sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Tokokoe!

Tänään sitten saatiin vahvistettua meidän tokon kisakirja ja samalla tietysti piti vähän kisatakin. Olin jo ilmoittautumisvaiheessa ilmoittanut, että paikallaolo jää meidän osalta tekemättä ja näin perästäpäin voin vain todeta että se oli viisas päätös! Suinkaan kaikki eivät ymmärtäneet päätöstäni, vaan ihmettelivät ja kummastelivat, mutta kun meillä on ihan omat tavoitteet ja tavat tehdä asioita, niin pidin kiinni siitä mikä tuntui hyvältä. Ja juuri tällaiselta tokokokeen pitääkin tuntua, vähän jännää ensin ja sitten vain valtavan helppoa ja hauskaa yhdessä tekemistä, Kiitos Lasse!

Luoksepäästävyys 10p. Lasse istui hienosti ja tuomari totesi yllättyneesti (?) "ai, sä osaat istua noin hyvin?"

paikallaolo 0p. Siinä ryhmässä missä me oltaisi oltu, paikallaan pysyi 2 koiraa, onneksi ei oltu rivissä!

Seuraaminen taluttimessa 9,5p. En tiedä mistä puolikas lähti, eikä sillä ole edes väliä. Lasse seurasi hyvin, kerran taisi kontakti hiukan levitä?

Seuraaminen taluttimetta9,5p. jos äskeinen oli jo hyvä niin tämä jatkoi samaa linjaa!

Maahanmeno liikkeestä 10p. Lasse teki juuri niin hyvin kuin se osaa!

Luoksetulo 10p. Loppuperusasento oli "hidas!" Verrattuna siihen mihin Lasse pystyy.

Liikkeestä seisominen 9,5p. Hyvä, hiukan epävarma loppuperusasento.

Hyppy 10p. Tätä jännitin eniten. Kun liikkuri kysyi onko valmis sanoin Ei! Ja otin perusasennon uudelleen, kun Lasse oli jotenkin liian lähdössä. Ja se selvästi kannatti:) Lassella on siis taipumusta varastaa hypylle, kun se on niiin kiva! Tänään se malttoi hienosti!

kokonaisvaikutelma 10p. Tuomari tykkäsi kovasti Lassesta ja meidän yhteistyöstä. Jopa liikkuri kehui meitä ja se lämmitti erityisesti mieltä.

Loppuisteet komeasti 166p. Kun siis nollasin paikallaolon, niin maksimi mitä olisi voitu saada oli 170, joten sitäkin hienommalta tuntui!

Kehässä oli luvallista kehua koiraa ja käyttää sosiaalista palkkaa ja se tuntui hyvältä. Lasse oli hienosti koko kehän ajan mun kanssa, ei ottanut häiriötä teltasta, ei liikkurista eikä yleisöstä. Toki se varmasti tiesi mitä missäkin oli, mutta se ei haitannut keskittymistä eikä palkattomuus haitannut menoa ollenkaan.
Kun näin meidän loppupisteet 166p olin pyörtyä! Kyllähän kehässä tuntui kivalta ja Lasse teki töitä hyvin, mutta en ihan ollut odottanut näin hyviä pisteitä, positiivinen yllätys. Sijoitus oli 4/9.

Tästä on nyt hyvä jatkaa eteenpäin. Avoimen luokan liikkeet ovat melkein kasassa, noutoa ja luoksetulon stoppia pitää tehotreenata ja paikallaolo on tietysti edelleen jännä juttu, mutta nyt kun Lasse on osoittanut miten hyvin se kykenee keskittymään, niin tuntuu kuin olisi voittanut lotossa! Juuri se kaikista vaikein asia jota on ollut myös vaikein treenata, kun treenaan lähinnä yksin, niin se onnistui!

Mutta kyllä totuus vaan on että jatkossa me tarvitsemme entistä enemmän treenikavereita, niitä silmiä jotka katsoo ja näkee myös ne mun pienet vilkaisut koiraan loppuperusasennoissa, joita en tiennyt tekeväni. Mutta joka tänään kävi ilmi, kun Lasse epäröi niissä ja teki ne heti kun sai pienen katseen multa.
Onneksi ensi viikolla meillä on walkabout leiri ja sieltä saa varmasti apua ja neuvoja! Joten ei ole mahdotonta että kisaamme vielä kerran tänä vuonna??

Dagen har varit toppen! Lydnadsprov i nybörjarklassen och allt gick så bra som det bara kan! Tillgångligheten var 10p.
Platsliggande lämna jag bort, för det kändes att jag inte vill stressa hunden eller mej själva. I första klassen händer det alltför mycke att hundarna inte hålls och sen kan det hända vad som hälst? Och idag hände det också, i "vår" grupp.Bara 2 hundar som låg stilla 2min. Så jag är nöjd att vi inte var där! alltså 0p.
Linförigheten var 9,5. Vet inte vart halva poängen tog vägen?
Ff var också 9,5. Det här var mycke bra! Jag är nöjd!
Ligg under marsc 10p. Ingenting att förbättra!
inkallningen 10p. Lasses bravur!!
Stå under marsch 9,5p. Lasse satt sig lite långsamt i slutet
Hopp 10p. Perfect!
helheten 10p!!

Jag är lycklig! Lasse jobba som om vi skulle har varit på planet på tuman hand, han brydde sig inte om publiken, domaren eller någonting annat heller! Han jobba hela tiden bara med mej och det att han fick "bara" sosial belöning fungera bra!!
Nu är det bara att titta framåt, mot öppenklass. Men för att tävla där måste vi lite träna. Det är ingenting stort, men några små saker, som jag vill att fungerar bättre. Så att på följande tävlingen ser raden lika fin ut som idag! Men på onsdag kvällen ska vi på båten och sen kan kan jag träna med Maria många dagar! Hon kan säkert hjälpa oss med våra små detaljer som vi har ännu oklara. Så kanske vi tävlar  en gång ännu i år?!?

4 kommenttia:

  1. Oli kyllä ihailtavan varman ja reippaannäköstä menoa. Vau!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja se videokamera on aina kotona silloin olisi jotain kuvattavaa...

    VastaaPoista
  3. Wautsi wau, miten hienosti teillä mennyt!!! Onnea valtavasti :-)

    VastaaPoista