perjantai 6. syyskuuta 2013

Aktiivinen viikko

Tämä onkin ollut ihan hurlumhei viikko. Maanantaina aloitettiin agilityllä ja kouluttajana oli Zeljko Gora Kroatista. Kivan treenin oli Zeljko tuonut, tekniikkaa ja kääntymistä, joka ei kyllä ollut ihan meidän juttu? Tai kyllä Lasse käntyy sillä tavalla miten se on opetettu, mutta nyt piti irrottaa ja kääntää ja tehdä sokkareita ja niitä en todellakaan ole tehnyt Lassen kanssa, jostain syystä?  Zeljko oli sitä mieltä että Lasse tekee kaiken täysillä eikä se hirmuisesti varo kun se tekee? Joten tässä suhteessa en saanut mitään uutta, mutta muuten kurssilta jäi muutama kiva ajatus? Mun ei tarvitse ehtiä ihan joka hypylle ohjaamaan, koira saa välillä (!) irrota, kunhan ei lähde maata kiertävälle radalle?
Lassen lisäksi treeneissä oli myös Kalle! Kalle meni hienosti, se pysyy lähdössä Lassea paremmin ja kuuntelee hienosti Heliä. Toki nuori koira ja vieras kenttä aiheutti hiukan seikkailua myös kentän laidoille, mutta aina kun tehtiin töitä niin se teki töitä.
Tiistaina oli vuorossa kontaktikurssin pitäminen. aiheena oli 2on/2off kontaktit ja mallikoirana käytin Lassea! Olipahan hyvä tilaisuus palkata kontakteista ja samalla itsekin taas kerran miettiä mitä ollaankaan tekemässä ja mitkä on meidän kriteerit? Ja kyllä kriterit on kunnossa paikan suhteen, mutta vapautuksissa pitää taas olla tarkkana?
keskiviikkona oli "lepopäivä"  ja torstaina oli vuorossa viimeistelytreeni viikonloppua varten. Sunnuntaina on siis vuorossa virallinen startti tokossa. Viimeistelytreenistä jäi kiva maku, Lase teki hyvin kaiken mitä tehtiin. Sanna vielä liikkuroi seuraamisen ja tehtiin häiriötreeni, jonka Lasse selvitti hienosti! Tällä mennään ja sunnuntaina sitten nähdään mitä käteen jää? Siirtymisiä olisi ehdottomasti pitänyt päästä treenaamaan enemmän, mutta pikatreenilläkin niistä tuli aika paljon paremmat.
Torstaina pääasiana oli toki pentukurssin kouluttaminen ja voi miten ihania pentuja mun ryhmässä olikaan! Todella kilttejä ja suloisia koiralapsia, jotka olivat innokkaasti aloittamassa uuden oppimista. Ensimmäinen kerta menee aina pääasiassa puhumiseen, mutta minusta mitään ei voi aloittaa ennenkuin on puhuttu motivaatiosta, palkaamisesta ja oikea-aikaisuudesta ja johdonmukaisuudesta. Pennut opettelivat kontaktin ottamista ohjaajiin ja luoksetuloja ja olivat kovasti reippaita kaikki.
Tänään ei sitten päästy loistamaan, kun vuorossa oli agilityä. Onkohan Lassella joku viimeinen uhmaikä ennenkuin se ensi viikolla täyttää kolme vuotta ja muuttuu yhdessä yössä aikuiseksi ja järkeväksi koiraksi? Koska tänään treeneissä mulla ei ollut aikuista järkevää koiraa? Alun hypyt, jarrutus ja puomille vienti vielä toimi kivasti ja se saatiin jopa sujuvaksi, mutta sitten puomin jälken piti selviytyä niinkin haastavasta esteestä kuin pujottelu?! Mutta se ei tänään mitenkään ollut mahdollista? Tosin kun Milla seisoi pujottelun päässä palkan kanssa, niin silloin se oli helposti suoritettavissa, mutta muuten ei kyllä ollut:(  Samoin Hi-han putkiin oli asennettu jotkut omituiset kelpiemagneetit, jotka veti hyvin pientä viatonta kelpiä putkeen?!? Mun ohjaus ei ollut riittävän vahva vastustamaan putkien vetovoimaa? Arrgh!! Harvoin mä kiukustun treeneissä, mutta tänään oli kyllä lähellä ettei mennyt kuppi nurin? Lopuksi tehtiin 3min pikakertaus pujottelua ja kyllähän sekin sujui, kun vain riittävän selkeästi ilmoitti herra Kelpielle että vaihtoehtoja ei ole! Nyt pujotellaan kunnolla, Piste! Joten lopuksi pari ihan hyvää pujottelua kuitenkin.
Ensi viikolla lähdetän Ruotsiin, kiva! Pikkuhiljaa pitää varmaan miettiä mitä kamoja pitää ottaa mukaan? Mutta ensin käydään kokeilemassa miltä tuntuu virallinen kisastartti sunnuntaina?

Det har varit en vecka med mycke program! På måndagen träna vi agility med Zeljko Gora, från Kroatien. Han hade lite annorlunda tankar om saker och ting. Vissa ideér var toppen bra, men när Lasse är skolad på ett visst sätt, så fungera inte allt som Zeljko visa, så bra? Zeljko tyckte att min hund är häftig och att han gör allt med full fart! Det är nog sant, i farten sparar inte Lasse. Även Kalle var med på träningarna och Vau! Han är toppen! Fint jobbat på  främmande plats med nya saker! Visst sprang han par gånger till publiken, men när Heli jobba med honom, så då jobba Kalle med!
På tisdagen var det min tur att skola kontaktövningar. Jag använde Lasse som exempel och det fungera bra. Han kunde göra rätt sakerna och jag fick en möjlighet att tänka igen hur, var och varför jag gör så som jag gör?
På onsdagen vila vi. Men på torsdagen åkte vi till planet och träna sista träningen inför söndagens lydnadstävling. Träninger fungera fint, allt som vi gjorde, gick rätt. Tack till Sanna som hjälpte oss med ff.  Efter egna träningarna var det dags för mej att skola valpkursen. Jag tycker så mycke om valparna. Dom är söta och man ser så bra vilka framsteg dem tar på bara fyra veckor!
Idag var det agilitykväll. Men Lasse hade nog glömt en hel del om den grenen? Kanske har vi träna för mycke på lydnaden? Nää, allt annat utom slalom fungera ganska fint. Men slalom då? Han kan, men han ville göra det bara, om Milla vänta på honom med leksaken?!? Mors grisar är vi allihopa?? Men sen måste jag bara tag itu med saken och till slut så jobba han fint, han t.o.m tänkte!! Han sakta farten och fundera, men bestämde sen att fortsätta till slutet ända!! Vau!! Lasse är lite envis ibland, men det kan jag också vara:) Och nästa vecka reser vi till Sverige! Jag verkligen väntar på den resan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti