sunnuntai 25. tammikuuta 2015

vauhdikkaita treenejä

Tällä viikolla ollaan treenattu aksaa ja eilen illalla meillä oli superkivat häiriötreenit! En kyllä olisi uskonut pari vuotta sitten että häiriötreenit voisivat olla kivoja?
Tiistaina oli valmennusryhmän treenit ja nytkin piti hyödyntää koiran irtoamista ja uskaltaa liikkua, mutta samalla piti ohjata koiraa. Ei ollut ihan helpoin treeni tämäkään? Lasse kyllä irtoaa hypyille kivasti ja tulee jopa takaisin ohjaukseen, mutta sitten pitää vaan ohjata ja liikkua, muuten se irtoaa taas johonkin, seuraavaan putkeen todennäköisesti? Joten harjoittelimme ennakoivia liikkuvia valsseja? Ja tätä harjoittelua pitää vielä jatkaa jonkun aikaa, ei ihan suju vielä. Kontaktit olivat edellen hyvät ja putki/puomi erottelu ei tuota ongelmia. Mutta keppien jälkeen putkeen lähetys olikin astetta haastavampi? Ilmeisesti olen antanut hiukan turhan tiukkaa palautetta putkiin sinkoilusta, joten nyt Lasse varmistelee yhden ylimääräisen kerran. Tämä ongelma on kai oikeastaan vain positiivinen?
Torstaina meillä oli Saijan treenit ja alku oli suhteellisen sujuva, jopa meille. Tosin hasteellisempi tiukka käännös kepeille tuotti minulle päänvaivaa enkä voinut mitenkään uskoa että Lasse kääntyisi ihan rytmittämällä ja peruskäännöksellä, kun keppien takana oli kuitenkin putki! Mutta parin vastakäännöksen jälkeen kokeiltiin peruskäännöstä ja se oli juuri sopiva tähän kohtaan, Vau! Loppuradalla piti ensin irrottaa koira nurkkahypylle ja siitä heti ottaa se haltuun, jarruttaa ja sitten vaan loppusuoralle. Paitsi, että kun sain sen irtoamaan, niin se haltuunotto jäi vajaaksi ja kelpie olikin jo loppusuoralla, hups! Pienellä ajoituksen säätämisellä tämäkin kohta saatiin toimimaan, mutta kisatilanteessa olisin kyllä liemessä jos tuollainen kuvio tulisi vastaan? Ja nytkin Lasse kyseli tosi tarkkaa ennenkuin se irtosi putkeen, oho?
Lauantaina kokoonnuimme lägin hallille kelpiejengin kanssa. Mukana menossa oli Lassen pentuja, Kalle, Typy ja Paavo sekä serkkupoika Kamu! Teemaksi tapaamiselle oli valittu ohittaminen ja häiriötreenit. Aikaa meillä oli ruhtinaallisesti kaksi tuntia joten ehdimme tekemään vaikka mitä. Alkuun harjoiteltiin vain lelujen ja herkkujen ohittamista ja kun se alkoi sujumaan, teimme vielä ohitustreenejä. Lisäksi Lasse ja Typy tekivät hiukan aksaa ja Lasse sai tehdä seuraamisen häiriötreenin. Nämä tällaiset tapaamiset ovat niin antoisia, vertaistukea vilkkaiden koirien omistajilta, kaikki ymmärtävät jos koira hyppii, vinkuu ja sinkoilee, eikä kukaan huokaile ja pyörittele silmiään, ihanaa! Ja kun jokainen koira kuitenkin rauhoittui ja pystyi lopuksi tekemään töitä häiriöistä huolimatta vain omistajan kanssa, niin kaikille jäi hyvä mieli ja toivottavasti myös intoa jatkaa harjoittelua kotona?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti