perjantai 9. tammikuuta 2015

Paluu arkeen

Lomat on tältä erää pidetty ja pikkuhiljaa palataan arkeen. Lasselle tämä sopii hyvin, se kun tykkää meidän rutiineista aamuisin ja iltaisin. Tämä on kai tätä samaa mistä kirjoitin viimeksikin, Lasse arvostaa tuttua ja turvallista menoa, jota se voi helposti ennakoida.
Mutta tuttuun ja turvalliseen menoon on kyllä tulossa uusia tuulia, ainakin aksassa Lasse voi varautua haastavampiin tehtäviin ja siihen että siltä saatetaan vaatia hiukan enemmän kuin ennen? Ja toivottavasti Lasse pääsee kokemaan myös entistä selkeämpää ohjausta? Tältä ainakin meidän kevät voisi näyttää, jos treenit jatkuvat samalla tavalla kuin mitä ne tällä viikolla alkoivat.
Tiistaina alkoi Lägin valmennusryhmän treenit, Juha koulutti. Treenit olivat kivat, ei mitään mahdotonta tekniikkasyheröä, mutta ei kyllä saanut pelkästään suoraan kovalla vauhdilla luukuttaa..
Valssit siis suuntautuvat jatkossakin kohti seuraavaa estettä, se pitää muistaa ja takaaleikkaukset voi olla ihan tiukkojakin ja pyörittää voi siellä, missä sillä hetkellä sattuu olemaan. Jos pitää kädet alhaalla pyörityksissä, niin Lasse ei lennä juurikaan. Rohkeammin pitää liikkua ja kun jarruttaa, niin pitää edes itse uskoa että koirakin jarruttaa? Nämä ovat viikon treeneistä kootut viisaudet, osa tuli Juhalta ja osa Saijalta torstaina. Molemmat treenit olivat siis erittäin hyvät ja hyödylliset. Perusasiat kun saadaan ensin toimimaan, niin sitten voidaan keskittyä erikoisempiin juttuihin, jos niitä sitten enää tarvitaan kun opin rytmittämään ja ohjaamaan? Tietysti siihen voi mennä hetki aikaa, mutta se ei haittaa, me nautitaan joka minuutti tästä meidän yhteisestä matkasta. Tuli taas mieleen alkuviikosta että pitää olla hirmuisen kiitollinen kun saa etuoikeuden omistaa terveen koiran, jonka kanssa voi tehdä ja harrastaa mitä itse tahtoo, koiralla ei ole rajoituksia, ei ainakaan fyysisiä.
Huomenna olisi sitten tiedossa tämän vuoden ensimmäiset kisat. Maksikakkosen radoille Vuokkoset Areenalle suunnataan kisaamaan Petteri Kermisen radoille 37 muun koirakon kanssa. Todella paljon osallistujia on näköjään kisaamassa ja mukana menossa on pari tuttuakin. Typykin kisaa huomenna, mutta vielä hetken ykkösissä, joten Typyn ratoja en pääse näkemään huomenna livenä, videolta toivottavasti kuitenkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti