tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ideoita, ajatuksia ja päänsärkyä?

Aksassa ollaan hiukan vähennetty treenimääriä, kun Lasse pari viikkoa sitten reagoi oikean rintalihaksen venyttelyyn. Oireilu meni ohi nopeasti, mutta kun syy jäi selvittämättä, niin päätin että toistaiseksi treenataan vähemmän aksaa ja tehdään enemmän muuta. Aksassa testasin uudenlaista systeemiä, eli koitan pitää treenituokiot todella lyhyinä, max 5 min ja sitten tauko. Näitä lyhyitä pätkiä voi sitten tehdä 2-3 per ilta, mutta ei enempää. Ainakin viime viikon treeneissä se toimi, lyhyet intensiiviset treenit, joissa molemmat keskittyivät ehkä tavallista paremmin ja meno oli sujuvaa, useimmissa kohdissa.
Joten mitä se joku muu sitten on ollut? Tokoa ollaan tehty jonkun verran ja lisäksi ajettiin kevään ensimmäinen jälki, hoh hoijaa? Hiukan oli vauhtia ja intoa joka sitten loppui kuin kanan lento, mutta pienellä neuvottelulla Lasse kuitenkin ajoi jäljen loppuun.
Tokossa olimme jopa kurssilla, Riitta ja Pekka Korri kouluttivat Hi-halle ja sinne siis ilmoitin myös meidät. Me saimme kouluttajaksi Pekan ja häneltä sainkin hyviä ideoita, varsinkin kun kuuntelin mitä hän muille neuvoi. Lassen kanssa ajatuksenani oli keskittyä seuraamisen harhailevaan kontaktiin, mutta hiukan toisin kävi. Kun heti aluksi kysyttiin että missä luokassa kisaat ja sitten selitin tilanteen, että paikallaolotrauman takia emme kisaa tällä hetkellä ollenkaan, niin "jouduimme" sitten harjoittelemaan sitä. Toisaalta on varmasti hyvä että sitä tulee harjoiteltua erilaisissa tilanteissa. En ikinä olisi jättänyt Lasse paikallaoloon tilanteessa jossa toinen koira tokoilee sen selän takana, mutta nyt tuli sekin tehtyä, eikä se kyllä Lasselle mikään ongelma ollut, minulle ehkä? Seuraamiseen saatiin jo ennestään tuttuja vinkkejä, häiriötreeniä, huomauta kun ei ole hyvä, kehu kun tekee oikein jne. Juuri niin perusasiat kuntoon, niin ei tarvitse mitään kikkakolmosia, mustavalkoista ja selkeää toimintaa niin koiran on helppo onnistua! Lasse sai kehuja, teknisesti se osasi pyydetyt asiat ja se kuulemam vaikutti hyvähermoiselta ja innokkaalta koiralta, ei kai?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti