lauantai 7. marraskuuta 2015

Kurssilla Linan kanssa

Pitää ihan kirjoittaa muistiin kun saatiin monta hyvää neuvoa Tarja Melakarilta. Tarja oli kouluttamassa tokoa espanjanvesikoille ja päästiin mukaan kun paikkoja jäi. Ensin olin sitä mieltä että ei me mennä, kun eihän Lina vielä osaa mitään? Mutta lopulta osallistuimme kuitenkin ja kyllä kannatti!
EVL:n paikallaolot jätimme suosiolla väliin. Olin miettinyt aiheiksi noutoa ja seuraamista. Ne on kuitenkin aikalailla tokon perusasioita joita tarvitaan ehdottomasti joka luokassa. Aloitimme noudolla ja Lina yllätti positiivisesti hakemalla noutokapulan! Tosin vapautin sen palkalle puolivälissä paluuta. Ja siis yllätyin koska ei olla tehty noutoa ihan tuossa mallissa. Ollaan toki tehty paljon kahden lelun leikkiä ja kapulaan ollaan tutustuttu. Mutta Linan noudon aloitus sujui paremmin kuin isoveljen kanssa aikoinaan, Lasse vain makasi ja tuijotti kapulaa ekoissa treeneissä?! Noutoa jatketaan vauhtinoutoina, saa tiputtaa kapulan palkkasanan kuullessaan. Erikseen treenataan sitten luovutusta ja perusasentoon tuleminen kapulan kera. Lisäksi nyt jo voi harjoitella nostoja.
Sitten pohdittiin hetki maahanmenoja ja siinä pysymistä? Lina on pikkuhiljaa oppinut mitä pitää tehdä, mutta yllättäen sekin on sen verran vilkas ja nopea että se usein ehtii pomppaamaan ylös, ennenkuin saan sen palkattua? Joten nyt namit pois käsistä, "nopea" käsky ja sitten rauhalliset kehut ja palkkasanalla vapautus ja sitten namia. Namina ekaa kertaa olleet nakit meinasi aiheuttaa ongelmia, kun ei ole opeteltu niistä luopumista...
Ja sitten se seuraaminen? Linan kanssa näytettiin ensin kontaktikävely peruuttaen, ihan ok, mun pitää rauhoittaa mun kädet. Sitten vaan koira ympäri ja ihan ekasta hyvästä askelesta palkkaa. Tämä vain tuotti hiukan pulmaa? Mikä on hyvä askel? Lina poikittaa eikä käytä takaosaa ollenkaan, ainakaan ei oikeaan suuntaan, hups? No namilla auttamaan ja ympyrää kävelemään ja silti oli varsin haasteellista. Pitää muistaa palkata ulospäin. Jumpataan takaosan käyttöä ja kun seuraaminen oikealla puolella sujuu hyvin jo nyt, niin sitä voi harjoitella ja sen voisi kohta nimetä? Vasemmalla puolella seuraamista ei nimetä ennenkuin se sujuu. Perusasentoa vahvistetaan paljon. Siinä kai oli tärkeimmät jutut.
Lina jaksoi hienosti eikä minua oikeastaan edes hävettänyt mun pieni kelpie. Onhan se vilkas eikä se vielä osaa juurikaan mitään, mutta se vähän mitä ollaan opeteltu näyttää ihan kivalta pohjalta, jonka päälle ainakin kuvittelen rakentavani kokonaisia liikkeitä tulevaisuudessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti