumit siirtyvät jalasta toiseen ja takaisin niin hiukan olemme ihmeissään että mitä hoidetaan milloinkin? Toisaalta kun hoidetaan molemmat etujalat ja selkä siinä sivussa niin eiköhän se siitä taas. Aksa piti nyt vaan jättää tauolle ja kun olin joka tapauksessa jättämässä sitä kesäksi tauolle niin nyt tuo tauko vain alkoi hiukan aikaisemmin.
Rallytokoa emme jätä tauolle vaan sitä kisattiin jopa viikonloppuna. Lohjalla oli tuplakisat. Ensimmäinen startti oli heti aamupäivällä ja toinen oli vasta klo 15 iltapäivällä. Onneksi kisat olivat lägin hallilla, eli Lasse pääsi starttien välissä kotiin nukkumaan ja rentoutumaan. Ja minäkin pääsin kotiin syömään ja siivoamaan.
Ensimmäsellä radalla tehtiin jopa yksi kyltti vasemmalla puolella. No tulipa ainakin testattua oikean puolen seuraaminen. Ja sitä pitää kyllä edelleen vahvistaa. Mitään suurta ongelmaa ei ollut siksi että piti olla oikealla puolella, mutta taas kelpien ajatukset olivat jossain jumissa ja se aiheutti pistemenetyksiä.
Toinen rata oli monipuolisempi ja alkoi juosten pujottelulla jonka uusimme kahdesti, koska Lasse kyllä osaa, kunhan se hiukan keskittyy! Ja osasihan se. Loppurata sujui aika kivasti, mutta yhdellä kyltillä uusin vielä, samasta syystä ja siitä seurasi tietenkin hylky. Sinällään hiukan harmi koska se olisi ollut muuten meidän ensimäinen tulos mestarissa. Mutta toisaalta Lasse tarvitsee sitä että myös kisoissa pitää tehdä kunnolla, eikä tohottaa omiaan. Joten otamme tuonkin maksullisena treeninä.
Kisojen jälkeen oleme ottaneet rauhallisesti, kävelylenkit kytkettynä ovat ok, samoin meillä on lupa rauhallisiin rallytokotreeneihin. Molempia olemme minun lomaviikolla tehneet. Lina on saanut treenata senkin edestä.  Aksaa se on tehnyt kahdesti. keskiviikkona ratatreeninä 17 esteen radalla, jonka se suoritti yllättävän hyvin. Selvisimme parhaimmillamme vain yhdellä pudotuksella (y)
Torstaina olikin ihan eri tyyppinen treeni. Timo Rannikko tuli kouluttamaan Hihan viikkotreeneihin. Rata vaikutti kivalta ja olisihan se ollut kiva päästä kokeilemaan ihan ratanakin, mutta koska Lina ei osaa niin teimme ihan yhden ja kahden esteen pätkinä tekniikkatreeninä. Opeteltiin vekkaamista, putkijarruja, mun pitää todella pysähtyä kuin betoniseinään niin sitten Lina jarruttaa ja kääntyy putken jälkeen! Lisäksi mietittiin mikä on paras/toimivin tapa tehdä niisto? Oikein hyvä ja hyödyllinen treeni tämäkin ja toisaalta minusta nuoren koiran kanssa pitääkin olla monipuolisia treenejä. Sitä rataa ehditään varmaan kaahaamaan ihan riittävästi tulevina vuosina.
Tässä on video keskiviikon treenistä.  Treeni 2303
Tämän lisäksi ollaan lomalla tehty tokoa. Seuraaminen on pikkuhiljaa edistynyt, kesken se on edelleenkin, mutta suunta on oikea. Tunnari edistyy ja nyt Lina (kai) hakee minun hajua.  Noutoonkin on saatu uusia ideoita ja näitä juttuja on toteutettu sekä kotona että perjantain tokovuorolla  sekä tänään Niinan kanssa kentällä! Ihanaa kun pääsee taas ulos treenaamaan.
Ensi viikolla työt taas asettavat raamit arjelle, mutta onneksi illat ovat huomisen jälkeen valoisia niin voidaan treenata illalla myöhempään ulkona!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti