lauantai 11. lokakuuta 2014

Rallikisat!

Olen monesti verrannut Peppiä turvalliseen perhe Toyotaan ja Lassea formula-Ferrariin. Peppi on erinomainen perhekoira, se ei yleensä yllätä oli keli mikä tahansa, mutta Lasse on yllätyksiä täynnä, Lasse ei sovi hirmu hyvin kaupunkiajoon, mutta kisaradoilla sen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa.
Mutta vaikka Lasse onkin ferrari, niin tänä syksynä olemme haastaneet itsemme rallin (rally-tokon) parissa. Olemme siis käyneet kaveriporukalla treenaamassa muutaman kerran ja kun onnistuin saamaan meille kisoihin paikan niin lähdimme tänään kisaamaan Karjaalle. Tiesin että olemme harjoitelleet aika vähän, mutta kun Lassella on kuitenkin tokoa tehty aika paljon, niin ajattelin että selviämme kyllä hengissä rally-tokostakin. Toki sille piti kiireesti opettaa eteen tuleminen, täyskäännökset vasemmalla ja ns. saksalainen täyskäännös. Onneksi Lasse on fiksu ja se oppi nämä asiat kivuttomasti.  Tosin näitä uusia asioita on tehty luvattoman vähän ja yhtään rallytokon häiriötreeniä ei ole tehty, mutta rohkea rokan syö?
Kisapaikalla ostin ensin kilpailukirjan ja sitten Lasse piti mitata, se on edelleen 52cm. Sitten piti odottaa ja odottaa, miten 30 min. tuntui hirmuisen pitkältä ajalta?
Rataantutustuminen oli selkeä ja siihen oli varattu riittävästi aikaa. Rata vaan ei ollutkaan niin helppo kuin olin ajatellut? Se alkoi liikkeestä maahanmenolla, jonka jälkeen tuli juoksua ja juosten pujottelu edestakaisin ja siitä kun siirryttiin kävelyyn niin seuraava kyltti oli istu- Maahan-kierrä koiran ympäri. Ei muuten ole meille se kaikista helpoin tehtävä? Eka maahanmeno oli hyvä, sitten se juoksu, ou nou! Pujottelusta ei vaan tullut mitään? Tai kyllä kai minä edes juoksin oikein, mutta Lasse kyllä teki omat kuviot? Tämä olisi siis pitänyt uusia, mutta kun en usko, että se olisi sujunut yhtään paremmin vaikka olisin uusinut sen kahdesti, joten jatkettiin matkaa. Seuraavat pari kylttiä sujuivat hyvin, mutta sitten tuli saksalainen täyskäännös ja kun sanoin Lasselle kierrä, niin sepä näppäränä ja nopeana kiersi myös sen kyltin ja niinhän ei saa tehdä -10p! Tässä kohtaa tiesin että hyväksyttyyn tulokseen ei kauheasti ole mahdollisuuksia, joten jätin tämänkin uusimatta, tosin tulosta katsoessa niin olisi kannattanut vaan uusia, Höh!
Loppuradalla osa sujui hyvin ja osa ei. Jonkun käännöksen Lasse ehti kuitenkin istua ja spiraalissa se haahuili jo ihan vailla kontaktia. Se bongasi kentän laidalta agiesteet ja olisi halunnut kai sinne? Lopputulos oli +64p, eli ei vielä tulosta, mutta kiva kokemus.
Jäämme siis harjoitteleman lisää ja koitamme saada pari kisapaikkaa vielä tälle vuodelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti