sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Mökillä!

Viikko on vierähtänyt nopsasti. Lauantaina puolen päivän aikoihin saatiin auto pakattua ja suuntasimme kohti Kuhmoista. Siellä meitä odotti viikoksi vuokrattu Urpulan mökki. Matka sujui hyvin, sää oli puolipilvinen eikä kovin lämmin, joten koiratkaan eivät paistuneet autossa.
Perillä ajoimme pienehkön Kukkasjärven rantaan missä mökki sijaitsi. Mökki oli aika pieni perusmökki; tupa, keittokomero ja sauna sekä pukuhuone. Ikkunasta maisemat aukenivat järvelle ja laiturille. Kun olimme kotiutuneet niin lämmitimme saunan ja sauna lämpesi muutenkin joka ilta.
                                                               Urpulan mökki!  Vår stuga "Urpula"
Sunnuntaina sää oli aika kolea ja pilvinen joten totesimme että tänään on hyvä päivä käydä tutustumassa Jämsään. Jäsä olikin kiva pikkukaupunki (?) josta löytyi kaikki tarpeellinen, myös Rosson ravintola.
Maanantaina menimme kylään Hahmajärven rannalla sijaitsevalle Sunttilan tilalle, jossa Veli-Matti on viettänyt kesiä lapsuudessaan. Sunttilassa meitä oikein hemmoteltiin oli kakkukahvit, grilliruoat ja ajelu saunalautalla! Saunalautalla emme kuitenkaan saunoneet, koska sää oli varsin kylmä ja sateinen, mutta järvellä kävimme ajelulla:)
                                           Hahmajärven mökki.   Stugan vid Hahmajärvi


                                 Saunalautta! Hauska erikoisuus, jossa olisi kiva saunoa?
                                 En flytande bastu! 

Tiistaina sää kirkastui, mutta ei vielä sen erityisemmin lämmennyt. Näinä viileämpinä päivinä satsasin kunnon kohotukseen ja kävin lenkillä koirien kanssa. Tavoite oli kävellä joka päivä vähintään 5km mutta se toteutui vain muutamana päivänä, kun sään lämmettyä en enää jaksanut kuntoilla maantiellä. Mutta varsinkin Lasse kyllä sai liikuntaa joka päivä, kun se ui ja snorklasi järvessä elämänsä ilosta! Myös Velde huolehti kuntoilusta soutamalla päivittäin.
Loppuviikko siis olikin sään puolesta oikein superlomaa! Lämpötila kohosi +25c tuntumaan ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.
Mökillä oli paljon lintuja, puolikesy kottarainen hyppi pitkin pihaa koirista välittämättä ja järvellä nähtiin ainakin joutsenia, sorsia, kuikkia ja vastarannalla korpit opettivat jälkikasvua lentämään tai jotain? Muuten paikka oli todella rauhallinen, oikein piilopirtti:)

Loppuviikolla varsinkin Lasse otti ilon irti lomailusta ja siivosi järveä innokkaasti. Se poimi järvestä risuja ja lehtiä ja kasasi niitä laiturille. Lisäksi sen iloihin kuului omalla vesilelulla leikkiminen. Peppi oli hiukan kade Lassen lelusta ja kerran neiti putosi laiturilta järveen kun koitti liian innokkaasti napata lelun Lassen suusta:) Peppikin kyllä ui muutaman kerran ihan vapaaehtoisestikin. Mutta Pepin taattuun tyyliin uimalenkit olivat pieniä ja hillittyjä, mutta uimisen jälkeiset hepulit olivat sitten hurjia ja vauhdikkaita!
                                         Kuiva Peppi märällä laiturilla!  Peppi på bryggan!

                                          Peppi vei Lassen aarteen?  Peppi tog Lasses skatt?
                                         Lasse etsii aarteita järvestä!? Lasse söker skatt från vattnet!?

Valitettavasti kaikki kiva lopuu ihan liian nopeasti ja niin tämäkin lomaviikko vain katosi hurjan nopeasti. Jäljelle jäi kuitenkin roppakaupalla muistoja ja paljon varastoon nukuttuja tunteja, joten eiköhän tällä tankkauksella jotenkin selvitä syksystä?
Toisaalta on hyvä että arki taas koittaa, Lassen treenit ovat jääneet ihan retuperälle. Agilitystä pidettiin tarkoituksella taukoa, mutta kun kaikki muukin treenaaminen on jäänyt olemattomiin, niin Lasse on varmasti iloinen kun palataan taas arkeen ja se saa aivojumppaa säännöllisesti?

                                            Det bästa med sommaren!!
Tämän hetken kun saisi mukaansa. Viimeinen aamu mökillä. Kahdeksan aikaan täysin tyyni järvi ja ihana aurinkoinen aamu. Talitintti sirkutti rantapusikossa, mutta muuten oli täysin hiljaista. Aurinko lämmitti ihanasti ja kaikki lupasi täydellistä päivää. Sääli vaan että mökki piti luovuttaa pois puoleen päivään mennessä...

Vi hyrde en stuga från Kuhmoinen. Stugan hette Urpula och det var en liten och mysig stuga vid Kukkasjärvi. Början av veckan var lite kylig och regnig, men man kan alltid läsa mycke, bada bastu och bara njuta av tystnaden? Också långa promenader med hundarna passa bra i bilden.
På måndagen var vi på visit till Hahmajärvi, där Veli-Matti tillbringade sina barndoms somrar. Ägaren av stugan bjöd oss mat, kaffe och kaka och en rolig åktur på en bastuflotte. Vädret vat tyvärr regnit och kallt. Men positivt tänkande: det finns inte dåligt väder, det finns bara dåliga kläder:)
Sluten av veckan så blev vädret mycke bättre +25c och soligt!! Så vi har simma och bada och njutit av livet! Även Peppi simma frivilligt så då vet man att vattnet var varmt.
Vi bada bastu varje kväll och åt grillmat och korv så att det räcker till en stund:) Tyvärr tar allt som är roligt slut snabbt och så var det nu också. Imorgon ska jag på jobbet igen. Tiden går fort när man har det roligt!
Men det är nog bra att vardagen börjar igen. Lasse har nämligen också haft semester. Vi har inte träna någonting på två veckor!! Idag träna vi lite och hups, Lasse var lite taggad! Väldigt ivrig och ducktig! Lite lydnad och en liten bit agility. Oc imorgon tränar vi nog mera, det är så kul!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti