tiistai 10. heinäkuuta 2018

Kesän riemuja!

Aksan SM-kisat tuli ja meni, tulosta ei saatu joukkueena eikä Lassen kanssa edes radalta, mutta olipa silti hieno kokemus osallistua. Maksien rata oli ehkä hiukan haasteellinen meille, varsinkin kun ohjaaja ei luota koiraan. Tässä meille tekemistä syksyn pimeneviin iltoihin.
Juhannuksena käytiin kisaamassa aksaa Turussa, Lina pääsi ykkösen hypärille ja Lasse pääsi aksa- ja hyppyradalle. Lina teki itseasiassa tosi kivasti töitä ja jos ohjaaja luottaisi ja uskaltaisi liikkua niin tuloksia voisi jopa tulla.
Lasse oli hiukan vallaton joka näkyi varsinkin aksaradalla, hypärillä en vain ehtinyt. Mutta molemmilla radoilla oli hyvät kepit!
Juhannuksen jälkeen keskityttiin taas tokoon, koska Lina oli ilmoitettu tokon rotumestaruuskisoihin. Linan toko koki melkoisen muutoksen toukokuussa ja nyt uusi versio on alkanut tuottaa tulosta. Treeneissä on jo näkynyt ihan kivaa virettä ja tarkkaa tekemistä. Nyt lähdettiin katsomaan miten uusi vire kantaa kokeessa?
Lähdimme juuri alkaneen kesäloman kunniaksi liikkeelle jo lauantaina ja ajoimme Jyväskylään jossa meillä oli hotellihuone varattuna ja kun se oli selvitetty jatkoimme Tikkakoskelle Velden serkun luokse. Tikkakoskella oli ihastuttava kesäpaikka järven rannassa, mutta valitettavasti järven takana jossain oli ampumarata. Lassea ei haitannut, mutta Lina alkoi hermostumaan ja aika nopeasti se oli sitä mieltä että: tämä on ihan kauheaa, haluan pois. Valitettavasti se ei vain onnistunut, vaan Lina joutui kuuntelemaan ajoittaisia laukauksia pitkin iltaa.  Ja kun tulimme takaisin hotelliin niin Lina oli edelleen aika kierroksilla.
Aamulla Lina oli aika ok, mutta edellisen illan jännitys oli huomattavissa sen tavasta koko ajan kuunnella tarkasti ympäristöä. Ajoimme Vihtavuoreen ja kävin ilmoittautumassa ja löysin liikejärjestyksen. Liikejärjestys oli:
1. luoksetulo 
2. liikkeestä seisominen
3. liikkeestä maahanmeno
4. Nouto
5. Kaukot
6. Hyppy
7. Ruutu
8. Kierto
9. Seuraaminen ja lopuksi paikkikset
Monessa liikkeessä oli paljon hyvää ja toisaalta monessa liikkeessä näkyi pientä ylivirettä ja epätarkkuutta. Kokonaisvaikutelmasta saatiin 10 ja tuomari totesi että hektisyydestään huolimatta LIna pysyy kuitenkin hallinnassa. Ja tässä kohtaa nähtyäni videot on sanottava että se näyttää paremmalta kuin tuntuu. Mutta erityisesti kuitenkin ilahdutti paljon parantuneet perusasennot luoksetulossa ja hypyssä! Ja ne kertovat että vire ei ole enää ihan järkyttävä edes kisoissa. Lopptulos oli 251p ja sijoitus 3. Sisko Moora nappasi rotumestaruuden avoimessa luokassa!
Tämä kisa kuitenkin ratkaisi että elokuun tokon SM-kisoihin lähden Lassen kanssa. Lassea ei järkytä vaikka olisi ukkosta tai ampumarata samalla kentällä ja se osaa liikkeet varmasti. Sen vire on luultavasti vaikeampi hallita kuin Linan, mutta toisaalta Lasse on tuttu ja turvallinen. Ja nämä luultavasti jäävät sen viimeisiksi tokon sm-kisoiksi. Tokoilua ei ole tarkoitus lopettaa Lassen kanssa, mutta ylemmissä luokissa on parempia koirakoita joukkueeseen.

Lassen kanssa ollaan tietysti myös vepeilty ja se on nyt sujunut hyvin, kun ymmärsin ottaa joka treeniin jotain uutta ja hauskaa. Ja kun jopa hukkuva alkoi sujumaan kivasti niin päätin kokeilla kisaamista. Mutta siitä taidan tehdä oman päivityksen.

Koirat ovat olleet terveitä ja ollaan päästy sen puolesta treenaamaan ja elämään normaalia arkea. Aksassa pitäisi opettaa Linalle keinu kunnolla ja muutkin kontaktit ja sitten sen kanssa voisi katsella kisaamista. Lassea en ole ainakaan ihan heti pudottamassa takaisin kakkosiin vaan katsellaan jos senkin kanssa jonkun kisan kävisi juoksemassa. Olisihan se kiva saada edes yksi hyväksytty tulos kolmosista.
Rallytokoakin voisi kisata Lassen kanssa, mutta koska siinä on edelleen melko
inen vireongelma niin se jää varmaan odottamaan syksyn tylsiä kelejä ja katsellaan sitä kun vepekausi on loppu. Linalle olen hiukan opettanut keväällä oikean puolen seuraamista ja puolenvaihtoja ja käännöksiä, mutta ne ovat kaikki vielä kovin kesken, joten jostain pitäisi löytää aikaa treenata niitäkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti