maanantai 21. syyskuuta 2015

Lina 18 viikko ja RTK1

Viime viikolla oli taas monenlaista tekemistä vaikka ehdittiin myös huilaamaan. Hiukan mulla nenä jo alkoi vuotamaan ja aivastutti loppuviikolla, mutta onneksi ei tullut muita oireita.
Maanantaina Lina pääsi treenaamaan tokoa ja Lasse sai pitkän lenkin. Lina treenasi ruutua, jossa sillä on kiva asenne, mutta ei välttämättä vielä kauheasti ideaa mitä oikeasti pitää tehdä? Nyt se juoksee kovaa namikipolle tötsien väliin.
Tiistaina olikin sitten valmennusryhmän aksatreenit ja päätin kokeilla Lassen kanssa aksaa pitkästä aikaa. Lasse on ollut nyt oireeton pari viikkoa ja halu päästä treenaamaan oli kova. Päätin että maltan ja otin Pepin mukaan tekemään puolikkaan vuoron, kun valmennusryhmässä on aikaa niin hyvin, että en halunnut rasittaa heti Lassea liikaa.

Pepin kanssa oli niin hauska juosta. Peppi oli ihan liekeissä ja osaa edelleen yllättävän paljon. Pepille oli laitettu mini-minirimat, 10cm ettei se rällää itseään rikki. Olipa terapeuttista juosta helpon ja osaavan koiran kanssa. Eihän Pepin vauhti nyt päätä huimaa, mutta kyllä senkin kanssa juosta sai. Sitten olikin Lassen vuoro. Lassekin meni medirimoilla ja valmentaja sai tiukan ohjeen katsoa sen liikkumista, hyppäämistä jne. Mitään poikkeavaa ei näkynyt. Lasse oli ihan oma itsensä, täysillä koko ajan. Siinä kun Pepin kanssa päästiin koko rata alusta loppuun saakka läpi, niin Lassen kanssa jäätiin jo heti alkuun tekemään välistävetoa. Mutta siitä huolimatta meillä oli superkivaa!

Ikävä kyllä sekä Peppi että Lasse reagoivat treeniin, eikä niin kovin positiivisesti? Peppi oli hiukan ep. ke.   aamuna mutta se meni ohi puolessa päivässä Rimadylillä. Lasse ei ollut selvästi kipeä, se hyppää edelleen autoon, mutta empii taas hiukan enemmän. voi itku, tässäkö tämä nyt oli? Ja tämän jälkeen en ehkä ikinä opeta Linalle aksaa, en yhtään ainoaa estettä!? Lasse siis jatkaa saikkua ainakin kuukauden päivät ja jos ei anaalien tyhjennys auta niin on kai varattava aika magneettikuviin?

Perjantaina piti mennä rallytokotreeneihin, mutta sää oli niin kurja että jätin ulkokentän treenit väliin ja kävin itsekseni hallilla treenaamassa niitä meille vaikeita kylttejä. Itseasiassa meillä oli superhyvät treenit. Lassen kanssa tehtiin kaikkea sitä mitä ei osata kovin hyvin ja Linan kanssa jatkui sama idea, se kun ei vaan vielä osaa mitään kovin hyvin :) Lina on näköjään vielä kovin pieni pentu ja iltatreenit klo 21 ovat ihan liian myöhäiset sille, sitä väsytti eikä se oikein jaksanut opetella uusia juttuja, joten se sai lähinnä leikkiä.

Lina on varsin oppivainen kakara ja olen taas tahtomattani opettanut sille sellaisen mielentilan mitä ehdottomasti EN halunnut! Eli kun tulen töistä kotiin niin Lina innostuu "hiukan" liikaa! Silloin tulee näkyviin mitä Linasta voisi aika helposti saada, jos ei ole tarkkana koko ajan!? Joten tämä pieni lipsahdus vahvistaa entisestään minun ajatusta siitä että ensimmäisenä vuotena on tärkeintä opetella malttamista ja niitä mielentiloja mitä haluan vahvistaa! Minä en todellakaan halua ikinä nähdä treeneissä Linaa siinä mielentilassa missä se juuri tänään oli kun tulin töistä kotiin, nou way!
Mutta lauantaina siis kisattiin Lassen kanssa rallytokoa ja saatiin ihan ok tulos 91. Tulos olisi ollut ehkä 3p parempi jos en olisi uusinut yhtä käännöstä, tai sitten se olisi ollut paljon huonompi jos en olisi heti alussa kertonut Lasselle että sen pitää olla tarkka poika koko ajan?! Tästä huomautuksesta huolimatta Lasse hiukan oli kuutamolla osan aikaa ja jouduin auttamaan sitä turhan paljon. Mutta kolmas tulos alokasluokassa saatiin kuitenkin ja sen myötä myös RTK 1. Tästä jatkamme eteenpäin metsästämällä lisää koepaikkoja. Tämä on ehdottomasti se puoli rallyssä mistä en tykkää.

                    Kun rallystä ei kuvia ole niin laitetaan tähän pari kesäistä vepekuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti