tiistai 16. toukokuuta 2017

Sairastuvan syntymäpäivät

Linalla oli korvakontrolli reilu viikko sitten. Toiveikkaana ajelin Saloon ja toivoin kovasti hyviä uutisia. Mutta toisin kävi. Lina rauhoitettiin ja se nukahti kiltisti minun syliin. Ell tuli avustajan kanssa ja tähystettiin enesin oikea korva. Kaikki on kuten olla pitää, paitsi että korvassa oli jotain kuivahkoa kökköä? Sehän on hiivaa pitkään jatkuneen antibioottikuurin takia.
Sitten se vasen korva. Siinä oli enemmän kökköä ja tähystystystä ei voitu tehdä ennenkuin korva puhdistettiin, kun linssi meni tukkoon möhnästä. Ja kun korva oli puhdistettu piti odottaa että se kuivuu... Ja jännitys vaan jatkui! Lopulta korva oli kuivahtanut sen verran että pääsimme katsomaan miltä näyttää? Ja Hui Kauhistus! Näytti pahalta, tärykalvo on revennyt kokonaan ja korvaluut, jalustimet ym näkyivät pelottavan hyvin!?!Kukaan ei ilahtunut ja minä ainakin kauhistuin jonkin verran. Apua mitä tämä tarkoittaa?? No ainakin se tarkoittaa, että lääkekuurit jatkuvat. Antbioottia ja kipulääkettä. Korvissa oleva hiivakin vaatii jotain, terveeseen korvaan Canofiteä ja toiseen sitten ell itse tekemä liuos. ell päätti myös konsultoida ja lupasi palata asiaan.

Minä joka olen ihan vaan pikkuisen kärsimätön ja utelias halusin tietenkin myös itse selvittää mitä tämä tarkoittaa? Onneksi laajasta kaveripiiristä löytyi ihania ihmisiä jotka tietävät ja osaavat nämä jutut ja sainkin lohdullisia vastauksia kysymyksiini. Tärykalvon pitäisi parantua, välikorvan tulehduksen pitäisi parantua, kuulon ei pitäisi tuhoutua kokonaan. Hiukan se saattaa jäädä huonommaksi vasemmassa korvassa?  Mutta kärsivällisyyttä vaaditaan. Ainoa hoito on riittävän pitkään jatkuva antibioottikuuri ja aika. Lina on onneksi nuori ja sen pitäisi siis kaiken järjen mukaan parantua. Ell soitteli myös ja kyseli kuulumisia ja kertoi jatkosuunnitelmista. Ensi viikolla mennään tas kontrolliin ja nyt tutkitaan hiukan tarkemmin ja laajemmin. Ja jos paranemista ei rupea tapahtumaan niin sitten pitä lähteä Yes:iin tutkimuksiin? Mutta niin paljon toivon kyllä että siellä ensi viikolla näkyisi jo reunat uudesta tärykalvosta (y) (y) (y)

Tämän lisäksi Lina vietti syntymäpäivää eilen. Hän on jo 2v!!  koko kevät on mennyt ihan penkin alle treenien suhteen, harmittaa toki. Mutta onneksi Lina on nuori, me ehditään vielä tekemään vaikka mitä. Ell sanoi kyllä että Lina saa elää normaalia elämää, treenata ja liikkua normaalisti, mutta jotenkin ei tunnu ihan oikealta viedä sitä treeneihin. Koska kun vasemmassa korvassa ei ole tärykalvoa niin sillä korvalla ei vaan voi kuulla kovin hyvin. Ja tokossa kuuleminen on aika oleellinen osa. Aksaa voisi tietysti tehdä ja vähän on tehtykin, mutta mutta.. Nyt kun Lassella on fyssarin lupa treenata täysillä niin taitaa isoveli päästä huomisen aksatreeneihin? Lasse on siis pitänyt aksataukoa kun sen hauisjänne reagoi hiukan maaliskuussa. Aluksi sitä kylmättiin ja laseroitiin ja sen jälkeen on eletty vähän normaalia rauhallisemmin ja aksa jätettiin pois kokonaan. Kesällä on tarkoitus keskittyä vepeen, hakuun ja rallytokoon. Tosin nyt on tehty tokoakin jonkin verran sattuneesta syystä..
Eilen otin Linan mukaan rallytokoon ja se oli ihan innoissaaan. Se seurasi hienosti ja keskittyi hyvin! ehkä se korva paraneen pikkuhiljaa ja sen myötä Linakin voi ja jaksaa taas keskittyä oikeisiin asioihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti