sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hyvä treeni, parempi mieli

Niin se vaan menee. Kun treenit sujuvat, niin siitä tulee niin hyvä mieli. Ihan parasta oli perjantaina kun treenattiin tokoa. Aluksi tuntui taas että kierroksia oli aikalailla ja jotenkin piti kuitenkin päästä alkuun.. Korkeat kierrokset tuottavat edelleen ääntelyä, mistä en kyllä yhtään tykkää. Ääntely loppuu onneksi nopeasti kun päästään vaan hommiin, mutta, mutta.. Treeneissä oli paikalla loistava ryhmä Lasse ja tytöt, ja Mahtis tietty, mutta sitä ei lasketa kun se on vielä niin penska ;)
No aloitettiin reippaalla seuraamisella, temponvaihteluja ja pari huomautusta paikasta? Yht´äkkiä paikka alkoi liukumaan edemmäs ja edemmäs ja lisäksi Lasse painoi jalkaan kiinni, mistä en kyllä yhtään tykkää. Kontakti oli kuitenkin tosi hyvä eikä haitannut vaikka viereisellä kentällä treenattiin aksaa. Seuraamisen korjaaminen on onneksi toistaiseksi ollut aika helppoa, jos Lasse edistää ensin tulee pieni murahdus, jos se ei tehoa niin nopea, kevyt kosketus selkään ja sitten kyllä Lasse taas muistaa: "tää olikin tärkeetä" Todella kiva kun kontakti ja keskittyminen on parantunut, ne on olleet ne vaikeimmat Lasselle.
Jättäviä tehtiin yksi pieni setti ja taas piti korjata kerran seisomista, mun paluu Lassen taakse tuntuu olevat ylivoimaisen vaikeaa, jos en auta yhdellä "odota" käskyllä? Ja Lasse siis tosiaan kääntyy kokonaan mun liikkeen mukaan ei siis vain siirrä yhtä tassua, Pöh! Tätä pitää treenata paljon enemmän ja joku vinkki voisi auttaa? Luoksetulon stoppeja tehtiin ja taas sain kelpien "sekaisin" kun jätinkin sen maahan odottaman kutsua. Lassen mielestä palikoita ei pitäisi vaihdella ilman ennakkotiedotusta? Ja minun mielestä niitä nimenomaan pitää sekoitella, Lassen pitää kuunnella, ei ennakoida? Lisäksi "leikittiin" tule nopsasti perusasentoon leikkiä. Perusasennot ovat jostain syystä hidastuneet, samalla kun stopit ovat parantuneet, mielenkiintoista?
Kaukojakin tehtiin, mutta häiriössä pitää vielä pitää välimatka lyhyenä, muuten tulee "hups-ilmiö" Lopuksi tehtiin ryhmässä paikallaoloja. Aloitettiin 2min istumisella. Lasse sai kivasti reunapaikan joskin viereinen koira teki makuun, mutta tulihan treenattua istumista häiriössä kun viereistä koiraa käskytettiin maahan. Lasse selvisi hyvin tästä haasteesta. Meidän viereistä koiraa lukuunottamatta muut tekivät Evl:n uuden paikallaolon ja istumisen jälkeen ne käskytettiin yksitellen maahan, Lasse istui edelleen hyvin, Vau! Sitten minuutin kuluttua Evl:n koirat kutsuttiin luokse ja Lasse istui edelleen hienosti paikallaan!! Jee!!! Tähän oli niin hyvä lopettaa tokotreenit!! Mun superTurboLaser!! Hanskat ei tipahda, periks ei anneta, katse eteen ja suunpielet ylöspäin!
Tämän jälkeen treenattiin vielä vähän aksaa Niinan kanssa. Pujotteluun pitää keksiä joku uusi idea, miten saa Lasse pujottelemaan loppuun saakka, verkot EI toimi, avustajan kanssa se kyllä pujottelee, mutta ei ilman avustajaa, remmiinkö se laitetaan seuraavaksi? Pitää miettiä? Kontaktit oli hienot ja rimat pysyi ylhäällä, jee! Nyt pitää vaan katsella kisakalenteria?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti