sunnuntai 24. syyskuuta 2017

hihan tokokoe

Tänään kisattiin kahden koiran voimin tokoa. Lina starttasi kolmannen kerran alokasluokassa ja Lasse korkkasi uutena avoimen luokan. Lina osaa alokasluokan liikkeet, mutta se on hiukan nopea ja sitä kautta kaikenlaista voi tapahtua?!
Lassekin osaa avon liikkeet, mutta sen kanssa on erittäin todennäköistä että se keksii jotain mitä säännöissä ei lue.
Lina aloitti paikallaololla ja taas siinä oli ongelmia. Tälle pitää kyllä tehdä jotain, kertaakaan ei ole saatu kymppiä tästä liikkeestä. Onko se sitten epävarma muiden koirien lähellä vai mikä lie olla? Tänään se hidasteli maahanmenossa ja jouduin tuplakäskyttämään, muuten ok.
Kapulan pidossa kävi nyt se mitä on ollut näkyvillä, eli Lina ei irrottanut ekalla käskyllä, Murr! Sitten suoritettiin hyppy ja se sujui hyvin. Tämän jälkeen oli kaukot jotka nekin toimivat tällä kertaa ok! Mutta tässä huomasin että liikkeiden välit ovat treenattavien asioiden listalla. Luoksetulo oli ok ja siitä jatkettiin liikkeestä maahan, ihan ok. Seuraaminen oli alussa aika hektistä ja Lina seurasi liian tiiviisti ja taas astuin sen varpaille, Auts! Kohta se ei seuraa ollenkaan kokeissa kun aina sattuu?!
Hypyssä ei ollut mitään ihmeellistä ja kokonaisvaikutelmasta saatiin 8,5. Tuomari sanoi että Lina hiukan yliyrittää ja se voi kyllä olla hänen reaktionsa palkattomaan kisatilanteeseen? Mutta näinkin hiukan huonosti ohjaten Linan pisteet riittivät tulokseen 173,5p. ja TK1

Sitten piti lenkittää Lasse, viritellä sitä paikallaoloon, eli ei viritellä ja luoksepäästävyyden kautta menoks! Luoksepäästävyys on niin ihanan helppoa Lassen kanssa, se on takuulla luoksepäästävä!
Ryhmässä oli kolme koiraa, labbis, mustaterrieri ja Lasse.
Lasse bongasi heti alussa takakulmassa olevan ruudun, joka siis oli nyt Lassen etuvasemmalla. Lasse keskittyi sen verran, että pysyi istumassa vaikka muuten se kyllä haaveili ruudusta. Pisteitä 10!
Ennen yksilöliikkeitä totesin että Lasse on aika matalassa vireessä. Mutta päätin antaa olla, se tuntui jotenkin kiltiltä tuossa mielentilassa ja satsasin siihen.
Ensimmäisenä oli nouto, Lasse kyyläsi mutta nosti katseen ja pyysi luvan. Lopussa se oli vino ja nousi seisomaan kun otin kapulan, 8p
Sitten tehtiin kaukot ja sehän sujui! 10p. Hiukan napakammin kyllä käskytin kuin yleensä..
Siitä luoksetulo, 9,5p vino.
Sitten ruutuun lähetys. Lasse oli ainakin bongannut sen ja se upposi juuri eikä melkein sinne minne pitikin! 10p Jee!
Sitten liikkeestä seisominen joka sekin onnistui hienosti, 9,5p
Tästä tehtiin seuraaminen, joka ei ollut ihan parasta osaamista, mutta tasaista ja varmaa sen sijaan, 9p. Myös peruutus onnistui kivasti.
Sitten piti kiertää kartio?! Tämä on ollut hiukan epävarma liike ja sitä käytiin aamulla pk-kentän puolella treenaamassa, onneksi! Nyt se onnistui yhdellä käskyllä eikä haitannut vaikka lopun perusasento jäi vinoksi, 9,5p
Tämän jälkeen oli liikkeestä maahanmeno. Luottavaisesti lähdin liikkeelle ja Lasse putosi hienosti! Kun lähdin kävelemään kohti koiraa niin Lasse pomppasi seisomaan, What?! Nopeasti käskin uudestaan maahan ja saatiin sekoilusta 6p.  Ilmeisesti tämä oli vain joku aivopieru? Ihan sama, en usko että tulee enää koskaan toistumaan.
Lopuksi jäljellä oli vain hyppy. Lasse oli tehnyt hyvin töitä palkatta ja se oli ollut koko kehän hiljaa! Ei yhtään pienintäkään Iiih- ääntä tullut!!
Hypyllä se hiukan nykäisi kun jätin sen, mutta sen jälkeen se kuunteli tarkasti ja hypystä tuli 9,5p  vino.
Tuomari sanoi että on harmi että se jätti lähes kaikki perusasennot vinoiksi, koska niistä meni joka kerta 0,5p. Ja niinhän se on, mutta kun oletan että vinous tulee matalasta vireestä jolloin se ei enää viimeistele sivulle tuloja. Toisaalta korkeammassa vireessä se olisi ehkä suorempi, mutta luultavasti tapahtuisi paljon muute mikä pudottaisi pisteitä? Joten kun kaikkea ei voi saada, niin otan nuo vinoudet. Ja toisaalta rallytokossa tuollainen vinous varmaan on saanut vahvistua, kun siellä sitä ei lasketa eikä korjata.
Lopputulos oli 293p!!! Wow! Kyllähän se tuntui kivalta, mutta että näyttikin noin kivalta! Ja tämän pienoisen ihmeen kruunasi luokkavoitto! Ihan oikeasti, Lasse voitti 9 koiran luokan tokossa! Ihmeiden aika ei ole ohi!
                                                               Lasse <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti