tiistai 27. elokuuta 2013

Kaikenlaista...

Mistähän sitä taas aloittaisi? Viime viikko meni lähinnä kauhun ja pelon tunnelmissa, joka kyllä loppuviikosta onneksi helpotti, mutta pari yötä tuli nukuttua tosi huonosti, jos ollenkaan?
Viime viikon maanantaina olin menossa Lassen kanssa treenaamaan, kun autossa ihmettelin sen ulkonäköä?? Jotenkin sillä oli kaula turvoksissa? Kentällä sitten parikin kaveria tuli ihmettelemään mun "sikotautista" koiraa, mutta ainoa mitä todettiin oli että imusolmukkeet ovat turvoksissa ja lääkäriin sain ajan vasta tiistaille. Tiistaina töiden jälkeen hurautettiin Vihtivetiin ja siellä Päivi tutki Lassen. Siitä otettiin paljon verta ja tutkittiin "kaikki"!! Mitän ei löytynyt, ei borreliaa, ei tulehduksia, ei anaplasmaa, ei errlichiaa, nielu ja anaalirauhaset olivat ok.Koira ei kuitenkaan ollut oma itsensä, jotenkin se oli väsynyt ja alakuloinen. Toki se söi ja liikkui ulkona, mutta paljon se makasi yksin sängyn alla, eikä se leikkinyt Pepin kanssa:(
Keskiviikko oli sitten se kauhujen päivä. Ensin minulla oli pitkä työpäivä, iltapalaverilla höystettynä ja kotiin tullessa tietysti piti koirat ulkoiluttaa, vaikka isä oli kilttinä ihmisenä käyttänyt ne päivällä ulkona. Lassen takapää horjui ajoittain, tasapaino ei tuntunut pitävän?? Sitten isä soitti ja kertoi samanlaisista havainnoista, Iiiiikk!! Mikä Lassea vaivaa??

Torstaina isä jatkoi ystävällistä toimintaa ja kuskasi Lassen keskellä päivää lääkäriin, jossa Tetti ja Päivi molemmat tutkivat Lassen, sekä ottivat uudet verikokeet! Ainoa löydös oli että silmien pupillit eivät reagoi valoon!?! Joten Tetti soitti minulle ja kehoitti varaamaan ajan neurologille! Se on muuten helpommin sanottu kuin tehty, mutta ylihuomiselle sain ajan Univetiin, jonka olen nyt perunut. Koska torstaina, kun puhuin vaikka kenelle tilanteesta, sain vinkin että punkkiliuoksista on tullut samanlaisia oireita ja kyllä! Lasse sai lauantaina Frontlinen niskaan! Joten äkkiä selvittämään mitä tehdään ja pesu tuntui hyvältä ratkaisulta, joten kaapista hajustamaton Fairy esiin ja Lasse kylpyyn! Käytin Fairyä runsaasti ja huuhtelin sitä sitten myös pois aika kauan.
Perjantaina Lasse oli kuin taikaiskun saanut! Aamulla se nappasi minun sukan ja juoksi Pepin kanssa pitkin olohuonetta! Joten kun vielä juttelin Päivin kanssa niin epäily kohdistui hyvin vahvasti Frontlineen, se aiheutti jostain syystä reaktion? Tämän diagnoosin voisi varmistaa antamalla Lasselle vielä kerran Frontlinea, mutta näin EI tulla tekemään! Minun "ase" punkkeja vastaan on tästä lähtien jokailtainen tarkistus ja punkkipihdit! Koska punkkeja täällä Muijalassa ikävä kyllä jonkun verran on.
Viikonlopun Lasse sai toipua ja eilen olimme sitten treeneissä Kirkkonummella. Lasse oli Super! Se selviytyi paikallaolosta vaikka molemmat vieruskaverit kutsuttiin rivistä pois kesken liikkeen! Seuraaminenkaan ei ollut kamalan huonoa, ja sain paljon ajateltavaa, sekä hyvät kotiläksyt! Treenaaminen hyvässä porukassa on vain niin ihanaa! Monta ihanaa vauhdikasta kelpietä ja yksi bc sekä göötit! Lasse juoksi pentujen kanssa onnellisena pitkin pallokenttää ja lopulta se vain makasi ja katsoi kun pennut paineli menemään, sitä ihanaa nuorta kelpie-energiaa! Ihan meinaa tulla pentukuume?

kort och änkelt! Jag har haft en skrämmande vecka. Lasse fick en reaktion av Frontline fästingslösningen. Han fick alla möjliga symptom , t.o.m neurologiska. Och före man hitta på vad det var så hade jag nog par hämska nätter och dagar.. Tvätten med diskmädel hjälpte, så nu mår Lasse igen bra, men jag kollar nu honom varje kväll för fästningar, men det är bättre än de där biverkningarna som han fick!
Vår lydnad har tydligt gåt framåt! Igår klara Lasse av den svåraste platsliggande han har alldrig gjort? Och han klara det fint! Inte alls några problem! Super vad han kan!! Sen när jag ännu lär mig lite mera, så kan vi nog tävla! Kanske på hösten, men riktigt säkert på våren så kommer vi! Vi träna igår med några kelpis valpar och de är nog så härliga, fulla med energi, så att man nästan får valpfeber?!?

1 kommentti:

  1. Oot sä aika salapoliisi. Ei oo eka kerta, kun lähestulkoon selvität mystisen "taudin". Onneksi niin ja onneksi Lasse on jo huomattavasti parempi.

    VastaaPoista