perjantai 8. heinäkuuta 2016

Juosten vai pysähtyen??

Kun keväällä alkoi lupaavasti näyttää siltä että Linasta on tulossa medi niin ihan vähän aloiteltiin aksaa Sonjan pentukurssin muodossa. Lina on innokas ja kiihkeä varsinkin tässä lajissa, joten vaikka tokossa välillä on vähän varaa jopa hetsata niin aksassa ei tarvitse. Aluksi tehtiin ohjauksia ilman esteitä mutta nopeasti myös esteet tulivat kuvioon mukaan. Hyppyjä ja putki, tosin kun putki oli ennestään tuttu niin opettelimme myös pussin. Putket ovat jotenkin liian kiva juttu ja niihin Lina jäi jumiin, varsinkin ensimmäisissä treeneissä. Olin miettinnyt että voisin kokeilla juoksu A:n opettamista Linalle, mutta enpä tiennyt mihin olin ryhtymässä?

Lägin hallilla on kesän ajan sopivasti matala A-este ja sinne siis. Ihan ensin piti saada Lina suorittamaan este. Se ei ollut vaikeaa. Sitten hiukan videoin suorituksia ja apua mitkä loikat! Lina tosiaan onnistui loikkaamaan sekä ylösmenon että alastulokontaktien yli! Pikainen palaveri Sonjan kanssa ja kaikki vauhti ja hetsaaminen pois. Ylösmenot ok, alastulot ihan mitä sattuu edelleen. Sitten hävisi loikka harjan yli ja loikat maahan pitenivät taas. Tässä kohtaa olin aika valmis antamaan periksi ja opettamaan vain kiltisti pysäytyskontaktit. Mitään peruuttamatonta vahinkoa ei ole vielä tapahtunut?

Keskiviikkona kävimme Liedossa kesäpäivillä ja aihe oli edelleen juoksu-A. Näytin Sonjalle mitä ja miten sujuu ja sitten laitettiin bumpperi niin että saatiin harjan yli meno paranemaan. Mutta lopputulos oli että seuraavaksi opetetaan Linalle boksiin juokseminen.
Muutenhan Lina on väläytellyt kivaa ja helppoa menoa? Se siis osaa esteistä hypyn, putken, muurin (jotenkuten) ja pussin (jotenkuten). Putkea Lina ei ole tehnyt kuukauteen kun se oli hiukan liian kivaa ja nyt olen vain palkannut sitä kaikesta muusta. Jarruttamista ja kääntymistä olemme treenanneet ja seuraavaksi pitää varmaan tehdä pieni kuuri hyppytekniikkaa ja sitten voisi kai kohta nostaa rimoja vähän? Pikkuisen olemme aloittaneet myös 2on/2off juttua ja ehkä joku lamppu on välähtänyt pari kertaa, mutta tämä temppu vaatisi toistoja paljon enemmän kuin mitä on nyt tehty. Puomille siis todellakin tulee pysäytyskontakti!
Jotenkin agility on aika sivulaji Linalle, ensin en opettanut mitään kun ajattelin että se kasvaa kuitenkin pikkumaksiksi, mutta kun nyt näyttää että eipäs kasvanutkaan niin sitten alkoi jännittämään terveyspuoli. Linan sisarusten terveys ei ole olluyt ihan niin hyvä kuin toivoin. Eihän parit C/D-lonkat veljillä vielä ole katastrofi ja edelleen Lina voi olla täysin terve, mutta jotenkin huomaan jarruttelevani kovasti itseäni. Ehkä Lina vaan tokoilee ahkerasti ja jäljestää? Ja katsotaan sitten syksyllä miltä neidin luusto näyttää? Ensin odotellaan rauhassa juoksut ja sitten taas mennään hissukseen eteenpäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti