keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Palaset paikoillaan :)


Joskus näköjään ne palaset vaan loksahtaa paikalleen ja pysyvät jopa paikillaan sen vajaan minuutin ajan. Näin kivasti kävi lauantaina Lägin kisoissa toisella radalla. Jo ensimmäisellä radalla palikat pysyi alun pujottelua lukuunottamatta paikoillaan aika kivasti. Toinen rata oli melkein superhyvä, paremmin meillä meni kuin muilla, mutta silti meidänkin radalla oli kyllä pari tiukkaa paikkaa, joista taidettiin selvitä virheettömästi enemmän onnen kuin taidon takia? Kolmas rata oli hyppyrata joka oli lähinnä kaoottinen? Alussa oli taas pujottelu ja siinä tuli taas virhe ja samaan sysssyyn tuli myös hyl. Tässä kohtaa olisi varmaan kannattanut vaan kävellä pois, mutta niin ei tehty. Ratasuoritus oli lähinnä surullinen? Lasse osui kai useimmille esteille, joten kuten, mutta jotain taisi kyllä jäädä suorittamattakin?
Oman kisan päätteeksi lenkitin Lassen ja sitten Lasse pääsi kotiin nukkumaan ja minä palasin hallille tuomarin sihteeriksi ykkösluokkiin. En olekaan ollut tuomarin sihteerinä ykkösissä vähään aikaan, mutta niinhän se olikin, siinä hommassa saattaa tulla kiire? Ykkösen koirat voivat tehdä kaikenlaista yllättävää? Toisaalta ykkösissä on myös paljon supertaitavia koirakoita joiden menoa ei voi kuin ihastella! Nämä superit vaan tuskin ovat kovin kauan ykkösissä? Kisoissa oli paljon tuttuja ja oli kiva nähdä monen tutun tekevän hienoja ratoja. Ihan kaikki eivät olleet nollia, mutta hienoja ne radat silti olivat!
Muuten viime viikon alku meni aika tuttuun tapaan, vaikka edellisen viikonlopun tehotreenaamisen jälkeen maanantai otettin todella rauhallisesti. Lassekin oli selvästi väsynyt ja nukkui kotona tyytyväisenä. Tiistaina se oli kyllä taas pirteä kuin peipponen mikä oli hyvä, kun illalla oli Juhan treenit. Rata oli aika vauhdikas mutta ei mitenkään liian vaikea.Vaikein kohta oli pari putkea puomin alla ja koira olisin pitänyt saada ensimmäisestä putkesta toiseen putkeen puomin toiselta puolelta? Tätä ei kuitenkaan saatu onnistumaan, joten pari askelta ja hiukan lisäapua Lasselle, niin sitten se löysi tiensä putkeen. Torstaina oli Saijan treeneissä ykkösluokan vaikea rata? Linjoja piti tarkkaan suunnitella ja silti oli aika vaikeaa. Rata kuului niihin: "ei niin looginen koiralle" ratoihin, joista en mitenkään voi väittää tykkääväni? Toisaalta eniten kai edelleen oppii, kun uskaltaa mennä epämukavuusalueelle? 
Sunnuntaina Lasse kävi Niinan luona kun syksyllä revähtänyt rintalihas on taas kipeytynyt? Lasse ei onnu eikä sitä edes huomaa kuin siinä että pujottelu takkuaa ja venytellessä Lasse vastustaa juuri sen alueen venyttelyä. Onneksi sain Lassen heti Niinalle hoitoon ja nyt hoidon jälkeen ja parin päivän levon jälkeen olemme toivottavasti jo voiton puolella? Yllättävän kauan voikin kestää lihasvamman parantuminen?  Jatkossa pitää kyllä miettiä tarkemmin mitä treenaa ja milloin? Tätä pitää miettiä varsinkin silloin jos viikonloppuna on kisoja tulossa. Maaliskuun osalta tein päätöksen että max. yhdet treenit viikossa, jos sitäkään?
Perjantaina Lasse ja Peppi menevät molemmat Niinalle hoitoon ja sen jälkeen mietitään miltä Lassen kevät tulee näyttämään?  Toisaalta lauantaina olisi ensimmäiset vepetreenit ja metsästä on lumi lähes kokonaan sulanut. Joten jäljelle koitetaan päästä kohta. Ja kun tokokin on ihan kivaa, niin aksalle ei kohta jää kuin se yksi ilta viikossa. Ja tämän  lisäksi olen lupautunut ratsastamaan viikottain, joten kevään ja kesän aikana ei ole varmaan mitään vapaa-ajan ongelmia ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti