maanantai 16. marraskuuta 2015

Tokoa ja rallytokoa

Lina treenaa tokoa, vähän kerrallaan ja pienissä paloissa. Ollaan tehty vähän noutoa vauhtinoutoina ja erikseen hiukan nosteltu kapulaa lattialta. Jälkimmäinen on selvästi vaikeaa. Seuraamisen sijaan ollaan nyt jumpattu Niinalta saatujen ohjeiden mukaan. Tässä vaikeutena on malttaa tehdä riittävän vähän? Minä niin helposti innostun ja kun Linalla ei näköjään ole mitään luontaista stoppia tekemisessä, niin pitää ihan ottaa kello käteen ja seurata että jumpat pysyvät lyhyinä! Perusasentoa ollaan vähän myös tehty ja paikallaolon alkeita.
Sunnuntaina otin itseäni niskasta kiinni ja päätin aloittaa tauko harjoittelun Linan kanssa. Minä muistan oikein hyvin miten vaikeaa se oli Lassen kanssa, miten monta kertaa me vain oltiin hallissa eikä tehty yhtään mitään, ennenkuin Lassen puolen tunnin riehumisen jälkeen rauhoittui ja silloin se yleensä oli liian väsynyt tehdäksen mitään kovin ihmeellistä.
Joten minun motivaatio aloittaa edes tätä treeniä Linan kanssa on ollut varsin huono! Mutta sunnuntaina pentukurssilla aihe oli niin vaikea että en edes yrittänyt tehdä sitä vaan päätin että NYT! Istuin lattialle ja pyysin Linan minun viereen. Sitten piti vain odottaa.. Lina hyöri jotain pientä ja katseli muita koiria, mutta viiden minuutin kuluttua Lina istahti minua vastapäätä ja ihmetteli? Mutta se jäi siihen istumaan ihan nätisti. Joten kerroin että tämä on "tauko" ja palkkasin sen maltillisesti. Sitten tehtiin pieni treeni ja uudelleen istumaan samaan paikkaan ja taas sanoin "tauko" ja odotin, meni pari minuuttia ja Lina istahti minua vastapäätä, kehuin sitä ja se kävi maate!?! Vau! Tästä se jo palkattiin reippaalla leikkituokiolla ja sitten taas istumaan lattialle ja "tauko" ja nyt meni enää minuutti ja Lina makasi rauhallisesti minua vastapäätä! Siis mitä mitä??? Tämänkin hienon rauhoittumisen palkasin reippaalla leikillä ja edelleen kun tuli "tauko" niin Lina rauhoittui hetkessä (varsinkin verrattuna Lasseen) Siis voiko tämä muka olla näin helppoa?? Ei tämä voi oikeasti mennä näin! Kohta Lina riehaantuu ja unohtaa kaikki tällaiset upeat taidot?!?  Toisaalta herää ehkä pieni kysymys, miten tämä olikin niin vaikeaa Lassen kanssa? Ehkä nartut vaan on helpompia tällaisissa asioissa?

Ja ne rallytokot Lassen kanssa sitten.. Olimme lauantaina kisaamassa Riihimäessä Naurava koira hallissa. Lasse ei minun tietojeni mukaan ole koskaan käynyt tuossa hallissa, muta jotenkin ihmeellisesti se vain heti tiesi mistä halliin mennään sisään ja sisään halliin se halusi. Koitin ennen omaa vuoroa hiukan lämpätä ja vahvistaa muutamaa asiaa mutta eipä onnistunut! Lasse oli kiinnostunut vain hallin ovesta ja halliin sisälle pääsemisestä! Se ei tehnyt edes perusasentoja kunnolla puhumattakaan että se olisi tehnyt eteentulemista tai maahanmenoja? Ei todellakaan tehnyt, vaan se kyttäsi lähes maanisesti hallin ovea. Joten minun olo ennen omaa vuoroa oli taas todella varma ja luottavainen?? Hallin odotustila on aika ahdas ja Lasse on Lasse, se ei vaan diggaa jos vieraat koirat tulevat ihan iholle ja se tosiaan saattaa sanoa aika pahastikin :( Joten hallissa ei enää voinut treenata muuta kuin hallintaa ja rauhoittumista makuulle. Joka kyllä onnistui yllättävän kivasti! Eli ei me turhaan Lassenkaan kanssa olla treenattu tätä. Kisarata oli hiukan haastava, mutta niinhän avoimessa luokassa pitääkin olla. Ensimmäinen tehtävä oli houkutus, juuri se mikä on ehdottomasti vaikeinta Lasselle. Ja niinhän siinä kävi että Lassen oli "pakko" päästä haistamaan lelua. Onneksi rallyssä saa uusia kaksi kylttiä, joten uusiksi meni ja uusinnassa Lasse skarppasi ja selvisi houkutuksesta hienosti! Loppurata olikin kivan tuntuinen. Lasse teki tosi hyvin töitä. Itseasiassa loput virhepisteet keräsin minä, kun en luottanut Lassen osaamiseen, vaan eteentuloissa otin apuaskeleen. Lopputulos oli kuitenkin ihan kivasti 89p. ja sijoitus oli 4.
Tänään sain illokseni kisapaikan heti ensi lauantaille ja kun meillä on kisapaikka möys seuraavana viikonloppuna, niin nyt on hyvä tilaisuus kerätä kisarutiinia! Ja JOS kaikki menisi kuten Strömsössä niin voisihan se koulurikin tulla parin viikon kuluttua? Videolta katsottuna ei meidän meno ole ollenkaan hullumman näköistä? Rallytoko 14.11.15
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti