perjantai 19. heinäkuuta 2013

Ratsastusleiri

Maanantaina aamulla aikaisin pakkasin auton ja ajelin Marthan (siskontyttö 9v) kanssa Suonenjoelle, Vanhamäen tallille äiti-lapsi leirille. Perille päästyämme majoituimme Vanhamäkisäätiön hotelliin ja hipsimme ruokasaliin luonaalle. Lounaalla tapasimme ratsastuksenopettajat, Jaanan ja Celinan. Ruokailun jälkeen meidät oli jaettu kahteen ryhmään ja sitten olikin aika satuloida hevoset ekalle ryhmälle, joka oli vähemmän ratsastaneidän ryhmä. Martha oli tässä porukassa ja sai ratsukseen Ompun, nuorehkon eestin ponin. Marthalla silmät loistivat ja tunti sujuikin kivasti. Sitten oli enemmän ratsastaneiden vuoro ratsastaa. Minulle ratsuksi oli valittu Miira, kiva pv tamma, joka oli hiukan herkkis suusta.. Tunnilla oli reipas tahti, käyntiä mentiin vain alku ja loppuverkassa, muuten ravattiin ja laukattiin. Tehtiin aika perusjuttuja ja opettaja tarkisteli taitotasoja? Tämän jälkeen hoidettiin hevoset ja sitten taas syötiin. Ruokailun jälken takaisin tallille. Martha ratsasti taas ensin ja siten oli meidän ryhmän vuoro. Tehtävänä olivat maapuomit, eri askellajeissa. Ratsuna minulla oli Donna, iso, kiva ja taitava kenttähevonen. Joten maapuomeista päästiin kyllä yli helpolla. Tiistaina aamupalan jälkeen taas tallille ja Marthan poni kuntoon, sitten pitikin hakea oma ratsu laitumelta ja satuloida se. Aamutunnilla hypättiin jumppasarjaa ja ratsuna oli edelleen Donna. Nyt alkoi jo löytyä tuntumaa ja ravi olikin parempaa kuin maanantaina. Tunnin jälkeen syötiin taas ihana lounas ja sitten meillä oli teoriaopintoina irtohypytystä. Hienosti Jaanan hevoset hyppäsivät:) Iltapäivällä ratsastettiin koulua. Aiheena oli pituushalkaisija ja suorat hevoset? Ratsastin Camillalla joka oli sekin oikein kiva ratsu, muunlaisia ei kai tuolla tallilla olekaan?
Keskiviikkona oli tarkoitus lähteä maastoon, mutta kovan tuulen kanssa alas tullut kaatosade muutti suunnitelmia ja jäimme maneesiin jatkamaan hyppäämistä. Sain taas Donnan ja parhaiten tunnista jäi mieleen: Jarruta sitä!! Donna hiukan innostui ja hypyt alkoivat olemaan sen mukaisia! Mutta jarrut kyllä löytyivät ja lopuksi suoritimme C-merkin radan kunnialla läpi. Iltapäivän koulutunnilla mun jalat teki stopin. Ärsyttävää!! Ratsastin edelleen Donnalla jolla on ihan suht isot liikkeet, joten tunnista jäi lähinnä pettynyt olo, miksei mun kroppa tee, vaikka mä haluan? Tätäkö on vanheneminen?? Vai onko kyseessä vain huono kunto?? Vai onko kyse molempien tekijöiden yhteisvaikutuksesta? Opettajan mielestä meidän meno oli ihan ok, mutta en itse ole samaa mieltä. Tuo vasen polvi ei enää kestänyt keventämistä kuin pienissä pätkissä ja vatsalihakset ei pitäneet harjoitusravissa, joten mitä jäi jäljelle; käyntiä ja laukkaa:) Illalla meille oli lämmitetty ranatsauna ja huimapäisimmät kävivät myös uimassa hyytävästä tuulesta välittämättä. Martha mm. kävi järvessä 4 kertaa!! Minä tyydyin nauttimaan lämmöstä ja juttuseurasta sekä leiriemojen ja opettajan nuotiolla paistamista ihanista muurinpohjaletuista ja makkarasta. Täydellistä lomaa!!
Torstaina päästiin sitten maastoon. Ensin lähti kokemattomien ryhmä pariksi tunniksi. Martha oli ilmoittanut haluavansa vauhtiryhmään ja opettajalle se sopi, joten aamupäivällä kävimme Marthan kanssa Suonenjoen keskustassa ihmettelemässä. Sä oli edelleen viileä, joten visiitti jäi hiukan lyhyeksi. Lounaan jälkeen hipsittiin tallille ja satuloitiin ratsuja. Martha sai Eemeli ponin ja minä sain Miiran. Maastossa oli kivaa, meno oli varsin kesyä verattuna siihen mihin olen tottunut, mutta kun mukana menossa oli myös Martha niin luulen että Celina osasi mitoittaa vauhdin varsin sopivaksi. Martha pärjäsi hyvin porukassa ja lopuksi käytiin vielä tutustumassa maastoesteisiin. Elämys minullekin, tätä en ollut vielä ikinä kokeillut! Ja kivaa se oli, mutta ei se kyllä minun lajini olisi?!
Perjantaina ratsastimme merkkisuorituksia ja suureksi ilokseni ja ylpeydekseni Martha suoritti hienosti perusmerkin!! Martha ratsasti Chagall ruunalla hienosti ja varmasti. Tiet olivat tarkat ja laukat nousivat hyvin. Tosin ekassa laukassa tyttö aiheutti hiukan jännitystä hukkaamalla molemmat jalustimet, mutta ei mitään laukka jatkui ja ja jalustimetkin löytyivät:) Melkoinen tyttö!
Itse en löytänyt itsestäni sisäistä kouluratsastajaa vaan päädyin suorittamaan esteillä C-merkin. Rata meni kuten olin ajatellut, tosin tänään Donna oli rauhallisempi kuin keskiviikkona, joten tänään olisi ehkä voinut hiukan päästelläkin, mutta otin varman päälle ja ratsastin radan painopisteinä hyvät tiet, lähestymiset ja oikeat laukat. Siinäkin oli tekemistä kun en ole oikeastaan koskaan aktiivisesti opetellut hyppäämistä. Minunkin merkkisuoritus hyväksyttiin, joten lounaan jälkeen lähdettiin iloisissa tunnelmissa kotimatkalle.
Kotona minua odotti yli super iloinen kelpie ja onnesta vinkuva käppänä:) Kun oli hetki pussattu ja sylitelty saatiin pyykkikone käyntiin ja päästiin lenkille. Huomenna pakataan kamat uudellen ja lähdetään viikoksi mökille Kuhmoisiin.Toivottavasti sää hiukan paranisi, mutta sillä mennään mitä saadaan...

Jag har varit en vecka på ridläger. Det var Mamma-barn läger, så jag "låna" systersdotter Martha 9år. Martha är totalt hästgalen, men har ridit bara 20 gånger tidigare.
Det var riktigt lyx, vi bodde på hotel och fick maten också därifrån. Stallet var på samma gård med hotellet så man kunda bara njuta. Vi har ridit 2 gånger i dagen och lärt oss nya saker. Martha lärde sig mycke och var t.o.m med på en terängridning. Hon gallopera och trava och är modig:) Trevligt att se hur barnen lär sig snabbt nya saker. Jag har också testa nya saker, teräng hinder, bara små såna med ändo! Idag har jag hoppa en liten hoppbana med en fin häst som heter Donna. I stallet fanns det bara trevliga och fina hästar, så veckan var rolig. Vädret var inte någonting att hurra på, men det hjälper inte att klaga.
Idag när jag kom hem så hade jag två galet lyckliga hundar imot mig. Lasse skulle i famnen före han lugna ner sig och Peppi också, förstås!
Imorgon packar vi väskorna igen och åker tille en hyresstuga till en hel vecka. Hoppas på lite bättre väder, men om inte så ska vi njuta av det vi har...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti