sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Tokoa koko viikonloppu!

Nyt oli SE viikonloppu, kun Suomen tottelevaisimmat, taitavimmat ja hienoimmat koirakot kisasivat tokon suomenmestaruudesta. Ja miten ihmeessä tämä liittyy meihin mitenkään??
No kun Lasse pääsi/joutui joukkueeseen alokasluokkaan! Hiiden Haukuissa ei nähtävästi ollut muita alokasluokan koiria?! Joten Lasse oli myös ainoa alokasluokan koira, pieniä paineita saada tulos ehkä..?
Lauantaina herättiin jo ennen kukonlaulua ja aamutoimien jälkeen pakattiin autoon tokokamat ja lämpimiä vaatteita. Sitten ajettiin Ojankoon ja siellä ensin toimitettiin kaverin kisakirja hänen joukkueenjohtajalle ja sitten roudattiin teltta ja häkki ym kisakeskukseen.
Ensimmäinen oikeasti jännittävä osio oli ell tarkastus. Lasse toki läpäisisi sen helposti mutta sinne päästäkseen joutui jonottamaan hetken ja sehän ei ole mitenkään Lassen vahvoja puolia. Mutta vaikka takana ollut koira peruutti jopa Lassen päälle niin selvisimme jonotuksesta ja ell tarkista moitteettomasti!
Tämän jälkeen meillä oli hyvin aikaa tehdä pitkä lenkki kauniissa vaikka hiukan koleassa säässä. Kisat alkoivat kymmeneltä ja alokasluokan kehä eteni ripeästi. Etukäteen oli tiedossa että nro 138 jälkeen olisi 45min tauko ja kun meillä oli nro 145 niin oli helppo päätellä koska olisimme menossa kehään. Joten ei tarvinnnut hermoilla aikataulun suhteen ja taukoon saakka saatoin keskittyä enemmän tai vähemmän evl-kehän seuraamiseen. Vaikka sekin oli vaikeaa kun kehiä oli kolme, niin vaikka ne olivat vierekkäin niin ei mitenkään pystynyt seuraamaan kaikkien koirien kaikkia suorituksia.
Kun tauko alkoi niin lähdin tekemään Lassen kanssa vielä viimeisen treenin, häiriötreeniä edelleen.. Ja sitten kun kisat kehässä jatkuivat niin Lasse messiin ja menoks! Yllättäen ei jännittänyt pahasti ja Lassekin tuntui suht normaalilta? ensimmäisessä kehässä aloitettiin liikkeestä maahanmenolla. Lasse kyttäsi jonkin verran merkkejä ym mutta teki töitä ihan hyvin. Sitten oli luoksetulo joka on aika pomminvarma liike, ellei Lasse lähde liikkurin käskystä?!  No eipä lähtenyt vaan tuli nätisti kun minä kutsuin. Sitten oli vielä kaukokäskyt. Kehässä oli käytetty runsaasti matalia merkkejä ja Lasse kyttäsi niitä jonkin verran, mutta selviytyi kuitenkin kaukoista ihan ok. Sosiaaliseen palkkaan Lasse vastasi ihan kivasti, eikä tuntunut häiriintyvän yleisöstä, enemmän se kyttäsi kehässä olevia asioita.
Sitten siirryttiin seuraavaan kehään jossa ensimmäinen liike oli kapulan pito. Lasse jumitti taas jotain ja katseli poispäin minusta. Liike alkoi siitä huolimatta ja kapulan piti antaa Lasselle. No onneksi se havahtui viime tipassa ja avasi suun kiltisi ja sen jälkeen se jopa keskittyi minuun. Seuraavaksi oli seuraaminen ja voi apua! Nyt keuli mopo, Lasse piippasi hiukan mutta meidän onneksi se ei kuulunut kovin hyvin, kun kentällä oli niin kova tuuli. Muutenkin seuraaminen oli huonoa! Lasse oli ihan tiltissä ja jouduin antamaan ylimääräisen käskyn, jota tuomari ei ehkä kuullut kun tuuli? Kun tämä liike loppui sanoin tiukasti: Jätä! ja viimeinen liike, joka oli hyppy, onnistuikin kivasti!
Sitten olikin jäljellä enää paikallaolo, Hui! Lasse oli ryhmän kolmas koira ja poisjäännin vuoksi sen vasemmalla puolella oli bc uros ja oikealla puolella oli pk collie narttu. Riviin, remmi pois ja yksitellen maahan. Lasse malttoi eikä pudonnut muiden käskystä,mutta kun oma käsky  tuli se meni ripeästi maahan. Jäteteään koirat: Vänta!! Mutta sen verran oli jännää, että leuka ei mennyt maahan kertaakaan. Toisaalta Lassen ilme oli kuitenkin ihan hyvä koko ajan ja itsekin pystyin hengittämään ja hymyilemään!! Tämä on Lassen kanssa opeteltu juttu, se paineistuu jos e luulee että minä olen vihainen, joten olen opetellut hymyilemään väkisin. Ja se toimii, koira ja minä olemme kumpikin rennompia. Palataan koirien luokse, yksitellen ylös, Lasse nousi ripeästi! Kiitos! Jee!!! Hieno koira!! Sitten vielä pisteet, ensimmäinen sai 9, toinen sai 9,5 ja Lasse sai 10p! Lasse oli oman ryhmän ainoa joka sai kympin ja siellä minä seisoin ja nieleskelin kyyneleitä, onnesta toki! Mun hassu, hullu upea Turbo-Laser <3 Huipulle on hyvä lopettaa! Lasse sai kaikenkaikkiaan 184,5p ja sen myötä myös TK1 tittelin.
Pisteitä tuli seuraavanlaisesti:
Liikkeestä maahanmeno: 9p
Luoksetulo:                     10p
Kaukokäskyt:                   9p
Kapulan pito:                    8p
Seuraaminen:                  8,5p
Hyppy:                            9,5p
kok. vaikutelma:        8,9,10p
         
    Yhteensä 184,5p ja sijoitus 19/75.

Olen todella aidosti iloinen ja tyytyväinen eilisen kisaan! Lasse on Lasse <3 Se teki kyllä parhaansa, mutta sen oman toiminnan ohjaus on vaan jotenkin vaurioitunut :(
Mutta kisaaminen oli kivaa, en itse jännittänyt kovin pahasti, pahimmat hetket olivat perjantai-iltana, silloin jännitti, mutta se ei haitannut lauantaina kisaamista eikä siitä nauttimista. Koska kyllähän minäkin tiedän olevani etuoikeutettu kun saan olla mukana tuossa suuressa sirkuksessa iloisen terveen koiran kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti