tiistai 13. elokuuta 2013

Tokoa ja aksaa

Tässä arjessa on kyllä hyvätkin puolet, aika kuluu kuin siivillä, kohta on kai joulu? Illat ainakin pimenevät ja sää alkaa selvästi viiletä. Kiva juttu, nyt voi treenata taas kunnolla ilman että koiraa läkähtyy. Ollaan me treenattukin. Pauliinan kanssa pidettiin kelpietapaaminen ja mietittiin rauhoittumista ja palkattiin pujottelua. Suzi sai opetella kontaktia ja juosta kujakeppejä, lisäksi Paape teki pientä hyppy-putki-hyppy pyöritystä ja oikein kivalta näytti! Paape kokeili myös Lassen kanssa tekemistä ja sekin sujui kivasti.
Kävin myös Saijan kanssa treenaamassa ja teemana oli koiranvaihto. Ensin hiukan hirvitti että miten ihmeessä mä selviän Voltin kanssa, se kun on niin nopea ja lukee rataa hyvin, joten sen kanssa ei kauheasti auta olla myöhässä? Voltti oli kuitenkin tosi kiltti ja vähän vieraskorea, meidän yhteistyö sujui yllättävän hyvin, ei todellakaan täydellisesti, tuli tehtyä pari Iiik!! Pelasta juttua, mutta oli kiva mennä taitavalla koiralla. Saija kokeili sitten Lassea ja kuulemma tykkäsi kovasti. Lassen jarrut sai kehuja ja kyllähän se jarruttaa, jopa pysähtyy, mutta kieltojahan niistä pitkän päälle kyllä tulee..? Juoksin itsekin Lassen kanssa, mutta kyllä Voltin kanssa oli helpompi mennä. Pitäisikö mun siis kouluttaa Lassea enemmän tai jotenkin eri tavalla?

Tokoakin on tehty, tunnaria jonkin verran, pääpainona on ollut nenätyöskentelyn vahvistaminen ja ajatus noutoliikkeestä ja ehkä jotain pientä edistystäkin on tapahtunut? Noudot on aika kivalla mallilla, metallin kantaminen sujuu jo paremmin ja ilme on iloisempi:) Kaukokäskyissä on tapahtunut suurin edistyminen. Siinä alkaa olemaan tekniikat pikkuhiljaa mallillaan, S-M vaatii vielä paljon vahvistamista ja sitten pitää keksiä mitä tehdään I-S vaihdolle kun siinä meinaa väkisin tulla sivuaskel!? Pieni kassi vieressä ei haittaa, vaan se jää jalkoihin. No onpahan meillä tekemistä syksyn pimeneviin iltoihin ja kun kaukoista puuttuu vielä matkakin, niin tiedossa on työntäytteinen talvi.
Viikonloppuna kävin jakamassa kääpiösnautserikerhon tokon mestaruuspalkinnot ja hirmuinen tokoinnostus heräsi taas kun katselin ylempien luokkien koirakoita, tuonne mekin halutaan!

Eilen käytiin taas Lägin epiksissä juoksemassa pari rataa. Milla tuomaroi ja ihan kivat radat Milla oli tehnyt, vaikka ensin kyllä meinasi uskonpuute iskeä kun katselin esteitä 4-7, mutta yllättävän hyvin sekin meni. Keinu oli liukas ja siitä Lasse luisui läpi molemmilla radoilla, vaikka se yritti stopata? Kepit oli sitten eilen SE juttu! Voi apua, miten voi olla vaikeaa, kun ei malta? Vähän jo ärsyttää, kun Lasse kuitenkin osaa myös pujotella 12 keppiä, niin miksi pitää jättää kaksi viimeistä väliin, Ei käy! Mutta tokalla kierroksella sain palkattua kaikki kontaktit, A ja puomi oli hyvät ja keinusta piti ottaa uusinta, mutta sitten sekin oli ok.

Det är nog bra med vardag och dens rutiner. Fast kvällarna börjar bli mörkare och vädret är inte mera så fint och varmt. Men nu är det inte heller för het för hundarna att träna:) Och visst har vi träna, både agility och lydnad.
Med Pauliina hade vi kelpis träningar och vi diskutera mycke om att lugna ner hunden, närmast Pauliinas 6mån valpen Suzi skulle behöva det! Med Lasse träna vi slalom och hade en liten rolig bana.
På torsdagen träna vi med Saija agility och då hade vi som tema att byta hundar! Jag fick Voltti, en 3år bc tik, som tävlar i klass3 och är skitsnabb!! Det var kul att springa med en annorlunda hund, lite spännande i början med en främmande hund, men Voltti var duktig! Sen träna Saija med Lasse och hon tyckte mycke om honom. Hon var imponerad om hans bra bromsar! Visst lyssnar han fint och försöker sitt bästa, snäll hund.

På lydnadens sida har vi träna med vittringen, fokus på lungt jobb och att returnera pinnen till mej. Små framsteg har vi visst tagit.  Apporteringen ser bra ut, även metallen har blivit bättre, gladare min och säkrare tag. Med fjärren har vi tagit framsteg, tekniken börjar vara fin, stå-lig är osäker ännu och i sitt-stå tar han steg åt sidan?! En liten väska hjälper inte, han trampar på den! Vi har alltså någonting att jobba med på vintern också. Och sen avstånd till fjären ska också tränas.

Igår var vi på inofficiell agilitytävling. Lasse skötte det ganska fint, men slalom var omöjlig igår. Han lämna varje gång  två sista käppar bort och hade bråttom framåt, men det går inte! Så vi gjorde om och vi gjorde om på nytt, sen fungera de. Lite trist när det ändo har börja fungera fint på träningarna med slalom. Men det är bara at jobba mera då! Kontakterna var fina och han fick godis på en tävling, så att han ska komma ihåg att det är viktigt också när vi tävlar:) Vi har inte SÅ bråttom!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti