tiistai 12. syyskuuta 2017

Tokon piirimestaruuskisat

Sunnuntaina oli uudenmaan piirin tokon mestaruuskisat ja olin luvannut osallistua Linan kanssa joukkueeseen. Joten Lina kilpaili sittenkin enemmän kuin yhden kisan alokasluokassa. Selkä aiheutti oman lisäjännityksen lähes loppuun saakka, kun en tiennyt miten paljon se tulisi sietämään? Mutta selkä oli oikeastaan ihan kiltisti, suorituksen ajan minulla oli tukiliivi päällä ja kisapaikalla oli kivasti tuoleja joilla saattoi istua kun ei jaksanut seistä. Kisapaikkana oli Järvenpään koirakerhon kenttä. Oikein kiva ja idyllinen paikka, mutta nurmikenttä. Ja koko yön satoi vettä, joten märkää oli.
Alokasluokka alkoi vasta iltapäivällä ja Lina oli luokan 4. koira. Kehiä oli kaksi ja ne olivat suht lähekkäin, mutta ne olivat myös isot, joten en ollut siitä huolissani.
Ensimmäisenä tehtiin paikallaolot. Meidän ryhmässä oli viis koiraa, cockerspanieli, kultainen noutaja, Lina ja kaksi pk collieta. Lina oli collieiden välissä.
Ennen juoksutarkastusta Lina sai sätkyn jostain hajusta (?) joka tuli ojasta kentän takaa?? Se ei halunnut mennä sinne päinkään ja loikki muutenkin villisti. Juoksutarkastus sujui kuitenkin mallikelpoisesti ja siirryimme kehään, jossa Linaa edelleen hiukan ällöti joku ja se ei halunnut tulla perusasentoon?! Lopulta hiukan kädellä ohjaamalla sain sen istumaan nätisti ja sitten liike alkoi! Lina oli kuulolla ja meni hyvin maahan minun käskyllä. Lähes heti, kun ohjaajat olivat siirtyneet riviin cockeri lähti ohjaajan luokse. Lina katseli sitä uteliaana, mutta sitten se ryhdistäytyi ja "muisti" että häiriötreeniä, ei saa reagoida!! Sen verran alusta oli ällö että kun pyysin sitä lopuksi istumaan se loikkasi seisomaan! Annoin sen seistä, koska se ei luultavasti olisi kuitenkaan istunut edes tuplakäskyllä..?  Joten saimme 9p tästä liikkeestä.
Rivissä seistessä huomasin että vatsani kurisi ihan hurjasti, olin unohtanut syödä. Heti paikkallaolojen jälkeen ostin puffasta suklaapatukan vaientamaan vatsani ja se toimikin. 
Ehdin katsoa parin koirakon suoritukset ja sitten olikin meidän vuoro mennä kehään. Järjestys oli sekoitettu, ensin oli liikkeestä maahanmeno, joka onnistui hyvin, vaikka olin ollut huolissani että miten Real Sugar menisi märälla nurmikolla maahan. Sitten oli vuorossa kapulan pito. Tässä kohtaa säädin itse ihan turhaan? Lina liikahti kun siirryin sen eteen ja korjasin sitä ja siitä tuli pistevähennystä. Muuten neiti piti kapulaa ihan ok. Luovutuksessa se oli hiukan levoton ja vapautti kyllä itsensä ennenkuin ehdin oikeasti vapauttamaan sen, Hups!
Tästä jatkettiin seuraamiseen. Lina oli hiukan alussa juoksemassa johonkin, mutta korjasi itse hyvin ja loppu olikin ihan hyvää seuraamista, jopa yllättävän tiivistä, niin että astuin sen varpaille täyskäännöksessä, kun se oli yht´äkkiä ihan vieressä. Se ei siis yleensä ole seurannut niin tiiviisti.
Seuraava liike olli luoksetulo joka oli minusta ihan ok, mutta tuomari huomautti että se törmäsi jalkaan! En ole itse tajunnut että näin käy, joten tämän asian suhteen pitää miettiä kriteeriä tai jos se vaikka jäisi pois kun tulee kohta ne pysäytykset mukaan kuvioon?
Sitten oli hyppy, jossa ei ollut mitään ihmeellistä, odotti, hyppäsi ja tuli viereen hyvin!
Viimeinen liike oli kaukot. Lina meni maahan ok, mutta istumaan noustessa se ennakoi vähän ja taas se loikkasi taaksepäin. Tämä loikka ei ole yllätys, tätä on työstetty kesästä lähtien. Mutta sen työstämistä pitää siis vain jatkaa.

Pisteitä tuli yhteensä 180 ja KP ja se riitti 3 sijaan. Toiseksi tuli Mari ja Roy joten olimme huimasti parantaneet myös joukkueen pistetiliä.
Tämän jälkeen syötiin ja sitten vielä jännitettiin Niinan ja Hupsin suoritus ja sitten piti vain malttaa odottaa että joukkueiden tulokset selviävät? Ja lopulta selvisi että Hiiden Haukut oli 3. myös joukkuekisassa! Joten eipä ollut turha reissu!
Linan kanssa oli helppo olla koko päivä kisoissa. Se rauhoittui hyvin autoon ja suoritti hyvin kehässä, sosiaalinen palkkaus tuntui toimivalta ja Lina osasi jopa olla palkintojen jaossa hienosti! Sitä ei muuten olla koskaan erikseen harjoiteltu, mutta ei kai se koiran näkökulmasta eroa kovin suuresti normaalista juttutuokiosta? Lina, joka reagoi ääniin herkästi, reagoi ehkä vähän aplodeihin, mutta sekin ihan positiivisesti, se halusi vain kiskoa talutinta. Olen kyllä palkannut sitä äänien sietämisestä remmileikeillä, joten tiedän mistä tämä tuli.
Pisteet näyttivät seuraavilta:
Seuraaminen           9
liikkeestä maahan  10
luoksetulo               9
kapulan pito            8
kaukot                     8
hyppy                      10
kok. vaikutelma       9

Maanantaina kävin taas työterveyslääkärin kansa juttelemassa ja pienen väännön jälkeen sain luvan mennä perjantaina töihin! Lääkäri olisi ehkä kirjoittanut enemmänkin saikkua jotta hoitaisin selän kunnolla kuntoon. Vaikka en ihan heti hoksannut niin lääkäri oli ihan fiksu ja hän tiesi kyllä miten helposti käy, kun työpäivän jälkeen on väsynyt ja kotitöitä on jne niin se jumppa ja rentoutuminen unohtuu, ei jaksa, ei ehdi... ja se on kuitenkin se mitä kroppa tarvitsee tällä hetkellä pysyäkseen kunnossa. Joten olen eilisen ja tämän päivän oikein satsannut itseni, omaan hyvään oloon ja siihen jumppaan! Joskin jumppaaminen kahden aktiivisesti osallistuvan kelpien kanssa on aika mielenkiintoista! Lina haluaisi ryömiä mun selän alle ja Lasse makaa mun vieressä selällään ja huitoo tassuilla!
Peppi kävi tänään sen vakilääkärin luona, kun se perjantaina alkoi roikottaman häntää?! Se siis näytti ns. vesihännältä? Mutta ei pitäisi olla, kun ei ole saanut kylmää, eikä ole kastunut. Se sai kipulääkettä viikonlopun ajan ja kun se edelleen maanantaina oli surkea varasin sille ajan. Otin jo kotona pissanäytteen purkkiin ja ilahduimme molemmat eläinlääkärin kanssa kun siitä löytyi ihan reipas tulehdus! Joten ihan vielä ei ole tullut aika hyvästellä pientä suloista partasuuta (y) Nyt syötetään sille lääkekuuri ja laseroidaan sen selkä ja sitten katsotaan missä mennään?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti