lauantai 3. elokuuta 2013

Paluu arkeen

Lomat on nyt lomailtu. Neljä viikkoa kuluu yllättävän nopeasti? Lomalla oli aivan ihanaa ja koiratkin sai todella lomailla, mutta tällä viikolla on palattu kevennettyyn arkeen, kun Velde vielä jatkaa lomailua. Sunnuntaina oli pakko käydä kentällä tekemässä vähän jotain ja onneksi olin siellä yksin, Lasse joka on ottanut loman ja treenitauon tosi hyvin, oli ihan fiiliksissä kun se pääsi töihin! Joten aluksi tokoa ja lelupalkkaa ja Lasse sai luvan kanssa tuulettaa ympäri kenttää ja sen se kyllä tekikin.
Kun pahin energia oli purettu juoksemiseen, tehtiin hetken aikaa lähtö- ja kontaktitreeniä. Näitä tällaisia treenejä pitäisi varmaan tehdä paljon enemmän. Lasse hyötyy niistä paljon ja minunkin on helpompi saada palkattua sitä oikeaan aikaan oikeasta tekemisestä.
Keskiviikkona oltiin valmennusryhmän treeneissä, kun siellä oli Juha kouluttamassa ja poissaoloja oli kuitenkin. Juhalla oli kiva rata, jonka pohjana oli osittain Anders Virtasen ratoja. Tehtävä ei ollut mitenkään mahdoton, mutta kyllä siinä tekemistä oli. Alun suora ja sen jälkeinen putki vielä sujui hyvin, mutta sitten tuli se pelottava päällejuoksukohta, Auts! Lasse ja päällejuoksut, ei ole mitenkään helpoin yhdistelmä ja ehkä juuri sen takia en ole sitä juurikaan tehnyt?  Mutta nyt siis otettiin härkää sarvista kiinni ja puskemaan. Kyllähän se saatiin onnistumaan, mutta kun päällejuoksun jälkeen piti saada ennakoitu valssi vielä kohdilleen niin sitten tuli kiire! Lassen kanssa harjoiteltiin erikseen pituudella kääntymistä ja hyvä näin, tätäkään en ole sille aikaisemmin opettanut mutta nyt oli loistava tilaisuus opettaa uutta, kun apuna oli osaava kouluttaja. Juhan kommentit Lassesta olivat: "kyllä se on "hullu" ja "Lasse on oikein kiltti koira!" ensimmäinen kommentti tuli kun Lasse tykitti lelun kanssa täysillä kenttää pitkin ja toinen kommentti kun puhuttiin kääntymisistä ja ohjaamisesta. Lassella oli selvästi kivaa ja olin oikein tyytyväinen treenien jälkeen, hyvä treeni, parempi mieli!

Perjantaina oli oman ryhmän vuoro treenata. Milla koulutti ja hän oli piirtänyt helpohkon ykkösen radan, joka sopi meille hyvin. Aluksi piti kyllä muistuttaa Lasselle okserin hyppääminen, mutta kun siitä oli huomautettu, niin sitten se sujui radalla hyvin. Okseriakaan ei ole mitenkään liioitellun paljon harjoiteltu. On niin paljon mitä pitäisi harjoitella ja opettaa koiralle jne. Lasse teki hienosti töitä ja rimatkin pysyi aika hyvin, kunnes lopussa Lasse väsyi ja silloin rimat kyllä lentää. Kontakteihin olen suht´ tyytyväinen, lähdöissä auttaa jos katson Lassea koko ajan, kun kävelen poispäin, mutta ei se nyt toimi niin kuin minä haluaisin? Höh!
Kepeillä tuli taas ongelmia, loppuun saakka pujottelu on unohtunut kesäloman aikana, joten avustaja taas palkkaamaan!!
Vaikka loma tuli ja meni, niin seuraava miniloma odottaa jo kulman takana, kun syyskuussa lähdetään Ruotsiin Walkabout leirille! Siellä juhlitaan Lassen 3v synttärit ja ollaan 4 päivää sisarusten kanssa ja treenataan ahkerasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti