tiistai 22. elokuuta 2017

Loppukesän juttuja

Viikot kuluvat hurjaa vauhtia! Mitä me ollaankaan ehditty tekemään? Tokoa, pikkuisen aksaa, vepeä, lisää lääkettä ja vähän kesän sadon säilömistä. Omenakausi on juuri alkamassa ja vesi herahtaa kielelle kun vain ajattelen kaikkia tulevien viikkojen herkkuja, piirakoita, mehuja, kakkuja, hilloa, uuniomenoita jne. Nam!
Mutta mitäs me ollaankaan tehty koirien kanssa? Lina on parannellut huonolla menestyksellä  kynttä/varvasta ja se onkin juuri nyt lyhyellä ja tehokkalla ab-kuurilla kynsivallintulehduksen takia. Vasta kolmas kuuri tänä vuonna :( 
Kynnen takia Lina on treenannut säästeliäästi. Aksan valmennusryhmä alkoi pari viikkoa sitten ja niissä treeneissä käytiin tassu tukevasti paketissa ja se sujuikin hyvin, mutta kontaktit ym odottavat nyt sitten uutta kynttä. Mutta oli kiva treenata pitkästä aikaa aksaa Linan kanssa! Vauhti ei ole hävinnyt mihinkään, hiukan pitää vielä hienosäätää korvia??
Lasse on vepeillyt jonkin verran ja vepeen tuli paljon uutta iloa kun keksin viikko sitten että nyt loppui! Nyt ei tehdä enää kertaakaan alokasluokan liikkeitä, koska ne sujuvat viikko viikolta huonommin ja huonommin!?!  Sen sijaan tehtiin avoimen ja voittajluokkien juttuja ja voi että oli kivaa ja vautsi miten hyvin se sujuikaan (y) Lasse sai ihan uutta intoa ja iloa treenaamiseen kun haasteet olivatkin uusia. Milloin mä unohdin että älykkään ja ajattelevan koiran kanssa ei vaan voi hinkata samoja asioita viikosta toiseen! Iso kiitos tästä oivalluksesta kuuluu Anna-Leenalle ja Neolle jotka kävivät Virossa kisaamassa vepeä ja ovat harjoitelleet kaikenlaisia uusia "outojakin" juttuja kuluneina viikkoina. Tosin loppukesän treenit ovat uhattuina kun töissä on niin monta iltapalaveria/koulutusta peräkkäisinä tiistaina, Tyhmää!!
Lasse on myös tehnyt tokoa ja voi olla että se pääsee vielä tänä syksynä kisaamaan kuitenkin avoimeen luokkaan?  Ja jos Linan varvas paranee nyt tämän uuden ja tehokkaan kuurin myötä niin Lina pääsee sitten kuitenkin kisaamaan vielä alokasluokassa, kun piirimestaruusjoukkueeseen tarvittiin alempien luokkien koira.
Mutta prioriteeteissä on nyt ykkösenä kynsivallin hoitaminen täysin terveeksi! Jos lyhyt kuuri ei riitä, niin sitten Lina saa pidemmän kuurin ja kisat jää väliin. Kisoja tulee aina uusia, varpaita ei! Mutta toivoa on, kun varvas on jo nyt paremman näköinen kuin viikonloppuna jolloin kuuri alkoi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti